....וגעגוע.

רעוּת

New member
....וגעגוע.

"בסוף בכיתי, אבל לא בגלל מה שכולם חשבו, שאח שלי הגדול גידי נפל, למרות שאני מאוד אוהב אותו והגרון שלי שרף אחרי שהחיילים שהגיעו באמצע הלילה הלכו ואמא התחילה לצעוק, אלא בגלל שנמאס לי פתאום, בבת אחת, מזה שאף אחד לא שם לב אלי". אני לא זוכרת את הפעם הראשונה שבאמת בכיתי אחרי שהוא נהרג, אני זוכרת הרבה פעמים שבכיתי מאז, וזה תמיד עצבן אותי- שזה היה על הדברים הכי קטנים ושטותיים, אבל אף פעם לא עליו, אני לא יכולה לבכות כשאני חושבת עליו ואני לא יכולה לבכות בגלל שאני מתגעגעת אליו, כאילו שזאת לא סיבה מספיק טובה. "...בגלל שהוא אמיץ מאוד, וגם בגלל שהוא קצת דומה לאח שלי גידי, והוא הרים את העיניים מלוח הדמקה ושאל, האח שנהרג? ואז הבנתי שהוא כן יודע על גידי ורק לא רוצה להציק לי, ופתאום, דווקא בגלל שהוא שאל על גידי כאילו הוא שואל אותי אם אני רוצה עוד במבה, רציתי לספר לו- לו, ולא ליועצת של בית ספר שתמיד מסדרת את השולחן שלה בזמן שאנחנו מדברים, ולא לאמא שמספיק קשה לה גם בלעדי, או לאבא שגר בתוך עצמו כמו שבלול- רציתי לספר לו מה אני מרגיש, והגרון שלי התחיל לשרוף, והעיניים שלי התמלאו מלח ככה שלא יכולתי לראות מה קורה על הלוח, ועמיר שתק, לא זז מהמקום שלו על השטיח, וחיכה בשקט שאני אדבר, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל, לא ידעתי איך להגיד את זה במילים...." הם תמיד שאלו בטון מרחם כזה, או אולי גם מתוך סקרנות, לדעת מה קרה ומתי ואיפה. לא כי באמת היה אכפת. וכמה אפשר להגיד, כמו תקליט שבור, את שתי המילים "נהרג בלבנון"? זה אולי מתמצת את זה בצורה הטובה ביותר, אבל גם קצת מלחיץ אנשים אז מיד צריך להגיד "זה בסדר", באותה נשימה, לפני שיספיקו לשאול, רק שלא ישאלו איך אני מרגישה בקשר לזה, כי אני לא אדע לענות. ובמילא לא ישאלו. כבר עבר מספיק זמן. "..ולפעמים הדיבורים שלהם ממש מרגיזים אותי, כמו אתמול, כשדור אמר שהוא שונא את אח שלו הגדול כי הוא כל הזמן תופס לו את הדוּם ולא נותן לו לשחק, ורציתי להגיד לו, דור, יא טמבל, תגיד תודה שיש לך בכלל אח. אבל לא אמרתי כלום". אני זוכרת שפעם חברה שלי אמרה על אח שלה "אני שונאת אותו", בגלל דבר שטותי נורא, וזה עמד לי על קצה הלשון, להגיד לה את כל מה שזה העלה בי, להגיד לה שאני מקנאה בה שיש לה אח שהיא יכולה לשנוא ולריב איתו, כי עם אח שלי כבר אי אפשר, הוא כבר לא עונה כשרבים איתו וזה מוציא את כל הפואנטה מהמריבה. ולפעמים אני שונאת אותו אבל לי דווקא יש סיבה מוצדקת, אני חושבת. זה מדהים כמה מהר אתה לומד לצנזר את עצמך, לשים מחסום על הפה שנייה לפני שיוצא משם "אח שלי.." ולא להזכיר את השם שלו, כדי שלא ישתתקו, ולא להגיד "תגידי תודה שבכלל יש לך אח", כי זה רק ירחיק יותר, ואני לא רוצה שהם יצנזרו את עצמם לידי, או שיתרחקו, או שיתייחסו אלי אחרת. ולא לספר אפילו את הדברים המצחיקים, כי הם לא יצחקו, כי הוא מת. למרות שאותי זה עדיין מצחיק לפעמים. אחרי האזכרה באו לפה חברים שלו, ואמא ואבא סיפרו קצת על איך שהוא היה ילד, והפעם דווקא נשארתי להקשיב, למרות שבדר"כ אני הולכת לחדר כדי לא לשמוע, ואמא אמרה איך פעם, כשהוא היה בערך בן 4, הם יצאו לאנשהו והוא אמר לה "אמא, את הכי יפה בכל העדר!" או משהו כזה. ואיך תמיד היו לו יציאות כאלה שקרעו את כולם מצחוק, כשהוא היה קטן. ודווקא צחקו, אבל רק עם החברים שלו אפשר, עם החברות שלי אני לא יכולה. כי הן לא הכירו אותו, וכי הן לא יבינו שזה בסדר, שאם אני מספרת משהו מצחיק, אז זה לא כואב לי באותו רגע, כמו שאם אני מספרת בדיחה שחורה, זה לא כואב באותו רגע. (רק ברגע שאחרי). "..