ודויד יפה עיניים,ומה לגבי הקשוביות?

יש לאצבעות רגליים שמות ?

אם יש להן שמות, מה הם ? אם אין להן, מדוע זה ? אולי הגיע הזמן להמציא להן שמות ולהפסיק את הקיפוח של תושבי הדרום :)

להיות אליעזר בן יהודה

עלה לי רעיון למשחק נחמד מאוד: אם היית אליעזר בן יהודה איך היית קורא למלה אוזן ? שרשרו רעיונות

python 4

New member
תראה, חוץ מהבוהן

ומהזרת שכל הזמן חוטפת מכות בקיץ, כל שאר האצבעות ברגל הן, בוא נודה בזה, די מיותרות. אין שימוש - אין שם. סורי.

nizanm

New member
שוודי !

אתה יכול ללכת לפורום אח"לה , אבל אל תשכח לחזור. הייתי שם, ובאמת, כדאי שתעלה שם הצעתך. פרידות - מקשות עלי.

yaely2

New member
מנהל
מה רע לי במילה אוזן?../images/Emo163.gif../images/Emo4.gif

שלום לכולם, מה רע במילה אוזן? כשמישהו מטריד אותי אני נוהגת לומר: "אל תעשה לי חור באוזון" מה אומר לו אם המילים אוזן ואוזון לא תהיינה קרובות כל כך? יעלי נ.ב אני כאן מראשית הפורום, אך כמו הילד בן ה 5 שלא דיבר כי לא היה לו מה לומר, כך גם אני - לא היה לי מה לכתוב

nizanm

New member
יעלי.מנסים ללכת עם

השינויים שהעם - ןבעיקר בני הדור סופגים.. תישארי ותציגי דעותייך.

python 4

New member
קשוביות לכותל!

צריך משהו שיתאים לכל הביטויים. עשה קשוביתו כאפרכסת נכנס בקשוביה אחת ויוצא בקשוביה האחרת ואוו, עשית לי חור בקשוביה כולי קשוביה ואללה, קניתי.

hillelg

New member
אגב, לו הייתי אליעזר בן יהודה

לא הייתי קורא ל'אוזן' בשום שם אחר (בדיוק כפי שהוא עשה), כיון ש'אוזן' היא מילה תנ"כית ומשומשת היטב (במצב טוב, כחדשה). אין סרט (שחור-לבן) שהוא היה מחליף אותה.

גנגי

New member
בשם מועצת אח"לה אני מביעה הסכמה

שכן מדובר במילה מצוינת, שמלבד משקלה הנוח ומקורה העתיק ניחנה גם בשורש שמרמז על כל משמעויותיה - החל מהאזנה וכלה במרכז האיזון. הייתי מציעה שבמקום להתעסק בהחלפת מילים מצוינות תחשבו על מילוי חללים אמיתיים בשפה, מילים שעדיין אין לנו, מילים שיש לנו אבל הן לא מתאימות לייעודן משום מה, וכו'. והמקום לעשות את כל אלו הוא באמת בפורום אח"לה, האקדמיה החלופית ללשון העברית. כולכם מוזמנים.

python 4

New member
עכשיו כשאני חושב על זה שוב

גם לבהן אין מי יודע מה שימוש. חוץ מלבחור הזה מכף רגלי השמאלית.

nizanm

New member
החריצים שיוצרים את

מה שנקרא כאן "בהונות הרגליים" , מגמישים את החלק הקדמי, מונעים קרעים ופצעים ו.. אז.. יש להם תפקיד.

דיברתי על זה עם חבר שלי

ומצאנו כמה שמות. תגידו לי מה את חושבים הזרת - תיהיה זיטא (כמו זוטרה, קטנה) הקמיצה - תמצע (דגש בת') האמה - אמצע האצבע - תישאר אצבע. כי אצבע נשארת אצבע. והאגודל תישאר בוהן. מה דעתכם ?

למעלה