ודיון בנושא פונדקאות מפורום אימוץ

רותי ע

New member
אני מאוד בעד הנושא

בתנאי שיתבצע כמו שצריך. אני נחרדת לחשוב על חיים בלי ילדים. אני חושבת שהייתי מוכנה לעשות הכל כדי שיהיה לי ילד. ואני חושבת שהמתנה הכי נפלאה שאישה יכולה לתת היא לעזור לאחרים להביא ילד. אני יודעת שאני לא מסוגלת לזה וצריך המון כוח בשביל לעבור תהליך כזה. לכן אני מאוד מעריכה את אלו שעושות את זה. אני חושבת שאף אחת לא הולכת על זה רק בגלל כסף. אבל לא מגיע לה שכר על עבודה כל כך קשה וחשובה? והצד השני זה בד"כ לא מליונרים אטומי לב אלא זוגות רגילים שחוסכים כל פרוטה כדי להגשים את החלום הגדול מכולם. וחשוב לעשות את התהליך נכון עם ליווי של אנשי מקצוע על מנת שיהיה אושר בסוף ולא עצב. ודבר אחרון-קל אולי לנו, שיש לנו ילדים ביולוגים שנולדו בדרך הרגילה, לבקר את האחרים. אסור לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו. אני חושבת שלפחות כמה מהמתנגדים היו מדברים אחרת אם היו חו"ח חשוכי ילדים..

noa_f

New member
אני חושבת שצריך שיהיה גם אם

הפונדקאית עושה את זה כן עבור הכסף! אינני פוסלת שימוש כזה בגוף האשה. אף אחד מאתנו איננו מתנגד לכך שסטודנטים זכרים תורמים זרע עבור כסף? לא? גם דוגמנית משתמשת בגופה ככלי עבודה. צריך רק לשלם בהתאם, וצריך גם שאם המדינה מכירה בזכותו הטבעית של אדם להורות (למשל במענקים גדולים למרבי וולדות) היא תשתתף בעלויות!

בואי נכניס לחוק גם קיום יחסי מין

עם קטינה, זנות וסחר בנשים. זה בדיוק אותו הדבר רק שהיות ומדובר כביכול בהולדה מקודשת של יחלדים מזרעינו הייחודי שאין שני לו - מלבינים את הזוועה.

רותי ע

New member
למה זוועה?

האם את בעד זכות האישה להחליט על גופה? לדוגמא טובה נושא ההפלות-האם את בעד זכותה של האישה להפיל? אם כן-מה שונה בזכותה להרות? בכל דרך או צורה ובלבד שהיא עושה זאת בהכרה מלאה, לא תחת לחץ ותוך ידיעת זכויותיה. ולא מדובר בקטינה-מדובר באישה בוגרת שאמורה להיות בעלת שיקול דעת (ולדעתי אכן צריך לבחון האם היא מסוגלת נפשית ופיזית למטלה כל כך קשה). ולא מדובר בסחר בנשים כי היא רוצה את זה. זכותה לעשות בגופה כרצונה. ולמה הולדה מקודשת? כשרציתי ילד עד כאב לא חשבתי על קדושה למרות שלפעמים האהבה העצומה שאני מרגישה כלפיו היא מעל החולין..

noa_f

New member
בחברה כמו שלנו

שבה אשה שאין לה ילדים היא "מסכנה" אם אינה יכולה להוליד או "מוזרה" אם אינה רוצה להוליד (אבל נדפקת בעבודה למשל אם כן תוליד), להורות יש אכן ערך עליון ויש מקום לעזור לאלו שאינם יכולים לממש זכות זו באופן טבעי. אינני בטוחה גם שזו תפיסה חברתית בלבד - הצורך ברבייה מאפיין את כל החי והצומח על פני עולמנו. (הקשר בין רביה לנישואין הוא אכן תוצר של תרבות גברית רכושנית) הקפיצה המחשבתית שלך לעידוד זנות מקוממת אותי: העובדה שאתמוך למשל,בפיקוח על זנות של מבוגרים (בהגיינה, בשמירה על זכויות חוקיות, בהגנה על זונות מפני תקיפה) אינו גורר בהכרח שאמכור את גופה של בתי בת השלוש לזנות! אני מסכימה עם רותי, שיש לקבוע קווים מנחים ברורים, כדי למנוע שימוש מסחרי בגופן של נשים למטרות רווח של אחרים. אני לא בטוחה שאלו שכבר נקבעו בחוק הישראלי אכן מציאותיים ומאפשרים פונדקאות. צריך גם להבטיח שהנשים שבוחרות במקצוע כזה עושות את זה מתוך בחירה חופשית ולא מתוך חוסר ברירה (כמו זונות), אבל לדעתי, על הדבר להעשות ע"י הבטחת פרנסתו של האדם ומימוש החופש שלו לבחור במקצוע האהוב עליו, ולא ע"י איסור קיום מקצועות שונים - זוהי הדרך הפרימיטיבית, שמעולם לא עבדה. ואם נחזור שוב לדוגמא ("המצויינת") של זנות, הרי לדעתי יש הבדל גדול בין סטודנטית מהמעמד הבינוני שבוחרת להיות "נערת ליווי" לממן את לימודיה במקום למלצר למשל (למרות שלא הייתי בוחרת בכך בעצמי או עבור ילדי), לבין המסכנה משכונת העוני שמעולם לא למדה קרוא וכתוב והתמכרה לסמים בגיל 12. (שימו לב לשוני גם בהגדרה המקובלת: נערת ליווי לעומת זונה...)

אורית ג.

New member
אני עם רותי כאן. לגמרי.

חוץ מזה שאני חושבת שהייתי חיה טוב גם בלי ילדים ולא בטוח ש"הייתי עושה הכל" (ראיתי מה עובר על חברות בטיפולי פריון
) דווקא פונדקאות נראית לי אופציה טובה למי שלא יכול אחרת ואם יש פיקוח עם אי הניצול של נשים עניות - וחקיקה הולמת (דיני ירושה, של מי העובר, מתי ואת מי אפשר להכריח לעשות הפלה, וכו וכו וכו ) - יצא מזה רק טוב. ואת ההגדרה של חנה כניצול את הפונדקאות אני בכלל לא מקבלת. הרבה נשים ואנשים משכירים את גופם לאחרים. לא תמיד זה ניצול. ולא תמיד אפשר לכולל זנות וסחר בנשים באותה נשימה. ויש גם אנשים המשכירים את שכלם , את הנסיון שלהם או את הקשרים שלהם לאחרים. תמורת משכורת - וזה לא ניצול. יש אפילו אנשים המתנדבים לנהל פורום בתפוז כדי להנות או לקדם עניין הקרוב לליבם ולא מקבלים על זה אפילו שקל. וגם זה לא ניצול. מה שנעשה בהכרה ומתוך ידע ובהסכמה - אינו ניצול. זו מילה קשה ומכלילה שאינה מתאימה כאן לדעתי.

למעלה