והיום נדבר על פשרות

spring flower

New member
והיום נדבר על פשרות

איזה פשרות אתם עושים בבחירת 'חבר/ה' או 'בן/בת זוג'? כאלה שקשורות למשיכה לבן אדם - למראה שלו- נניח שאחת חולה על ג'ינג'ים - פתאום יבוא לה אחד שחרחר כזה,והיא תחליט לתת לו צ'אנס-האם זה נקרא פשרה עבורה?! או כאלה שקשורות לאופי וצורת ההתנהגות של הבן אדם. למשל עבורי אחד שמדבר ומברבר על עצמו ורוב הפעמים בשיחות שלנו קוטע אותי - אני לא רואה 'מצב' לקשר איתו...(כפי שתיארתי פה לפני כמה ימים) מה יותר 'משחק' אצלכם כשאתם מתפשרים? ותחשבו לפני שאתם עונים.

מוותק

New member
אוקיי....

מבחינת מראה יש לי בראש את הגבר האידיאלי... אבל גם אם יבוא מישהו שלא עומד בקריטריונים שלו בכלל ואני כן אמשך אליו אז סבבה. החלק הקשה... מבחינת אופי...הייתי "מתפשרת" על מישהו שצריך יותר Space משאני צריכה והייתי נותנת לו, ועם הזמן הייתי מתרגלת כי יש אנשים ששווים את זה...הייתי מתפשרת על מרחק מגורים, הייתי מתפשרת גם על מישהו שיש לו תחומי עניין שונים משלו - מכירה את שלו ומכירה לו את שלי. לא הייתי מתפשרת על שאפתנות, רצון להצליח אבל זו כבר תשובה לשאלה ההפוכה...
אני

Vdrums

New member
אני לא חושב שצבע שיער זו פשרה.

סך הכל זה לא משהו קריטי שמהווה סיבה, עבורי בכל אופן, להרים ידיים ולהגיד טוב היא בלונדינית אין מצב שזה יקרה. לעומת זאת אם היא תהיה פאסיבית, חסרת תחביבים שלא יודעת להקשיב זה יטריד אותי. עוד משהו שיכול לשגע אותי זה עניין המוזיקה למרות שזה תלוי מאוד בבחורה עצמה בסופו של דבר, אבל זה משהו שיכול לחבר אנשים מאוד חזק או ההפך.

אורזמן

New member
התפשרויות...

היא צריכה להיות בוגרת מעל גיל 20 לא משנה לי צבע השיער שלה שתדע לטפח את עצמה ולא רק למען בן הזוג, כך גם בהמשך מערכת היחסים שתדע לכבד ולא לשלול מצבים סתם כך לפי מצב הרוח(ומחזור חודשי זה לא סיבה)
"ברברת"? כולנו ברברנים בזמן זה או אחר

פשרות - כן או לא

יש דבר 2 דברים שאני לא מוכנה להתפשר עליהם בתחילת קשר - להרגיש בנח עם האדם שמולי, ומשיכה מינמלית. אני לא מצליחה לחשוב על משהו ספציפי שיגרום לי להרגיש לא בנח עם אדם. אם ניקח את הדוגמא שלך - יש אנשים שפותחים את הפה, ומברברים כל כך הרבה שבא לך לדחוף להם סמרטוט רק כדי שישתקו. ויש כאלו שאני יכולה להקשיב להם שעות בלי למצמץ בכלל. פשרות בהמשך הקשר זה כבר משהו אחר לגמרי. לגבי זה אני לא יכולה לדעת מראש, זה תלוי באדם בסיטואציה, בחוזק הקשר שלי אליו.

קראתי את התשובות עד כה

והסכמתי לכולן כתשובה שלי, פרט לקטע של תומר עם המוזיקה, שאצלי הרבה פחות משמעותי. ההסכמה שלי לא נובעת מחוסר עמדה עצמית, אלא מזה שמעבר לטעם האישי של כל אחד מאיתנו מבחינת הופעה ומשיכה, נראה לי שרובנו כאן רוצים אדם שאינו קיצוני באף תכונה: פחות או יותר Space, אך לא מנותק לחלוטין ולא דבק, מישהי פסיבית לחלוטין נפסלת, אחד שלא נותן לדבר נפסל, מישהי שפוסלת דעות של אחרים נפסלת, מישהי לא בוגרת נפסלת. היות ואני מסכים לכולם, קשה לי לענות על השאלה כפי שהיא נוסחה. כל אדם הוא חבילה של דברים שיותר מתאימים לנו ודברים שפחות מתאימים לנו. כל עוד אף תכונה שלו אינה "קיצונית שלילית" בעיננו, נשקול את כל החבילה ולא רק את התכונה הספציפית. על הרמה שבה כל תכונה מוגדרת כ"קיצונית שלילית" נראה לי שיש הסכמה רחבה כאן. עוד ענין שלא קשור ישירות לשאלה, אך עלה אצלי כשחשבתי על התשובה: כולם עונים על הדברים שלהם הם מודעים ושיגרמו לפסילתו של בן\בת זוג בעינהם. הבעייה היא שהנפילות הכי כואבות הן במקומות להם אנו אינם מודעים, שאז מספיק להתפתח קשר משמעותי לפני שמתגלה האמת במערומיה. בגלל זה כאן המקום הכי חשוב בעיניי שאדם צריך לרכז את המאמצים למזער את הנזק. מה עושים כדי להימנע מנפילות כאלה? שאלת מליון הדולר. חלק מהנפילות ניתן לחסוך על ידי מודעות עצמית גבוהה, חלק בעזרת ניסיון שלנו והפקת מסקנות מקשרים זוגיים בעבר, חלק עם עזרה חיצונית (מקצועית או לא), חלק ניתן ללמוד מהזוגיות של אנשים קרובים לנו ובראשם ההורים, ומחלק מהנפילות לא ניתן להימנע כלל
. עוד עצה: ההתאהבות היא אליה וקוץ בה. למרות הרגשות שהיא מעוררת אנו צריכים להיות ערים לדברים החשובים לנו, ולא לעגל בהם פינות, שאחרי שההתאהבות תיעלם יתגלו כמשוננות וכואבות ביותר. נסחפתי. הללללללללוו....אנחנו לא גולשים כאן?

האמת?

כל בני הזוג שהיו לי עד כה, היו פשרות [בשבילי], בגלל זה הם לא החזיקו מעמד יותר מידי זמן. מבחינת מראה, אין לי משהו מוגדר בראש וכל מיני ניגודים מוצאים חן בעיניי.

זה אומר שאין לי טעם מוגדר.

אני לא אוהבת עיניים כחולות, שיער בלונדיני, גבוה ושרירי. יש כל מיני שאני אוהבת.

Vdrums

New member
למשל,

ערס אינטלגנט, שבדי חסון ומוצק עם שכל של בבון וכו'...

על מראה אתפשר יותר מאשר על אופי

הרי אופי זה גם מה שעלול בסופו של דבר לגרור אותנו לריב.

אצלי אין פשרות...

לא מוכנה להתפשר על האהבה..! גם ככה אף-פעם לא עניין אותי איך הוא נראה.

למעלה