והמבטים מה את עצובה כבר יש לך ילד בבית

בתאלטל1

New member
והמבטים מה את עצובה כבר יש לך ילד בבית

יש כאלה שאין להם בכלל
אז מהההההההההההההההההההההה אוף
סתם רציתי לפרוק רוצה להיכנס למיטה ושיצא תינוק בלי בדיקות מכשירים וידיים מחטטות או ניתוחים וכריתת איברים!!!!!!!!!!!!!!!!!1

anguly

New member
הרצון לעוד ילד

לא קטן או פחות מתסכל כשיש כבר ילד.
אנשים חושבים שהתסכול יותר קטן, אבל זה לא נכון, התסכול ,העצב והאכזבה לא משתנים. ההבדל היחיד שיש מי לחבק מישהו שנותן אור בסוף יום עצוב.

shuly44

New member
זה כמובן ממש לא נכון

זו בהחלט חוצפה להגיד למישהי שיש לה ילד ורוצה עוד אחד שתגיד תודה שיש לה ילד. זכותה של כל אחת להביא כמה ילדים שתחפוץ, ותמיד כשרוצים עוד זה מאוד כואב כשקשה.
יחד עם זה אי אפשר להשוות את זה לכאב של אישה שאין לה ילד כלל ונמצאת בטיפולים או חלילה לא מצליחה ללדת אפילו ילד אחד. זה ממש לא אותו כאב.

anguly

New member
הפורום הזה הוא פורום הורים

אני לא יודעת מה הסטטוס שלך, הויכוחים והטיעונים האלה מאד אופייניים לפורום פוריות, שם רוב הגולשות עדיין ללא ילדים.
ברור לי שמי שאין לה ילד לא מצליחה להבין איך זה יכול לכאוב כל כך גם כשכבר יש ילד, ולכן הוקם הפורום הזה, פורום שיאפשר גם למי שכבר יש לה ילדים להביע את הכאב שלה לחלוק ולשתף בלי שיתקיפו אותה, ויגידו לה שהכאב שלה פחות גדול, ובלי לדרוך על יבלות של מי שאין לה עדיין ילדים.
זה הבית שלנו האמהות בטיפולים, פה אנחנו כותבות מה אנחנו מרגישות, ואף אחד לא יגיד לנו שזו חוצפה.
אני מבקשת שתמנעי מהודעות בנוסח הזה בעתיד.

בפורום הזה מותר לכל גולשת להביע את הכאב שלה גם אם היא אמא, היא לא עשתה את זה בפורום פוריות, היא לא דרכה לאף אחת על יבלת במקום שבו זה לא מקובל.

shuly44

New member
הגזמת

אני מבינה שאת מנהלת הפורום אבל כדאי להירגע ולהיות קצת מנומסת.
אני לא חייבת לך דין וחשבון מי אני. זה הרעיון של הפורום. הוא פתוח לכולן. אני יכולה להיות אמא לילד שאחותי ללא ילדים כלל ועדיין לקרא ולכתוב את דעתי מבלי שתטילי עלי את מוראך. אני לא צריכה את רשותך כדי להביע דעה, והבעתי דעה מאוד מנומסת. כמנהלת פורום את צריכה להכיל דעות שונות משלך.
אם היית קוראת היטב את מה שכתבתי - - תראי שלא כתבתי שזאת חוצפה להגיד שזה כואב. ההפך!! כתבתי שמי שמבקרת את אותה אם על כאבה זו חוצפה. צער הוא דבר פרטי. יש אנשים שיש להם 3 ילדים והם עדיין מתאבלים על הילד הרביעי שלא הצליחו להביא, כל אחד חושב שהמקרה שלו הוא הכי נורא כי הוא עסוק בצערו וזה לגיטימי לגמרי ואין זכות לחברה לשפוט אותו, לא העברתי ביקורת על הכאב. תמכתי בו לחלוטין. כדאי שתחזרי לקרא.

