והלך הממ"ג אצל האז"מ...

gnetzer

New member
והלך הממ"ג אצל האז"מ...

החלטנו בשבת בבוקר, אבי רותם ואנוכי, במהלך שוטטות בשמים לנחות במנחת עין ורד ולאחריו בתנובות. הכנסת האורחים חמה ונעימה, בהחלט מומלץ להפסקת מנוחה. הנחיתה בעין ורד "מאתגרת" משהו, מומלץ לנהוג במשנה זהירות.

והלך הממ"ג אצל האז"מ... ../images/Emo35.gif

שלום, רעיון יפה ומעניין. האם הם מאזינים בקשר גם על תדר שלנו ? האם פשוט באים ונוחתים שם ? מה הפרוצדורה ? מוטי

gnetzer

New member
העיקר לא להפריע...

אני לא חושב שישנה פרוצדורה מסודרת, הם לא על הרשת שלנו, אבל הקפה נמוכה וסימני ידיים אמורים להספיק. הכי חשוב, לפנות את המסלול הצר ממילא בתום הנחיתה, ולפרוס להמראה בצד עם עלייה למסלול לאחר הנפת המצנח. בשבת בתנובות היו אז"מים רבים, כך שפוטנציאל "ההפרעה" שלנו על המסלול קיים, ואם רוצים להמשיך ולהתארח אצלם, כדאי להקפיד בנדון.

יש להבית סביב ../images/Emo22.gif.ולפתוך עניים..

לכול הכונים . האז"מ הו כלי יותר מהיר . ורצוי לפתוך עניים .יש אז"מ שסדה הראיי שלהם מוגבל מאוד ביחוד שהם נגשיים לפינל . על כך יש ורצוי שמשהו יצור קשר עיין כשהתם מתחננים לנחות במנחתים של האז"מ . עיים אתם רואים שהשדה עמוס במטוסים . רצוי לותר על נחיתה במסלול . זה יכול להפרעה מאוד בגלל שאין קשר בין הכלים . וקשה לתקשר . אפשר לנחות בלי קשר . יש להכיר את נהל ההכפה של המינחת .

gnetzer

New member
לגבי התמונה..

האם בתמונה מנחת אז"מ ? ואם כן, היכן ? תודה גדי

shai g

New member
המנחת המצולם

הוא מנחת שמרת, שאכן נמצא בקרבת הגן הבהאי שבעכו. המנחת כנראה של כימניר, והוא כנראה לא בשימוש (פנוי תמיד בסופי שבוע) יש להיזהר מטיסנים רבים שנמצאים שם כל סוף שבוע.

המנחת בתמונה נראה פנטסטי,

רק חבל שבצד אחד יש ברושים ובצד השני בית יפה. אהרון.

gnetzer

New member
ןבכל זאת..

נראה שניתן למצוא מקומות קרובים לנחיתה במידה וכוון הרוח משתנה לרעה באזור המסלול. מישהוא יודע כיצד מגיעים למנחת עצמו ? והאם האזור בתוך הבועה ? אפשר לארגן כמה כלים לטיול בסביבה באחת השבתות הקרובות.

../images/Emo147.gifטייל באזור עכו........

אני לא נימצה ליד מפה של בעות עד כמה שאני זוכר יש בועה גדולה באזור הכול ירוק ( ובוצי ) אזור נחמד . די שטוח כיצד מגעים למינחת : עד כמה שאני זוכר נוסעים בכביש עוכף עכו לכוון צפון כאשר מזהים את גן הבהיים ( בערך 3?4 ק"מ מהצומת של עכו מרכז ? )אז צריך לרדת ימנה ונסעים בדרך עפר עד המינחת .