ידעתי בדיוק מה יהיה בשיחה, עוד פעם הם יגידו כמה גידי אהב את הפלוגה, למרות שכל מוצאי שבת הוא היה סוגר את הדלת של החדר שלו ובוכה מרוב באסה שהוא צריך לחזור לבסיס. עוד פעם הם יגידו שהוא רצה לחתום קבע, למרות שאני שמעתי אותו אומר לידידה שלו, שרית, שגם אם יתנו לו מליון דולר הוא לא נשאר יום אחד יותר בצבא. ואחרי שהם יגמרו לספר את כל השקרים האלה, שגם ההורים שלי יודעים שהם לא נכונים, הם יספרו איך בדיוק הוא נהרג במארב. שאת זה אני לא רוצה לשמוע". לפעמים אני מנסה להיזכר אם היה לו קשה. אני לא זוכרת שהיה לו קשה, ומצד שני, אולי היה, והוא לא שיתף אותי בזה, כי למה שישתף, הייתי קטנה, מה כבר הבנתי. לא יכולתי לעזור. ואני מצטערת שלא הייתי גדולה יותר, כי אולי הייתי מצליחה לזכור יותר דברים, אבל לא רק זה. אם הייתי גדולה יותר הוא היה משתף אותי אולי, במה שעבר עליו, והייתי יודעת מה להגיד והייתי יכולה לעזור לו, אם זה היה עכשיו אז אני יודעת שהייתי יכולה לעזור לו כי אני כבר גדולה מספיק, ואני יודעת לעזור כשצריך, ובשבילו הייתי עושה הכל. אם הייתי גדולה יותר, הייתי מחבקת אותו אז כשהלכנו להדליק נרות בכיכר והייתי יכולה להיות-שם-בשבילו, לפעמים אני מצטערת שהייתי קטנה כ"כ, כי אולי אם הייתי גדולה יותר הוא היה מספר לי מה עובר עליו, כשהייתי יושבת על המיטה שלו בחדר, ולא רק מנגן לי בגיטרה, והייתי יודעת איך לעזור לו כשהוא עצוב, ואם הייתי גדולה יותר אולי הייתי מבינה שגם הוא עצוב לפעמים, למרות שהוא כבר חייל וגדול (איך פעם 19 נראה לי כ"כ גדול?), וזה מוזר לי לחשוב עליו ככה פתאום, לנסות לדמיין מה עבר עליו, לרצות לחבק אותו באיחור של יותר-מדי-שנים, ולהיקרע מהמחשבה על זה שכאב לו, לא רק הכאב הפיזי שאולי כאב לו כשהוא נהרג (אני מנסה לא לחשוב על זה יותר מדי), אלא שכאב לו לפעמים, שהוא היה עצוב, שהיו לו ימים קשים. לכל אחד כואב לפעמים (אף פעם לא באמת הייתי שם בשבילו). ......... "....אחרת, בלי דרמה, מגיעות המחשבות הרעילות. אני כבר יודע. הן רק מחכות להזדמנות, מתגודדות לפתחי, להוטות למלא את החלל הריק, כמו המשתתף הפחות בטוח בעצמו בדייט. הן גורמות לי לקנא במי שעובד, במי שהימים שלו מלאים ויכול להדחיק בחדווה, לפחות לכמה שעות, את מה שמטריד אותו. כן, מה רע בהדחקה? תורות פסיכולוגיות שלמות נבנו על ההנחה שההדחקה רעה לנפש ושיש לשחרר את האדם ממנגנוני ההדחקה שלו כפי שמשחררים חבל ארץ כבוש מכובשיו. אחרי חצי סמסטר בבית אני אומר: ההדחקה נפלאה. ההכחשה נהדרת. תחי הסובלימציה!" מהדשא שבאונ' יש נוף כ"כ יפה, והיום אפילו לא היה שם קר למרות שכבר נובמבר ולמרות שככל שעולים גבוה יותר, נהיה קר יותר. לא היה שם קר, וישבתי על הדשא וקראתי את הספר הזה כי היה לי זמן לשרוף עד השיעור וכי לא היה לי משהו יותר טוב לעשות. תמיד רציתי ים, לראות את השמש שוקעת לתוכו, כמו בשיר-שאני-הכי-אוהבת-של-מאיר-אריאל: "תם השרב הגדול השמש רד לים הכחול". ותמיד רציתי לצאת כבר מהעיר הזאת כי הרגשתי שמחניק לי מדי, היא יותר מדי מתוסבכת בשבילי, ואני רק רוצה קצת שקט. אבל עכשיו אני מתגעגעת דווקא לשקט של הר הרצל, אני חושבת שיש לי יחסי אהבה-שנאה עם המקום הזה, כבר הרבה זמן לא הייתי שם לבד, לא הרגשתי צורך ללכת. ואולי דווקא עכשיו בגלל שאני לא יכולה ללכת מתי שרק יבוא לי, אולי זה מפחיד אותי, שאני לא יכולה, ודווקא הייתי רוצה. [שתיגמר כבר השביתה, ולא יהיה לי זמן לחשוב יותר]. (הציטוטים מתוך 'ארבעה בתים וגעגוע' של אשכול נבו).

