והכל חזר למה שהיה תמיד.....

והכל חזר למה שהיה תמיד.....

כמה פעמים הרחתי ריח של עשן במטבח.
יום אחד מצאתי חצי סיגריה על רצפת השירותים
אתמול ראיתי את אשתי מבקשת משכן שיקנה לה קופסה סיגריות.....

ואנחנו מדברים על אשה שחלתה בסרטן ונאלצו לכרות לה 2/3 ריאה...

הודעתי לה שנמאס לי, כל המשפחה עשתה שמיניות באויר בשבילה, היא מתזזת אותי כבר 4 חודשים, מהיום שתתחיל לדאוג לעצמה.
הבת והבן הודיעו לה שתשכח מביקורים כי הם לא מסוגלים להריח את סרחון העשן...

אז היא לקחה את המקל/כסא שקניתי לה, ירדה למטה, נסעה עם המכונית לאחותה, ובחזרה עלתה את המדרגות חצי קומה בכל פעם ומנוחה, והנה יום הטיול שלה בא על מקומו בשלום.....

זה רק מצביע על כך שיש מי שלא יכול לעמוד בפיתויים אפילו חייו תלויים בזה , עושה מה שבא לו ומצפצף על כולם.....

זהו.

מינהר

New member
נוסעת לאחותה במכונית? סימן שמצבה טוב.

חבל שלא יכולה לוותר על הסיגריות. הקטע מביאליק- ממש מבריק.

שבת שלום, שפירא אני כל כך מבינה אותך!!!

בגיל 25 בעלי קיבל התקף לב בעודי בהריון בחודש 8, נפלו עלי השמים , עם תינוק בבטן ועם ילד על הידיים רצתי לבית חולים פעמיים ביום, הוא הפסיק לעשן וברוך השם יצא מבית חולים כמו חדש, אבל מה..... הפסיק לעשן למרעית עיין, כאשר היה חוזר מהעבודה והייתי אומרת לו שיש ריח של סיגריות הוא אמר לי מה פתאום, זה לא אני עישנו לידי, כך שיום אחד מצאתי קופסת סיגריות מוחבאת באוטו שלנו, עשיתי סקנדל גדול ומאז הוא הפסיק לעשן, כנראה שיש הרגלים שהם חזקים מאיתנו.

לגבי התומכים בחולים, כמוך וכמו ילדך, צריכים לעבור טיפול פסיכולוגי על מנת להבין את עצמם ואת התהליך שהם עוברים, זה מה שהרגשתי אז שהיה לי חסר , אבל לפני 47 שנים לא היתה כל כך מודעות לשיחות עם פסיכולוג ואף אחד לא כיוון אותי לזה.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

אני עדיין סובלת מכאבים... מסוגלת לתפקד מעט רק עם משכחי כאבים...
חמי ע"ה נפטר כשבעלי היה בן 13, רק שנתיים מאז עלו ארצה...
כשבעלי חלה לראשונה עם ליבו היה מעשן כקופסא ביום...
הרופא האישי שלו הפחיד אותו מאד הוא היה רק בשנות החמישים שלו
הוא נבהל והפסיק לעשן לוקח את הבריאות שלו ברצינות כי זה לא רק
הלב גם הסוכרת והלחץ דם... העישון חסר לו אז הוא מסתפק בסיגריה אחת
פעם בחודש בערך כשהבנות היו באות... הבנות הפסיקו לעשן בגלל הריונות
והלידות.. בתי הבכורה הפסיקה לחלוטין ועלתה במשקל מאד... בתי הצעירה
מעשנת כ-5 סיגריות ביום למרות שהיא מניקה...
ואני?? תודה לאל לא עישנתי בחיי!!

אני עישנתי 20 שנה 4 חפיסות ביום

הגעתי למצב שכבר היה קשה לנשום, אבל עבדתי עבודות מלחיצות (חקירות פשעים, חבלן...) עד שב-1984 היה הפירסום הראשון על כך שהסיגריות מסרטנות, לקחתי את 4 החפיסות שהיו אצלי, הנחתי על המדף, ומאז לא נגעתי בסיגריה אפילו שאשתי עישנה לידי כמו קטר קיטור.
נכון שכבר לא הייתי בחור רזה בגלל זה, אבל זה עדיף מלמות מסרטן.

מה לא עשינו כדי שתפסיק,
אני הצבתי לה את אמירת ביאליק, הנכדים הדביקו בכל הבית שלטים:"עישון זה רצח", היא הלכה לקורס גמילה מעישון ובהפסקה יצאה לעשן, בעת בדיקות במחלקת הריאות באיכילוב נהגה לצאת החוצה לעשן -

אמרתי לה שזכותה למות איך שהיא רוצה, אבל לא לגרור את כל המשפחה לכאוס. ומשום כך שתעשה מה שהיא רוצה, ואם יש בעיות שתפנה לרופא ולא אלי, וביום ראשון בבוקר אני מחזיר את כסא הגלגלים ל-"יד-שרה" (אני תמיד משאיר להם את הפקדון) כי קניתי לפני שבועיים רולאטור, ובזה תם מבחינתי הנושא.

