אז גם אני אנסה לייעץ ../images/Emo140.gif
אני לא מאמינה בלכתוב ישר את מה שהתכוונתי לדף הריק, וכתיבה היא חלק לא קטן ממה שאני עושה. במיוחד כשצריך לכתוב משהו שאנשים יקראו, ושחשוב שהו איהיה כתוב טוב, הגישה שלי היא גישת ה - top-bottom, ולפיכך אני יושבת מול הדף הלבן ובשלב הראשון כותבת רק בראשי פרקים כלליים ביותר כאן תהיה פסקת פתיחה החלק הזה יעסוק בתחום הזה החלק הזה יעסוק בתחום ההוא קודם כל, ברגע שכתבת את אלו, הדף כבר לא לבן לגמרי, זו כבר הקלה. עכשיו, כשממש צריך להתחיל להכניס תוכן, אני עדיין תומכת בגישת הפירוק לחלקים, וזה המקום לחשוב חזק חזק מה בעצם אתה רוצה לומר. אני חושבת שיש בלבול גדול מאוד בין סגנון לתוכן, ובגלל שיודעים שהתוצר צריך להיות כתוב בסגנון מסויים, מנסים ישר לכתוב, אבל אז לא מצליחים להוציא משפטים שאומרים משהו כמו שצריך. אז לפרק לנקודות את מה שאתה בעצם רוצה לומר (בעיקר על ידי כך שתחשוב מה אתה רוצה שהקורא ידע או יבין או יחשוב בסיום הפסקה או המקטע, ואיך להביא אותו לנקודה הזו), ורק אז - להתחיל "לכתוב". אני אישית קודם כל מפרקת מסמך שלם כזה לכל הנקודות של מה אני רוצה לומר, ואז (כשהדף כבר די רחוק מלהראות לבן וריק) אני מתחילה את הכתיבה האמיתית. גם אז זה לא תמיד פשוט, אבל זה כן קל יותר, כי יש לי את הלוקסוס של לדעת מה אני מנסה להשיג, ואז אנינשארת רק עם בחירת המלים המתאימות ביותר מבין אלו שבכלל מנסות להגיד את אותו דבר ספציפי.