יחד עם זאת כיוון שמישהי בפורום כתבה שזה אותו כאב כמו לא להביא ילדים כלל - אני שבה וטוענת שזה לא אותו כאב, וחשוב שמישהו יגיד את זה כאן. כיוון שהדעה הרווחת כאן היתה שזה אותו כאב, והיה לי חשוב לתת את נקודת המבט שזה לא אותו כאב. חשוב לא לעשות השוואות למצבים קשים יותר בחיים, וכן לדעת גם להתנחם מילד בריא ותקין בבית כי יש נשים שאין להן את זה, אז לכאוב כן אבל להגיד שזה אותו כאב זה לא. כי ללא ילד בכלל זה כאב של שכול. וגם אם זה פורום של הורים המשוועים לילד נוסף חשוב לשים את ההבדל.
כדאי שתקראי שוב את ההודעה שלי ושתתנצלי על ההתקפה שלך ועצוב שמנהלת פורום מתייחסת בצורה כזו. מעניין מה היו אומרים על זה מנהלי תפוז

anguly

New member
נראה שאולי בגלל היעדר פיסוק

קראתי את הודעתך באופן שונה ממה שהתכוונת.
אני הבנת שכתבת שזו חוצפה שמי שיש לה ילד רוצה עוד אחד. וגם שתגיד תודה שכבר יש לה אחד...

אני מצטערת על אי ההבנה.

מעריכה מאוד את ההתנצלות

עקבתי אחרי השרשור ומאוד הופתעתי מהתגובה בה התנצלת.
זה לא פשוט...

נתנאלה2

New member
כפרה, גם את קצת הגזמת

אבל תבטיחי לי שלא תגידי אותי להנהלת תפוז :-
סך הכל אנגולי הבהירה, שכאן אפשר לבטא את הכאב החוסר בעוד ילד,
דבר שלא יהיה מובן כלל בפורום פוריות,
ןכמו אמא טובה, היא הגנה על ילדיה....
אכן מדובר באי הבנה,
מסכימה גם עימך, שזה לא אותו כאב,
אם כי הכאב הוא עדיין כאב, וכשהלב נשבר לרסיסים
נורא קשה לספור אותם.

עצוב לגדל ילד יחיד

אלה שאומרים את זה, לא יכולים להבין שהכאב הזה גדל, כשהם גדלים להיות ילדים יחידים.
כשהם משוועים לאח, ושואלים מתי יהיה להם, ולמה רק להם אין אחים... ונוסף לך גם הכאב והעצב שלהם.
ההבדל בין בית הומה בקולות ילדים משחקים, רבים, מקשקשים לבין ילד יחיד בימים שאי אפשר שלא מתאים שיבואו חברים (כמו ערבי שישי וחג).
נכון שהיא מקסימה ומדהימה, ואחרי כל הפלה או אכזבה היא מקור הכוח להמשיך את הדרך הנוראית הזו של הטיפולים.
אבל כמה הייתי רוצה לחבוק תינוק ושכל זה יהיה מאחורי כבר.

מזהה איתך עד דמעות

זה אומנם ממלא כל כך שיש כבר ילד אבל הרצון הוא אותו רצון והאכזבה היא אותה אכזבה .. כולן מסביב כבר בהריון שני ושלישי...
בעצם אף אחת כמעט לא רוצה שיהיה לה ילד יחיד בלי אחים... אני כל כך רוצה אחים לבת שלי ...
בהצלחה לכולנו

בתאלטל1

New member
בנות זה אותו כאב בדיוק כמו לא להביא ילדים בכל

כי הקושי הוא אותו קושי האכזבה היא אותה אכזבה ההבדל היחיד זה שכשאת לא אמא את לא מכירה את עצמת הרגשות האדירה הזו ולא יודעת מה באמת את מפסידה וכשאת כבר אמא לפחות יש לך את מי לחבק בעת עצב ויחד עם זאת כעס עצום איך לא מצליח לי להביא עוד אחד כדרך הטבע ואת יודעת מה את כבר רוצה
זה קשה וזה קשה אי אפשר לשפוט אף אחת!

למעלה