וגם זה חשוב מאוד לקראת פורים

smailie

New member
וגם זה חשוב מאוד לקראת פורים

נפצים וחזיזים. בִּמקום לפרסם בכל שנה כללי בטיחות, אולי כדאי פשוט להוציא את הצעצועים האלה מחוץ לחוק. כמו סמים וכמו נהיגה בלי רשיון. בכל שנה, אני במצור בליל פורים ובשבועיים שלפניו. כמעט ולא יוצא החוצה, בגלל הדברים המסוכנים האלה שנזרקים בכל פינה ועוד נחשבים לחוקיים. יש אנשים שלא מבינים את זה וחושבים שההתמודדות שלי עם זה היא לא נורמלית.

אצלנו יש קולות נפצים בערך מטו בשבט

כל השכונה רועדת מקולות הנפצים. אני באמת לא מבין למה.. מתחילים רק אחרי 22:00 ומסתיימים רק אחרי 01:00-02:00.... למה הבת שלי צריכה להתעורר בבהלה ולהקיא מרב פחד מאיזה אדיוט שזורק נפצים ברחוב שלנו ב23:00 בלילה? אם לא הייתי פוחד שיתקע בי סכין הייתי יורד למטה ומנער אותו...

smailie

New member
קולות הנפץ זה עוד החלק הקטן והפחות מפחיד

אני חושש ממה שיקרה אם חזיז ייזרק לידי. זאת פציעה כמעט בטוחה. לשמוע מטווחים של הצבא מבסיס סמוך, זה לא כמו כשאתה בעצמך צריך לתפקד פיזית בשטח האש.

אז אני אספר לך משהו...

לפני כמה שנים כשגרתי בדירת רווקים בגבעת שמואל, הלכתי יחד עם חברתי (היום אשתי) לקריאת מגילה באחד מבתי הכנסת. מכיוון שלא היה מקום בתוך בית הכנסת, ישבנו בחוץ אחד ליד השני (מה שהיה כיף גדול... לשבת יחד לקריאת מגילה.. אני חושב שכדאי לאמץ את זה) לפנינו ישבה אמא צעירה עם תינוק בעגלה. פתאום משום מקום נזרק לעברנו מתוך בית הכנסת נפץ גדול שנחת ישר על כיסוי העגלה של התינוק. מיד תפסתי אותו וזרקתי אותו רחוק וגבוה לכיוון חצר בית הכנסת. הנפץ התפוצץ בגובה ... אחרי 2 שניות נפל נפץ ליד הרגל שלי... מיד דרכתי עליו וכיבתי אותו.. הנפץ לא התפוצץ. מציץ פרצופון של איזה אזרח צעיר מחוצקן... שצועק עלי למה כיביתי את הנפץ.. אמרתי לו שאם עוד נפץ אחד נכנס לטווח שלי.. אני אדאג לכך שהוא יפוצץ את כל הנפצים, אבל בתחנת משטרה.. למזלי הוא נבהל והפסיק לפוצץ נפצים

smailie

New member
לי אין אומץ. אני מלכתחילה לא הולך

לקריאת מגילה. גם אם בליל פורים אתה קורא את המגילה לבד, בבית, עם הברכות, אתה יוצא ידי חובה (וכרגיל, אמא שלי אומרת לי שהפחד שלי מעיד על התנהגות לא נורמלית ושצריך לטפל בזה וכו' וכו'). אם הייתי מסוגל "להכניס" כמוך למישהו שמשליך נפצים לשם שעשוע ועוד לצאת מזה בשלום, לא הייתי מהסס. העניין הוא, שאם בתגובה הוא ידקור אותי, בסוף הוא עוד ייצא מזה בשלום וימצאו דרך להאשים אותי.

אני לא מסוגל

אבל ראיתי שהנפצולוג הוא סתם זב-חוטם קטנטן מהצפונבונים של גבעת שמואל, שפוחד מהצל של עצמו (ושל אבא שלו שישב לידו). אם זה היה מישהו קצת יותר מפחיד, הייתי תופס את עצמי ופשוט עף משם, לפני שתעוף לי עין..

למעלה