Yael Floyd

New member
רעות שכזו

[החזרת אותי לימים שהספר הזה הרס לי את השינה] "אם הייתי גדולה יותר, הייתי מחבקת אותו אז כשהלכנו להדליק נרות בכיכר והייתי יכולה להיות-שם-בשבילו, לפעמים אני מצטערת שהייתי קטנה כ"כ, כי אולי אם הייתי גדולה יותר הוא היה מספר לי מה עובר עליו, כשהייתי יושבת על המיטה שלו בחדר, ולא רק מנגן לי בגיטרה........ אלא שכאב לו לפעמים, שהוא היה עצוב, שהיו לו ימים קשים. לכל אחד כואב לפעמים (אף פעם לא באמת הייתי שם בשבילו)." היום, מהמרחק הזה של הזמן, וממרומי גילך [איך 19 פעם היה נראה גדול? זקן!
] את בטח יודעת שלא היית צריכה לנהל איתו שיחות נפש אל תוך הלילה ושיספר לך שגם לו קשה לפעמים, בשביל להיות-שם-בשבילו. עצם הנוכחות של אח/אחות קטנים רק עושים את ההבדל. הוא לא סתם בחר לשבת ולנגן לך בגיטרה, ולקחת אותך לכיכר, ולעשות את כל מה שעשה. אבל הוא כנראה שהוא אהב את הנוכחות שלך. אח-קטן הוא סוג של ממשיך-דרך כזה, גם אם היחסים הם לא הכי שיחותנפשחיבוקיםמהבוקרעדהערב, אתה רוצה שהוא יאהב את מה שאתה אוהב, שישמע את המוזיקה שלך, שידבר קצת כמוך, שירצה להיות אתה. [גם אם תדחיקי את זה, זה גם מה שאת רוצה מאחותך!] (זה גם מזכיר לי שאתמול ניסיתי לדבר עם אחותי על איזה בחור אחד, כי היא כזו קטנה וחסרת ניסיון ולא יודעת כלום מהחיים שלה, שהעצות שלה הכי טובות
ואז היא אמרה לי "יעל מה את שואלת אותי שאלות כאלה? אני לא מבינה בנושאים כאלו, מספיק!" והרגישה ממש רע עם עצמה! אז צחקתי ועזבתי את הנושא, וכשחזרנו הביתה היא אמרה "אז ככה. תגידו לו שאולי כדאי ש.... ואז .... והכל יהיה בסדר!" והיא כזו גאונה קטנה שהיא אפילו לא יודעת. זהו. הדוגמא הזו סתם הייתה ככה לתשומת לבך. שגם לא תמיד אנחנו מרגישים מועילים או חכמים מספיק בשביל אחרים, אבל אנחנו לא יודעים אפילו עד כמה.) אמממ. אולי אני אצליח להסביר את זה יותר טוב כשאתחיל לישון בלילות האלו