והנה, היא פתאום יכולה ללכת, לנהוג ולעשות מה שהיא צריכה בעצם להאיץ את ההחלמה. וחזרה לעשן בקצב, ושוב להחניק אותי מהעשן.....

אז אין לי שום בעיות מצפון, אני מתחיל את ההכנות לטיסה לכרתים בעוד פחות מחודש.

נימה3

New member
מעשנים אפילו שמפסיקים העשן כנראה נשאר

באיזה מקום בריאות. בעלי עישן והפסיק ובכל זאת נפטר מהעישון כך קבעו הרופאים. אני עישנתי 20 שנה שתי קופסאות ביום הפסקתי בבת אחת וכך גם בעלי הפסיק. התחלתי לאכול עליתי במשקל הלכתי לשומרי משקל ירדתי כעשרה ק"ג בארבעה חדשים. אחר כך נסענו לניגריה שם אני אכלתי ובעלי חזר לעשן מרוב לחץ בעבודה החדשה. כאשר חזרנו לארץ חזרתי לשומרי משקל אבל אז כבר הפסיכולוגיה שלהם לא עבדה עלי. וכל זאת במשך הזמן ירדתי במשקל לבד. אבל עדיין לא דקיקה...ובעלי הפסיק לקנות סיגריות אבל מידי פעם היה מעשן "ינעמס" ובקיצור משנורר מחברים והסוף לצערי ידוע.

שנאבס , מאיר , אני מאוד מעריכה אותך על הנסיונות

"לחנך" את אשתך להתחיל לפעול בעצמה , נראה לי שאני מזמן הייתי מרימה ידים ונותנת לה לעשות מה שהיא רוצה . עובדה , כשאין ברירה היא מתפקדת . במבחן התוצאה , זה עובד וזה מה שחשוב . מה זה רולאטור ?
הרבה בריאות והרבה סבלנות , לך ולכולנו , תמר.

בת חן191

New member
גם אני לא עשנתי מימי סיגריה אחת אבל היום שמעתי

קראתי שיש את מכון אברהמסון שמטופלים מספרים שהם נגמלו או שמא זה רק פירסומת

היום הכל יכול להיות
ריח של סיגריות מגעיל אותי אינני יכולה אפילו לדבר עם בן אדם גבר או אשה
הבל פיהם העישון מביא לי בחילה,

אבל אני מתארת לי שלא מהיום התחילה לעשן זה לא קל לצאת מהתמכרות
מכל התמכרות, , צריכים עזרה חיצונית, לבד כמדומני זה לא יתכן
וחבל ששנים יסבלו,

בת חן191

New member
נכון סיפרתי לכם על השכנים החדשים שלי הדתיים

לאומנים,,איזה אנשים בונבנירה זוג צעיר עם תינוק
הבהלו אותי הם יש ישתלטו על כולם,
הלואי כל הבנין היו כאלו
האשה והגבר איזה עדינים תענוג לאשה ילדה נדמה לי שהיא קרובה ל20
יש לה פנים של מלאך , פנים כמו של בובה עשויים מפורצלן

מנגד יש שכן גבר בשנות השלושים נדמה לי שהוא מנהל בית בושת
בתחילה כשנכנס לבש ציצית וכיפה אני הרגשתי שזו הסואה
לאט לאט הוריד את הציצית אחכ" תפסתי אותו כמה פעמים בלי כיפה
פעם כן פעם לא,,כנראה שכח אותה

כל הזמן באות ונכנסות נשים מכל המינים והסוגים לרוב כהות כנראה אתיופיות וגם ערביות עם כיסוי כל הראש והפנים לא יודעת איך קורים ללבוש הנל
לפעמים זו אותה אשה ולפעמים פנים חדשות
הגבר גר לבד

הפה שלי נעול,
אם היתי יודעת לכתוב יפה היתי כותבת ספר
"קורות בית מס 25"

הדסהש1

New member
אני לא מעשנת ולא עישנתי מעולם.נשואה 50 שנה לבעלי ולא התרגלתי

הפרדנו מיטות..לא יכולה לישון לידו שהוא קם בליליה לעשן הכל ספוג בריח
אני התרגלתי..הוא ניסה הרבה פעמים אבח זה לא הוןך..גם שחלה 3 פעמים בסרטן הרופאה שלו אמרה -הראות שלו נקיות תעזבו אותו.
רק שהנכדים מגיעים הוא יוצא החטצה לעשן..גם שקיבל פעמיים ארוי מוחי והאחרון לפני 4 חודשים חודשיים וחצי בשיקום.עדיין מקבל שיקום בפיזיוטרפיה בבית..אבל הסיגריה איתו כל הזמן למרות האזהרות שפעם שלישית יכולה להיות קטלנית...דברו לקיר אולי הוא יבין...זה גדול ממנו..אני הרמתי ידיים...

