והיום בגליון השף

נופר30

New member
והיום בגליון השף

מרקים : ירקות איטלקי כפרי בטטה ציר פיטריות ( ציר הבשר לש הצימחונים ציר ירקות ירקות צלויים: גזר חציל קישואים בצל מזוגג סלק שומר שום תוחי אדמה ובטטות ספיישל הממולאים של בני סיידא: מפרום חצילים ממוליאם קישואים ממולאים פלפלים במילית גבינה גראטן : גראטן תפוחי אדמה גראטן ירקות כתומים וירקות שורש גראטן פסטה גראטן כרובית וברוקלי מתוקים: פאי דלעת מקמח מלא עם מרנג מאפינס קישואים ואגוזי לוז עוגיות מנדלברויט עם גזר וג´ינגר סופלה סלק - וניל חמצמץ מי שמעוניינת במתכון שתבקש
 

גלי ב

New member
הי...גם לי יש את זה...

בסוף חליתי ולא הדפסתי את המתכונים הקודמים... אם בא לך תסרקי אותם - כי הבנות רצו את המתכונים... מצטערת שלא הספקתי בסוף..... שיהיה יום טוב.
 
אני אני אני

רוצה את המתכון של המפרום והחצילים הממולאים... תודה תודה תודה
 

נופר30

New member
מפרום

6 תפוחי אדמה גדולים וארוכים מילית : 4 עגבניות 600 גרם בשר בקר טחון 2 בצלים מגוררים גס 2 פרוסות לחם , שרויות במיםוסחוטות 2 ביצים טרופות 1/4 כוס כוסברה 4 שיני שום קצוצות דק 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל שחור לטיגון 1 כוס קמח 3 ביצים 1 כף גדושה רסק עגבניות שמן לטיגון למצע הירקות 1 חציל קלוף וחתוך לקוביות 1/2 כוס שמן 3 בצלים קצוצים דק 2 גזרים פרוסים דק 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה 2 פלפלים ירוקים ללא גרעינים חתוכים לקוביות 2 עגבניות 2 כוסות קרוב חתוך לרצועות 1 כוס אפונה קפואה מופשרת 3 כפות רסק עגבניות 6 שיני שום קצוצות 1 כוס פיטרוזליה קצוצה 1 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור 1. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם כך שכל שתי פרוסות יישארו מחוברות יחד בקצה התחתון כמו כריך שמים בקערה מוספים מים עד כדי כיסוי ומעט מלח ומשהים כשעה , מסננים 2. המילית: ממלאים סיר במים , מביאים לרתיחה ומבשלים את העגבניות כמה שניות. מוצאים , מצננים קצת קולפים וקוצצים דק שמים בקערה את כל מרכיבי המילית ולשים שתי דקות לתערובת אחידה 3. ממלאים כל שתיפרוסות תפוחי אדמה במילית 4. לטיגון: טובלים את הפרוסות הממולאות בקמח כך שיצופו מכל הצדדים טורפים בקערה את הביצים עם רסק העגבניות. מחמים במחבת גדולה ועמוקה שמן בעומק 4 ס"מ טובלים את פורוסת תפוחי האדמה בתערובת הביציםומטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו 5. למצע הירקות: זורים על החציל מלח ומשהים חצי שעה לניקוז הנוזלים המרירים שוטפים ומיבשים במגבת נייר ממלאים סיר במים , מביאים לרתיחה ומבשלים את העגבניות כמה שניות מוצאים וקולפים , קוצצים דק ( אני מרתיחה מים בקומקום חשמלי שמה את העגבניות בקערה ושופכת מעל את המים ) מחמיים ביר גדול את השמן מסופים את כל הירקות , רסק העגבניות ,והשום ומטגנים עד שהירקות יזהיבו קצת. מוספים את הפיטרוזליה והפפריקה ומתבלים במלח ופלפל 6. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה עלמצע הירקות מוספים 2-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפחי האדמה מתרככים וביר נשאר מעט מאוד רוטב מגישים חם .
 

נופר30

New member
חצילים ממולאים

3 חצילים בינונים מואכים מלח גס שמן לטיגון עמוק למילית: 1/4 כוס שמן זית 2 בצלים גדולים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות 1/2 ק"ג בשר טלה טחון 4 עגבניות בשלות מלח ופלפל שחור 1/2 כפית קינמון 1 כפית סוכר 1/2 כוס פיטרוזליה קצוצה 1. חוצים את החצילים על קליפתם לאורך ומוצאים את התוכן כך שיווצרו סירות , בוזקים מעל מלח גס ומניחים בצד לשעתיים , שוטפים היטב ומנגבים בנייר מגבת 2 מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את החצילים עד שיזהיבו . מסדרים בתבנית עם צד הקליפה כלפי מטה 3. מילית: ממלאים סיר במים ומבאים לרתיחה מבשלים את העגבניות כמה שניות מוצאים קולפים וקוצצים דק מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו קלות מוספים את הבשר ומטגנים תוך בחישה עד שהוא שחום מוספים את העגבניות מתבלים במלח פלפל קינמון וסוכר מבלשים כחצי שעה עד שמרבית הנזולים נספגים בבשר מסירים מהכיריים מוספים את הפיטרוזליה ומערבבים 4. מחממים תנור לחום בינוני (180) ממלאים את סירות החצילים במילית ואופים 30-40 דקות עד השחמה מגישים חם אפש ר להגיש עם רצועות פלפל ירו בהיר מטוגן
 