רעוּת

New member
תודה ../images/Emo23.gif

אני יודעת שכל זה נכון, פשוט, לפעמים זה מרגיש לי פספוס כזה. שהייתי יכולה להכיר יותר טוב. אבל מה הטעם בלחשוב על זה (ונראה לי שהוא נתן לי להיכנס לחדר שלו רק כדי שאח"כ אסכים להתפנות משם מרצוני כשבאים אליו חברים. הייתי מהקרציות
) ומתי את מתגייסת
|חרדתנטישה|

Yael Floyd

New member
יום שני ../images/Emo5.gif אבל אני יורדת מהארץ

ברגע שאחמדי מתחיל לזרוק, אני והאזרחות הארגנטינאית שלי בורחות מפה
אז לא נורא שהולכים לצבא וזה, זה לא להרבה זמן! אממ.... כן בטח. אפרופו קרציות, רעות את ג'ינג'ית?

behappy

New member
עשית לי צמרמורת

אני לא יודעת אף פעם מה לכתוב לך, את יודעת.. תמיד מול הכאב הזה שאין לו סוף ומה יעזרו מילים אבל מקומות, ומרחק ממקומות, ולשנות אווירה, וים, והעיר היפהפיה שאת נמצאת בה עכשיו והיא פחות טעונה ומתוסבכת [למרות שלא יותר יפה
אבל זה סתם כי אני תקועה פה עדיין וזה ואפילו סיכוי לעשות לך פדיחות בקו 31 כבר אין לי!!
]- בקיצור, כל אלה- יכולים לרפא ולעזור. שיהיה לך טוב, בכל השינויים האלה שאת עושה ועוברת עכשיו. שיהיה לך טוב ויפה וממלא.

רעוּת

New member
....

לא יודעת, חשבתי שיהיו שם פחות דברים שיזכירו לי, כי פה כל דבר מזכיר, אבל זה לא בהכרח ככה, כי כשאין דברים אחרים שמזכירים אני מרגישה את הצורך הזה אצלי, לזכור, בכל זאת. וגם פה יש קו 31
וגם 133
אבל אני לא נוסעת בהם, טריגרים וזה
(וגם כי זה לא בכיוון שלי
)

רעוּת

New member
.

"ואמא נאנחה ואמרה: אני לא יכולה, כל מקום מזכיר לי אותו. תל אביב בגלל הים, וים המלח בגלל הפעם שהוא פתח את העיניים במים, והכרמל בגלל הפיתה עם הלבנה, זוכר? ואבא אמר: הוא חיסל אותה בשלושה ביסים, הה? ואמא אמרה: אז איך? איך אני יכולה ללכת לשם? אני איחנק ברגע שנעבור את זכרון יעקב. ואם אני אצליח לנשום עד זכרון, אז בכניסה לחיפה יש בית קברות צבאי, ובדרך להר יש עוד שלוש-ארבע אנדרטות לזכר ילדים שמתו בתאונות דרכים, או בפיגוע, וככה זה בכל מקום במדינה הזאת, הכל מלא במוות, בדברים שמזכירים." [זה מזכיר יותר מדי. כל הספר הזה. את התקופה שאחרי, ואיך שרציתי לברוח מפה, ואיך שהרגשתי שפשוט לא אכפת להם יותר, ושאני לא יכולה להיות שם יותר. זה יותר מדי דומה. אנילארוצהלהיזכרבזהיותר].

behappy

New member
ועוד קצת:

