והיום

והיום

לביבות ערמונים, קישואים ובצל מודבקות בקמח תפוחי אדמה, מעט רוטב סויה ופלפל שחור גרוס
ממתינות כעיסה לטיגון והרוטב בצל ירוק בנדיבות קצוץ דק, במחבת עם פטריות שמפניון, פורטובלו ושיטקה, רוטב סויה סילאן ומעט שמן שומשום כהה

ליד אורז מלא עם עדשים
 

ladybug6

New member
כאן יש

שאריות של האטריות המוקפצות עם הירוקים, לצד סלט חסה עם שלל עלים ירוקים וריחניים מהאדניות החדשות שלי (!!), פרוסות אפרסמון ואגוזי מלך מגוררים + שבורים. רוטב מיונז לימוני ביתי. טעים טעים. לקינוח סלט גזר מגורר במיץ תפוזים.

 
בסוף הכינו לפני שהספקתי לעצור בעדם

פתיתים
אז אורז יהיה בערב עם הסלט ירקות הצבעוני הענק היומי
בינתיים לביבות מהממות עם ירקות חתוכים ו...פתיתים


 

smaak

New member
כמה קטנות מהימים האחרונים

אתמול- הכנתי ״כיכרות״ בננה-שוקולד-פקאן, מהספר של מיסיז קאפקייק. זו מאפייה טבעונית בלונדון ואני מאוד ממליצה על הספר שלה. אפשר לרכוש דרך אמזון.
ההכנה מאוד פשוטה, והעוגה יצאה פשוט נהדרת. לחה, טעימה, לא מתוקה מדי. בבלילה שנשארה הכנתי מאפינס וגם הם יצאו מעולה. רשמתי לעצמי שעל הבסיס הזה אני יכולה להכין עוגת פרג (מתה על פרג).



 

smaak

New member
ריבת תותים

מצאתי את עצמי עם יותר מדי תותים, וחלק לא קטן מהם כבר לא היה במצב אכיל, אבל כן במצב לריבה.
אני מאוד אוהבת להכניס מקל ווניל (אחרי שפתחתי והוצאתי ממנו את התוכן- והוספתי לריבה) לריבות. משדרג את הטעם.
ובכלל, אני לא מבינה איך אפשר לאכול את הריבות התעשייתיות עם הצבע האדום והסוכר.



 

RSPA

New member
רגע...בריבה שלך אין סוכר? לא הבנתי...

חוץ מזה זה נראה טוב.
 

smaak

New member
בוודאי שיש

הכוונה שלי לג׳לי הזה שעשוי סוכר ורכז שקוראים לו ריבה בסופרמרקט..
 

smaak

New member
מיץ תפוחים

ישנה חנות גדולה לציוד לגינה, בעלי חיים וכו׳.
בין הייתר הם מוכרים תפוחים ואגסים מייצור מקומי במחיר משתלם. אלה תפוחים שלא עברו את הסלקציה לסופרמרקטים או חנויות רגילות בגלל שהם לא יפים במיוחד,
אבל הם גם טעימים, וגם מלאים במיץ.
משלושה קילוגרם תפוחים יצאו שני בקבוקים, אני חושבת שהנפח של כל בקבוק הוא 750 מ״ל אבל לא בטוחה.
המיץ היה מתוק ומענג.



 

diday

Member
מ100 ק"ג תפוחים יוצא לי 65-70 ליטר מיץ

כך שסביר שכל בקבוק הוא ליטר.
אם המיץ רק מהתפוחים שבתמונה, הוא לא יוצא מתוק מדי?
 

smaak

New member
לא נורא מתוק

אני בכל מקרה מוסיפה לעצמי מעט מים כי אני אוהבת מיץ לא מתוק :)
 

smaak

New member
אחרון חביב- עוגיות ״מתפוצצות״

מהבלוג של נטלי הולדינג.
יצאו טוב, אבל מתוקות נורא. רשמתי לעצמי להבא, בגלל שיש במתכון גם אבקת סוכר שצריך לעטוף בה את העוגיות, וגם שוקולד מתוק, אפשר להוריד את כמות הסוכר.

 
עשיתי כאלה בעבר

לפי המתכון הנ"ל, עם שינויים [כלומר לא הכל יש לי, היא משתמשת בחומרים ממש יקרים ו"מיוחדים" בשבילי] ולא יצא מתוק מדי, פשוט כי שמתי 3/4 סוכר [או שזה אבקת סוכר? אני לא זוכרת].
 

smaak

New member
אבקת הסוכר מבחוץ

גם ככה מאוד ממתיקה את העוגיות, ככה שמבחינתי אפשר כמעט לוותר על הסוכר במתכון :)
 
את משו את

לגבי הריבות אני יותר ממסכימה איתך
מאז שגילינו שאין שום סוד בהכנת ריבה חוץ מפרי ארומטי וטרי אנחנו מכינים המון ריבות
במעוננו הקודם הכנו ריבת תות עץ כי היה המון פרי, כמובן תותים בעונה כשיש בזול, מישמשים, אפרסקים, אגסים שדרך אגב בריבה חייבים חיזוק אז עשינו אגסים עם זנגוויל ואגסים עם לימון- יצא סוף, גויאבות כשיש ועוד...
אני מתענגת על ריבות ביתיות.

והמיץ נראה סוף הייתי חוגגת על מיץ אגסים אני מאוהבת בפרי הזה
 

smaak

New member
יש אינפלציה של אגסים

מאז שפוטין מחרים את האירופאים אין להם לאן לייצא חלק נכבד מהאגסים שגדלים כאן.
ואני מתה על ריבת משמשים!!
 

p e b b l e

New member
גם אני בבישולים

קציצות עדשים
נודלס
רוטב גזר (אידיתי את הגזרים כדי שיצא מרקם חלק ויצא מצויין)
לחמניות ביתיות
עוגיות עם פצפוצי שוקולד

בתכנון: מרק פטריות, פירה, סלט עדשים ובטטה, כרוב צלוי
 
אני עושה לפי העין

אז יודעת בוודאות שהיו שם בצל אחד בינוני, שלושה קישואים בהירים קטנים ומשהו כמו חצי ק"ג ערמונים משקל לפני קליה וקילוף...
הכל למעבד מזון. להדבקה הוספתי קמח תפוחי אדמה לפי תחושת היד שהעיסה תהיה מוצקה דיה. מלח ממש לפי העים כך גם פלפל שחור ורוטב סויה ברמה של שתי כפות, בשביל הארומה. חצי כפית סודה לשתיה כדי לתת לתערובת אווריריות. לתת לזה לעמוד קצת. ליצור קציצות אפשר גם בעזרת כף, כמות של כף לקציצה זה מספיק. להניח במחבת עם מעט שמן זית, להפוך להשחמה משני הצדדים וזהו. מעל ניתן להניח תועפות בצל ירוק ופטריות שניצלו במחבת או כל רוטב אחר
 
למעלה