shai g

New member
מנחת שמרת

לכל מי שמעוניין בפרטים: המנחת בנוי מצפון לדרום, והוא די ארוך, אך ברוחב של מצנח אחד. מערבית לו (כ 50 מ´ מערבה) ולרוב אורכו יש שדרה של אקליפטוסים גבוהים, כך שתיאורטית ברוח מערבית בריאה, עלולים להיות רוטורים על המסלול. במקרה כזה יש מספר שדות קרובים מאד שניתן לנחות עליהם בכיוון מזרח-מערב. המבנה ליד קצה המסלול לגמרי לא מפריע. יש מנחת פעיל לטיסנים בקצה הדרומי. המנחת נמצא במרכז בועת זבולון. שימו לב שכל החצי הצפוני של הבועה הנ"ל נמצא צפונית לכביש עכו-כרמיאל, ולכן אין לטוס בו אלא בתיאום מלא עם הגורמים המתאימים. ניתן להמריא מהמנחת ולרדת מיד דרומה לחלק הדרומי של הבועה בלי תיאומים מיוחדים. נ.צ. לפי רשת ישראל הישנה: צפ´ 260991, מז´ 160094. עוברים את צומת עכו-כרמיאל וממשיכים לכיוון נהריה. אחרי כ 300 מ´ נגמרת גדר הבטיחות- יורדים ימינה לדרך עפר, ומייד שמאלה. בפניה השניה ימינה, בראשונה שמאלה ואז ימינה על כביש סלול. אחרי 50 מ´ יורדים ימינה אל הקצה הצפוני של המסלול. אפשר להתארגן שם בכיף באחת השבתות.

ronga

New member
מנחת שמרת ?

היי שי, יכול ליהיות שיש בילבול קטן, ווהמנחת בתמונה הוא לא שמרת, מכיוון שאני זוכר שעבר כביש במרחק 15 מטר מחניון המטוסים (אין שום נסיעה בדרכי עפר) אני לא 100%, אבל שקורי, תסתכל בתמונות שצילמתי את המטוסים חונים, תנסה לזהות מאחוריהם את שער הכניסה ואולי את שולי הכביש(?) כמו בתמונה שהעלית קודם מאחורי זנב ה SAVANNA ביי רון

מינחת שמרת....איך להגעה..תשובה|פטרי

למנחת ניתן להגיע דרך שביל עפר שהכניסה אליו נמצאת מעט לפני קיבוץ שמרת יש לנסוע על השביל שעובר בצמוד לבסיס הצבאי שנמצא שם. אשמך לעזור : משה שקורי

shai g

New member
בכ"ז זה המנחת

היי רון, אין בלבול. אני מזהה את המנחת אפילו מהתמונות הקטנות. יש אפשרות עקרונית להגיע למנחת דרך קיבוץ שמרת עצמו, ואז באמת כמעט ולא עוברים דרכי עפר. הבעיה היא שהשער מהקיבוץ מזרחה סגור תמיד בסופי שבוע, כך שאין ברירה אלא ליסוע בדרכי העפר שציינתי. אגב, אלו דרכי עפר טובות מאד, ומתאימות לנסיעה עם הניגררים שלנו. שים לב שהקטע האחרון בדרך הגישה שציינתי הוא אותו כביש שאתה זוכר. פשוט מגיעים לצידו השני של השער של שמרת. לגבי חוות האנטנות- נכון מאד. יש חווה כזו מזרחית למנחת כ- 2 ק"מ. מאד מאד רצוי להתרחק מהן ע"מ לא להרגיז את הירוקים. אלה לא אנטנות סלולריות! שי

gnetzer

New member
תודה

על התאור המפורט. נדמה לי שדרומית לכביש עכו-כרמיאל, קצת מזרחית לצומת עכו, ישנה חוות אנטנות גדולה שצריך לעקוף. אשמח לטוס באזור בסביבות החצי בשני של החודש, אם ישנם מתעניינים נוספים אפשר להתארגן...

חברשלך

New member
כתיבה בלי שגיעות

מוישה יקר, אתה כותב בלשון הקודש ממש כמו שאתה מתקן את מכשירי הקשר.

ronga

New member
נא לא להגיב!

לחברי הפורום, מנסיוני בפורומים אחרים, אבקש להתעלם מאנונימים שמנצלים את הבמה להעליב, לפגוע, או לצחוק על חשבון אחרים במידה ולמישהו יש בעיה אישית, זה לא ענינו של כל הפורום אבקש לא להתייחס לכל אנונימי מסוג זה... עוד יהיו רבים וצריך לדעת להתעלם תודה רון

למעלה