וגינלי או קיסרי? למס' גבוה במשקפיים

p i n o k y o

New member
וגינלי או קיסרי? למס' גבוה במשקפיים

שמעתי פעם שלבעלות מספר גבוה במשקפיים יש המלצה לעשות קיסרי, בגלל הלחץ שמופעל על העיניים. האם מישהי יודעת האם הגישה הזו נקוטה גם כיום? חשוב לי לציין שהעיניים הם גם הפרנסה שלי (מעצבת גרפית...) ויש לי שרירי עיניים חלשות (דהיינו, כל שנה-שנה וחצי אני מעלה חצי מספר במשקפיים...) אין לי בעייה עקרונית עם ניתוח קיסרי, רק שיש לי כבר שני ניתוחים אחרים בעברי בבטן עם שתי צלקות ארוכות לאורכה ואני מתבאסת שתהיה לי עוד צלקת בבטן (בעלי קורא בצחוק לבטן שלי "מפת ארץ ישראל"
) מה גם, שאני מאלו שמתקשות יחסית להרות והבנתי שצלקת ברחם מקשה על כניסה נוספת להריון, בגלל שבמקום הצלקת לא צומחים מספיק כלי דם שמאפשרים לעובר או לשליה להשתרש טוב וזה מקטין לי את הסיכויים להרות...

אםדניאל

New member
לא יודעת על זה כלום

ואני מרכיבה משקפים מגיל 3 (מספר 3). אני די בטוחה ל אם פי 3 יהיה מידע או לפחות תדע לאן להפנות אותך. הייתי שולחת לה מסר ושואלת. (היא בפורום לידה פעילה וביתית)

אםדניאל

New member
שכחתי להוסיף

בעברי 2 לידות ומעולם לא אמרו לי כלום על זה. (וגם לא השתנה לי המספר)

זה נכון שלידה עלולה להפעיל לחץ על

העיניים. בפולקלור המשפחתי שלנו תמיד יורדים עליי, שבגללי אמא שלי נעשתה "הווארית" - ביום אחרי שנולדתי אמא שלי התעוררה בבוקר וגילתה שהיא לא רואה... גמרתי לה את העיניים, ואני עוד נולדתי תוך חמש שעות, 2.700 בסך הכל... מצד שני, עם כל הכבוד לפולקלור, אני מבינה שזה רלבנטי בעיקר לבנות עם מספר גבוה מאוד ועם בעיית ראייה דינמית. אולי שווה להתייעץ עם אופטומטריסט? לגבי עניין הצלקות וההדבקויות, נכון שאם אפשר בלי - זה עדיף. מצד שני, פינוקיו צריך אמא עם שבע עיניים שתוכל לשמור עליו
בקיצור, אין לי תשובות. מה שכן, אני נורא מתרגשת כשאני קוראת אותך חושבת על ניתוח או לידה רגילה...
עתליה

הכי נכון זה לגשת לרופא עיניים

ולקבל ממנו ייעוץ. זה לא תלוי רק במספר אלא בעיקר בלחץ התוך העיני, כך שבאמת כל מקרה לגופו. מאחל לך ללדת בדרך הטובה לך!

למעלה