נופר30

New member
מרק ירקות איטלקי

3 כפות שמן זית לטיגון 2 בצקלים קצוצים לקוביות קטנות 3 שיני שום קצוצות 1 כפית טימין ו/או אורגנו מיובש קצוץ 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 2 גבעולי סלרי חתוכיםלקוביות קטנות 1/4 כוס יין לבן יבש 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 2 כפות רסק עגבניות 1 כוס אפונה ו/או שועועית ירוקה (אפשר קפואה ) חתוכה באורך של 1 ס"מ 1 כוס שועית לבנה או גרגירי חומוס מבושלים שהושרו למשך לילה ובושלו או 1 כוס גרגירי חומוס משומרים 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות 8 כוסות ציר ירקות או ציר עוף ( אפשר גם מים רותחים עם אבקת מרק עוף|) מלח ופלפל לפי הטעם 1 כוס פסטה קצרה מבושלת יוצקים את השמן לתחתית של סיר עד שהוא מכסה את התחתית מוספים את הבצל ומאדים אותו כחצי דקה. מוספים את השום , את עשבי התיבול , הגזר והסלרי ומאדים כחצי דקה נוספת תוך ערבוב עד שכל הירקות עטופים בשמן יוצקים את היין הלבן ומבשלים על להבה בינונית כ 10 דקות עד שהוא מתאדה מוספים את יתרת המרכיבים פרט לפסטהמכסים בציר מביאם לרתיחה קלה ומבשלים ברתיחה קלה עד שכל הירוקת מבושלים ( כ 20 דקות ) מתבלים במלח פלפל וטימין מוספים את הפסטה המבושלת ומגישים
 

Hadar p

New member
אם תוכלי ותחשק לך אז תרשמי את

המתכון לירקות צלויים
 

Hadar p

New member
לא! תפו"א ובטטה קישואים וחציל אני

מעריכה שזה +- אותו הדבר! אם זה סיפור שלם לכל אחד תרשמי רק את הקישואים והתפו"א תודה מתוקה
 

נופר30

New member
אז ככה

קישוא : מחממים את התנור לחום של 180 מעלות פורסים לפרוסות מושחים בשמן זית מתבלים במלח ואפשר גם טרגון וצולים כ 10 דקות שום שלם : מחממים את תנור לחום של 190 מעלות מושחים את ראשי השום בהמון שמן זית או שמן צימחי ואפים כ 15 דקות עד שהשניים רכות לגמרים קולפים ומחלצים מהתנור חציל : מחממים תנור לחום ש ל 180 מעלות מנחיחם את החציל בתבנית וצולים כ 25 דקות מצננים מסירים את הקליפה ומתענגים על התוך בצל מזוגג : מחממים את התנור לחום של 180 מעלות חותכים לרבעים 3 בצלים קלופים ממיסים בסיר 2 כפות סוכר כף חמאה ו4 כפות חומץ בלסמי או חומץ בין יין אדום מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל יוצקים על הבצלים מכסים ברדיד אלומניום ואופים כ 10-15 דקות עד שהבצל סופג את הטעמים אפשר לשמור במקרר 3 ימים שומר: מחממיםאת התנור לחום של 180 מעלות חוצים את פקעות השומר מושחים בשמן זית מלח ופלפל וצולים 25 דקות עד שהשומר מצהיב קצת ומאבד את צבעו ומתרכך גזר: מחממיםאת התנור לחום של 180 מעלות מושחים כמה גזרים בנונים בשמן זית או שמן צמחי אופים כ 25 דקות הצבע ישמר והסוכר הטבעי שאצרו בגזר יעניק לו טעם קמלי סלק : מחממים תנור לחום גבוהה 200 מעלות מושחים סלקים שלמים לא קלופים בשמן זית חומץ בלסמי ומלח גס וצולים כ 45 דקות או עד שהם מתרככים תפוחי אדמה " מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומסדרים בתבנית תפודים קטנים לא קלופים או פרוסות בעובי של 4 ס"מ יוצקים שמן זית רוזמרין או טימין טריים מלח ופלפל וצולים כ 25 דקות לקטנים או 40 דקות לפרוסות עד שהם משחימים , הופכים מידי פעם במהלך הצליה בטטות : מחממים את התנור לחום של 180 מעלות מסדרים בתבנית פרוסות בטטות בעובי 3 ס"מ יוצקים שמן זית או צמחי ואםרוצים גם רוטב צ´ילי מתוק צולים כ 30 דקות עד להשחמה.
 

Hadar p

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ושוב../images/Emo51.gif../images/Emo24.gifמקווה

שזה לא היה יותר מידי עבודה להקליד
אלפי תודות
 
למעלה