והיום

והיום

ארגז שהיה בו הרבה סלק וזוקיני הניב-

מרק ירוק: זוקיני תרד פטרוזיליה בצל שום-טרי-כולל-עלים אזוב מרווה סלרי ארטישוק-ירושלמי הכל מבושל במים וטחון ,אחר כך בטטה בקוביות קטנות ושמנת סויה אחת, מלח, פלפל שחור...

בתנור מניפות בטטה שמן זית ומלח

בתנור מאפה שתחתיתו זוקיני בקוביות אפויים עם בצל קצוץ, שמן שומשום, סויה וסילאן מעורבבים עם קמח שקדים וקמח תפוחי אדמה, מעל זה שכבה של אורז בר ואורז מלא(שאריות משישבת) שבושלו על מלאנתה עשבי תיבול, הוספתי סלק גדול מרוסק ושמנת אלפרו ולתנור.

בסיר נוסף קוביות עגבניות, קוביות קטנות במיוחד של סלק אחד, בצל, שלושה ראשי שום טרי מקוצצים, 300 גרם טופו בקוביות ופחית קרם קוקוס

סלט מחציל בלדי שנאפה ליד המניפות, טחינה גולמית, סילאן, עלי נענע, עלי אזוב טרי, מיצליים סחוטרי, מלח גס, ראש שום טרי

ואצלכם?
 

RSPA

New member
היום, עשו לי הפתעה אמיתית...


מישהו נכנס בעורמה לרישומי המתכונים שאני שומר, שלף משם מתכון וטרח להכינו.
מדובר במתכון של גידי - מרק כרובית ופטריות שנת מודל 2012....

אין בפי מילים למעט "מעדן גורמה של עורמה".

יצא פשוט מעולה ובא בזמן הנכון.

ותזכורת למעוניינים >> [URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=160308526[/URL]
 
היום לעומת זאת

סיר עם תפוחי אדמה ובטטה בחתיכות גדולות על מצע בצל מוזהב, מאודים עם מלח גס בלבד.

קציצות עדשים משלושה צבעים, זוקיני ושום טחונים יחד. מעט קמח תפוחי אדמה וקמח שקדים. מלח, כמון. טיגון 6 שניות מכל צד ולקדרה לאפיה ברוטב עגבניות חמצמץ עם הרבה שום.

מה שנשאר מהמרק הירוק של אתמול ועוגה- תיכף נכנסת לתנור, אני חושבת על בחושה חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס.
 
סלט קייל ,הגיע בארגז

מתכון באדיבות "ביסים"
2 כוסות לא דחוסות של קייל מסולסל נקי מגבעוליו הקשים – (הוראות לאיך, בהמשך)
כף currents או צימוקים קצוצים קטן
מלח ופלפל גרוס טרי
מיץ לימון טרי- לפי הטעם
שמן-זית
~ 1 כפית מייפל
אוחזים את קצה גבעול הקייל ובעזרת האצבעות, מפשיטים אותו ומפרידים בין העלה והגבעול. הגבעול עצמו יגיד לכם מתי הוא רך מספיק לאכילה ויתנתק מהעלים. עורמים את כל העלים יחד וקוצצים דק.
מתבלים במלח ולימון סחוט ומערבבים היטב עם הידיים. אם הקייל זקוק בעינכם למט התרככות, תנו לו כ- 10-15 דקות כך.
מתבלים בשמן-זית ובמייפל ומוסיפים את הצימוקים. טועמים ומתקנים תיבול.
 

RSPA

New member
התכוונת בטח ל - currants (דומדמניות)


ובשביל וג'טליין - דֻּמְדְּמָנִיות ...
 
העתקתי את המתכון כלשונו

ואני השתמשתי באוכמניות המיובשות שיש לי בבית
 
ובהמשך תוכניתנו איך מתגברים על הסלק

התעצלתי לאפות ולרוקן ואחר כך למצוא שימוש לשאריות אז פרסתי, יחד עם לא מעט גזר שגם הגיע במכובד, הכנתי גבינת שקדים מועשרת בהרבה עלי אזוב, כלומר שלב העיסה, הנחתי הפרוסות בתבנית ומרחתי אותן בתערובת הגבינה, עכשיו זה בתנור

מעל לתבנית הזו שוכבת תבנית זוקיני פרוסים, עליהם בצל ירוק, גפרורי גזר, שמן שומשום, מייפל ומלח גס
 
והעוגה מאמש

חמאת בוטנים עם שוקולד כי לא היו לי שוקולד צ'יפס
נטולת גלוטן, טבעונית ומענגת את כ-ל בני הבית ללא יוצאים מהכלל

 
בבקשה

שתי כוסות קמח חצי כוס עמילן כלשהו(אני השתמשתי כוס וחצי סורגום, חצי כוס טף כהה חצי כוס עמילן ת"א)
רבע כפית קסנטן גאם
כוס חמאת בוטנים ללא מלח או סוכר
קורט מלח
שתי כפיות סודה לשתיה דרך מסננת למניעת גושים
כוס סוכר
6 כפות רסק תפוחים
1/2 כוס שמן צמחי לא זית
כוס חלב סויה או אחר
מערבבים יבשים מוסיפים נוזלים עד לרמת פודינג אינסטנט .
100 גרם שוקולד מריר_6 כפות מים+ 2 כפות קקאו איכותי. להמס שוקולד עם מים ולהוסיף קקאו, צריך להיות נוזלי סמיך
משמנים בעדינות תבנית 24/6 אני שימנת בחמאת בוטנים. מקמחים אני השתמשתי בשבבי קוקוס. מניחים את הבצק באופן אחיד בתבנית . את תמיסת השוקולד מעל ובעזרת סכין מחדירים באופן לא אחיד לבצק, מעין ערבוב גס.
אופים כשעה בחום 175 .
 
היא נולדה אצלי בראש

אחרי ותק לא קטן באפית נ"ג ונסיונות להגיע עם טבעוני למרקם נעים
הרעיון לא שונה מאד מבחושות אחרות, אחרי הכל אין חדש תחת השמש...
 
למעלה