יכול להיות שתמיד תרגישי את הצורך הזה לזכור. יכול להיות שתמיד יהיה שם כאב מאוד גדול שאין לי בכלל הצעה לאיזושהי טכניקה להתמודד איתו. יכול להיות שצריך לחתוך לפעמים בבשר החי הזה של הגעגועים בכוח. [אני לא מאמינה שאני כותבת לך את זה בכלל. איך אני מתיימרת. ..] היום, באוטובוס, אני ומישהי קרובה שעברנו ה-מון ביחד ולחוד, אותם דברים ודברים שונים ואותה הבראה, ושאלנו אחת את השניה, איך זה היה אצלך? אז היא ענתה לי שהיא כלכך לא רצתה חלק מזה יותר, שהיא הכריחה את עצמה הכל, הכל, כדי לא להשתייך לחלק או לטייפ או למקום או ל-- כל המכלול שמרכיב את החלק החולה יותר. הכל. חלק גדול ושלם ממנה חתכה ושמה בצד. הכריחה את עצמה להיות אחרת ברמת הפייק איט טיל יו מייק איט, ברמת הלהמציא את עצמך מחדש-- ביטוי שלה שיישמתי גם אני לא פעם בחיים שלי, ברמת ה- הנה, הנה מול העיניים שלי כל הדברים שאני מפסידה בגלל הכאב הפרטי שלי, ההרגלים, הפחדים, הצרכים, האובססיות, הכל-מי-שאני, האנמיה, קורי העכביש. זה: טוב שמתערבב עם רע ביחד. המון מקום נקי, מואר, מלא אבק, מלא געגועים, כמיהות, רצון ל-, אנרגיות ל-, יכולת ל- להתאהב פתאום. באנשים. בחיים עצמם. במה שיש כאן ועכשיו. נכנסים שם, במקום הריק הזה, גם הרבה געגועים, ודיכאונות מדי פעם, ועצב, ותמיהה, ופחד. אבל לפעמים, רק בתהליך הזה של כריתת אונה שלמה מעצמך, רק ככה מבריאים. אני לא יודעת. ולא מתיימרת. אבל רציתי לכתוב לך את זה בתור משהו שאולי יוכל להיות אפשרי.

רעוּת

New member
....

זהו, שאני לא חושבת שבאמת אפשר לכרות את זה ממני ככה, כי אי אפשר להגדיר את זה במילים כמו "טוב" ו"רע", זה לא שחור ולבן כמו בריא וחולה, זה משהו שתמיד יהיה שם, ואולי אני באמת מחפשת אותו כשהוא פחות שם, כי זה עדיין מפחיד, כי אני לא רוצה לשכוח (ואולי אני פשוט צריכה להפסיק לחפש ולדעת שזה יהיה שם גם בלי זה). לא יודעת, אני עייפה עכשיו ולא ממש מצליחה לנסח את עצמי
תודה וזה
.

את יודעת, זה ככה,

מי שצריך לזכור, או, כשיש על מה לכאוב, אז, זוכרים ו, כואבים, או.. [ותמיד אתם נופלים עליי עם כל הספרים האלה שהייתי צריכה לקרוא ואני צריכה לשלוף את הקוצים האלה מהתחת עם פינצטה כבר
] תקשיבי, לא יודעת. כשאומרים "יש לך המון דברים יפים עכשיו ותאחזי בהם" זה נשמע סתם.. והנה משהו שבטח ישמע לך סתם.. אבל אני זוכרת את הלימודים כתקופה נורא יפה. למרות שהיה ממש קשה ופרשתי
אני עד היום בקשר עם החברות משם. אנשים שלומדים פסיכו יכול ים להיות מעניינים
נסי את זה... ולא יודעת מה אני חופרת. אבל את נשמעת לי כאילו יכול להיות לך טוב ממש. לפעמים זה מן סימביוזה של הטוב לצד מה שנשאר מהדברים שאנחנו מרגישים שאנחנו חייבים לזכור. או שקשה לנו לזכור. אבל הטוב שם...