התחלתי לספר את סיפור העישון שלי

והתחרטתי, כי יש בסיפור גם התייחסות לביתי ואין לי רצון לשתף, בגלל
שמירה על הפרטיות שלה, אני לא מעשנת כבר 28 שנים, אחרי טיפול אצל מישהו,
שמסתבר שאברהמסון היה תלמיד שלו, אברהמסון עוזר למי שרוצה להיגמל
מי שעושה טובה ליישוב שהולך אליו, זה לא מצליח,
אני עד היום לא מבינה איך בני משפחתי הסכימו לסבול את הסרחון של
הסיגריות שלי, נדף ממני ריח של מאפרה, אני גם היום לא מסוגלת להבין איך בני זוג ממשיכים
לסבול את הדבר הזה, אצלי בבית אין מאפרות, ומי שרוצה לעשן ואין הרבה
כאלה שבאים אלי, יוצא החוצה לעשן ואח"כ חייב לשטוף את הפה, כשאני
מחפשת עוזרת, התנאי העיקרי שלי הוא, לא מעשנת, כנ"ל גם בעניין מטפל
לבן זוגי.

shron17

New member
מקרה לא פשוט,הקושי ברור,אך כעת אין בכוחה להפסיק -זו התמכרות:

כעת אין בכוחה להפסיק -אשתך מכורה קשות לניקוטין.
&nbsp
אתה הזכרת לי כעת את סבא שלי ז"ל :
היה מספר לנו הנכדים המתבגרים ,על העישון שכמעט הרג אותו,בתקופת שירותו -הצבאי כשהיה מעשן המון ,,עד שעבר התקף לב.
&nbsp
לאחר החלמתו,רגע לפני שחרורו מבית -החולים, הרופא הזמין אותו לחדרו אמר לו ,
שישנם 2 אפשרויות :
או שאתה תחיה--או שהסיגריות,,,אז מה אתה מחליט?
סבי השיב כי הוא מעדיף לחסל את הסיגריות -לפני שהם יחסלו אותו,
ובאותו רגע השליך את הסיגריות לפח שהיה בחדרו של הרופא, ומאז לא עישן יותר.
&nbsp
חייו היו יקרים לו, ומאז זכה לחיות עד לגיל 88 וזכה להיות בחתונות כול הנכדים
וזכה להנות גם מהנינים שנולדו .
&nbsp
אבל ,,במקרה של אשתך,צריך להבין שלא לכול אחד יש אופי חזק מספיק, בכדי להתמודד עם ההתמכרות,ואין צורך לכעוס עליה,כי הפסקת -העישון לא בידה כרגע ,היא מכורה קשה,ולכן אין לדרוש ממנה שיקול וחשיבה הגיונית בנושא של הפסקת העישון -הממכר.
&nbsp
מכיוון שדיבורים וכעס של המשפחה ,לא יועילו במאומה -אלא יחריפו את המצב,
לכן,לא יהיה יעיל להילחם בזה ,כי זו התמכרות ואין בכוחה שום יכולת להתמודד.
&nbsp
יהיה יותר נכון עבורה ועבורכם,בני -המשפחה ,שהילדים שכועסים ייגשו לאיש מקצוע,
שרק הוא יוכל לטפל בה.
אפילו כדאי להתייעץ עם הרופא שאצלו היא במעקב ,בכדי שייתן לה תחליפים בהתחלה שיעזרו לה בגמילה.
רק ברוגע ונחישות וללא כעסים ,תוך הבנת הקושי שלה,תשיגו את המטרה.
צריך לטפל בבעיה- ואסור להתייאש.
שיהיו רק בשורות טובות, ובמהרה.
&nbsp

שום אנשי מקצוע לא עזרו.

מעבר לכך, עקב ההחרמה של המשפחה (אני השלכתי את כל המאפרות והסיגריות והמצתים, 320, לפח), היא כשלושה חדשים מאז הניתוח, וזו היתה הזדמנות פז, כי הנה היא לא מעשנת 3 חדשים, והחליטה לחזור בכל זאת לעשן.
היא מבטיחה שזו רק סיגריה ביום, אנחנו ביחד 50 שנה ואני יודע שההבטחה שלה לא מחזיקה מים.....

אני סיימתי, כעת אני דואג ששוב אחנק מהעשן שלה כמו שהיה קודם, ובסוף אני אמות מסרטן בגלל הסיגריות שלה.....

נימה3

New member
נסעתי עם בתי וחתני ונכדתי לתיאטרון הקאמרי

לראות את שורת המקהלה. מאד חששנו מהדרך בגלל חסימות הכבישים אבל לשמחתנו ולהפתעתנו הוויז כיון אותנו טוב מאד והגענו בלי בעיות.
מאד נהננו מהמחזמר עשוי טוב, השחקנים טובים הבימוי מצוין והכל מסביב התפאורה התאורה, התלבושות. תיאטרון מושלם. שרים יפה רוקדים יפה ובמיוחד שזה היה לכבוד יום ההולדת של הנכדה. אחרי ההצגה קינחנו בדובנוב 8. זהו שלמות של מוצ"ש.

למעלה