והאם צריך לראות יותר מ 6/6

והאם צריך לראות יותר מ 6/6

שלום לרופאים, החלפתי לאחרונה משקפיים, וגיליתי שהמספר ירד מ- 2- ל 1.5- (אני בן 40) כאשר הואפטוומטריסטית התעקשה לשאול אותי רק על השורה של 6/6 ולא על השורות היותר קטנות. וקבעה את המספר בעין ימין ל 1.5- לעומת זאת כאשר הייתי אצל אופטמוטריסט אחר - הוא מצא שהמספר הוא 1.75- והוא כן שאל אותי על השורות הקטנות יותר מ6/6 אני עצמי אכן רואה קצת יותר טוב עם ה- 1.75- השאלה היא האם יש שתי אסכולות ? כלומר אם אני יכול לראות יותר מ6\6 האם צריך את המספר הזה, או שצריך להסתפק רק ב 6/6 ? כרגע אני עם שני זוגות משקפיים קצת שונים. (שזה גם לא טוב) תודה

ראיה 6/6

בוודאי שישנן אסכולות שונות,כמו שקיימות גם בכל תחום אחר,בכל מקצוע,בין בני אדם.לדעתי זאת מציאות רצויה. בבדיקה הסובייקיבית,אנו מתאימים את המספר למשקפיים המתאים ביותר ובודקים את חדות הראיה של הנבדק עם המספר המתאים.אין הכרח להשיג 6/6 או כל ראיה אחרת.אנו מפעילים שיקולים קליניים במתן המרשם, אך לפני כן,בשעת הבדיקה,בהחלט יש לברר את חדות הראיה של הנבדק,כאמור.

מהו הטרייד-אוף

בכל זאת אקשה עליך, אני רוצה להבין יותר לעומק. אם יש לי -1.75 ואני מגיע לחדות מקסימלית (למשל בנהיגה) אז אני מרוויח, אבל אני מתאמץ יותר למשל בראיה קרובה (למשל מסך מחשב) ואם יש לי -1.5 אז אני מתאמץ פחות מול המחשב, אבל פוגם בראיה מרחוק. אז מה עדיף ? לכאורה אני יכול גם אולי עוד לרדת במספר ולעשות משקפיים מיוחדים כשאני מול המחשב ( מקובל לעשות כך ?) (אני לא מרגיש עייפות או כאבי ראש כשאני מול המחשב, כשאני קורא למשל, אני תמיד מעדיף להוריד את המשקפיים , גם כשאני אוכל אני רגיל להוריד אותם ) כן אני מרגיש לאחרונה כשאני מסתכל במשהו קרוב, אני מסתכל שלא דרך העדשות. שוב תודה

בהמשך

אין סיבה לא להגיע ל6/6,אם ניתן.ברוב המקרים הפרמטר של חדות ראיה הטובה ביותר שניתן להשיג,חשוב בקביעת המרשם. במקרה שלך,השאלה שלך מצויינת,כדאי לתת -1.50 ולא -1.75 כי הראיה למרחק משביעה רצון ומבלי שתפגע בראיה לקרוב. זאת דוגמא טובה לאחד השיקולים הנוספים,בקביעת המרשם.

הבהרה

זה שכתבתי שב-1.75 "אבל אני מתאמץ יותר למשל בראיה קרובה (למשל מסך מחשב)" זה בתיאוריה- אני עם -2 לא הרגשתי בעיה עד שהחלפתי משקפיים.

ניראה לי שהתכוונת לכתוב בתשובתך

"אין סיבה לא להגיע ל6/5,אם ניתן. ברוב המקרים...."

למעלה