רעוּת

New member
.Or the strength to walk away

אני חושבת שהתרחקתי יותר מדי ב-3 שבועות האלה. זה כבר לא אותו דבר. אני כבר לא חלק מהשגרה שלהם, אני לא יודעת מה הם עושים כל יום והם לא יודעים איפה אני, ואני לא טורחת לספר להם (אף פעם לא סיפרתי כלום. עכשיו זה פשוט קל יותר). ואני לא חלק מהריבים שלהם, ואני גם לא רוצה להיות, ואני אפילו לא חשה צורך לדעת. (וזה מה שרציתי, לא? זה מה שרציתי כל הזמן. להתרחק. לא להיות פה יותר. אבל למה צריך לחזור, זה דופק את כל ההדחקה). [ואני לא יכולה עם היחס שלה, ואיך שהיא שונאת אותי, אני רואה בעיניים שלה, היא כועסת עלי והיא שונאת אותי ואני אפילו לא יודעת למה, היא גם לא תגיד לי. אמא אמרה פעם שהיא מפנה את כל הכעס שלה כלפיי, מכל מיני סיבות שאין לי כוח ממש לחשוב עליהן עכשיו. אבל זה היה מזמן, וחשבתי שדברים התשנו אבל כנראה שלא. זה הכי נוח לה ככה. אני לא יכולה להחזיר לה או לשנוא אותה בחזרה. ואני גם לא יכולה לחבק אותה ולהגיד לה שאני עדיין אוהבת, כי היא לא תתן לי. אני לא מצליחה להתקרב אליה בכלל. ועכשיו אני אפילו לא שם בכלל, ואולי זה מכעיס אותה יותר, כי אין לה על מי להוציא את הכל. כי יצאתי מהבית והתרחקתי והיא נשארה פה. לבד. ומה אני כבר יכולה לעשות? להגיד לה שאני שם בשבילה? זה במילא לא ישנה לה. ואני לא באמת. אני כבר לא שם]. ממתי אנחנו עושים ארוחות בשישי בערב, ועוד עם קידוש. הם מנסים להוכיח משהו? לשחק אותה משפחה? אמא אומרת שמרק עוף זה מנחם, ואני מגלגלת עיניים כי היא כל פעם אומרת את זה. וכי נמאס לי שכל הזמן צריך לנחם בבית הזה (וכי נמאס לי, בכלל). לפעמים זה נראה כאילו שהכל בסדר, חברה שלי אמרה לי פעם שהיא אוהבת לבוא אלי כי תמיד יש פה אנשים וחום, וזה מרגיש כמו משפחה. ואני לא יודעת אם זה באמת ככה אצלנו, או שזאת הצגה אחת גדולה. אני באמת לא יודעת. זה פעם ככה ופעם ככה. לפעמים אני מרגישה שהכל מתפרק פה. ואז אני רק רוצה לברוח רחוק (זה אף פעם לא רחוק מספיק). ולפעמים אני כן מוצאת פה בית. שם זה עדיין לא מרגיש לי בית, אפילו משם אני רק רוצה לברוח כל הזמן. לכל מקום אחר. אפילו לפה. אין לי שם שקט באמת. (אני לא מצליחה להפסיק לברוח). אני עייפה, ואני לא מצליחה לישון פה יותר, וגם אין לי זמן, צריך להספיק הכל. ואני עדיין לא מצליחה. ואני לא יודעת איך אני אצליח לעשות את הכל, וזה שוב הספקות האלה שמחלחלים, ש, אני לא מספיק טובה. שזה גדול עלי, שאולי זה לא היה מתאים. ואיך אני אצליח אם אני לא מספיק טובה ואיך אני אצליח כשעדיין לא התגברתי, וזה לא שאני אתגבר, לא נראה לי, אבל אם לפחות הייתי יכולה לשים את זה בצד...אבל אני לא. ואני לא רוצה שאף אחד שם יידע, בפעם הראשונה בחיים שלי אני רוצה לא להיות "אחות של". ואם מישהו כן יודע, אז שלא יידע הכל, שיחשבו שהמשכתי הלאה, שאני מתמודדת עם זה טוב. כלפי חוץ זה נראה ככה, לא? השתחררתי, עזבתי את הבית, התחלתי ללמוד....איזה יופי אני ממשיכה בחיים שלי. כאילו שאם כולם יחשבו שאני חזקה אז אני באמת אהיה. למרות שאני כלכך לא. ["היית צריך לראות אותם, יותם היה קופץ עליו ונתלה על הכתף לו, כמו תיק. וגידי היה מקלף אותו ממנו בעדינות, ומלטף לו את הראש, ונותן לו לסחוב ידית אחת של הקיטבג- בנשק הוא אף פעם לא נתן לו לגעת, אף פעם!- וככה הם היו מתקרבים הביתה, ילד גדול וילד קטן, וכשהייתי מחבקת את גידי בדלת, יותם היה עוטף את שנינו עם הזרועות הקטנות שלו ומהדק את החיבוק"].

למעלה