והנה אחד משלי...

michael_g

New member
והנה אחד משלי...

יש לי את הציטוט באנגלית, אבל זה תורגם גם לעברית - נראה מי מכיר: ``Hermaphrodites``, he mused as we left. ``One wonders what they do for kicks``

dragoran

New member
Ouch אני כמעט בטוח

זה עומד לי על קצה הלשון.... אם אני לא טועה (ותמיד יכול להיות שאני טועה) האם מדובר פה בציטוט מ-ORN ?

Boojie

New member
אוף, גם אני מרגישה שזה מגרד לי

בחלק האחורי של המוח, ואני לא מצליחה להתביית על זה. אפשר אולי קטע טיפה יותר ארוך? בכל זאת, משפט אחד זה קצת קצר מדי...

dragoran

New member
אולי נעשה כלל/חוק ?

שהציטוט חייב להיות 2 שורות ומעלה או משהו בסיגנון?

michael_g

New member
נו... הנה קטע יותר ארוך

(לא מאותו העמוד) ``Alas, only the two inner rings remain. Despite violent protests by ecologists and cosmologists, The Better Building Conglomerate had been permitted to harvest the third ring for some kind of better building aggregate. There was a housing crisis and BBC paid enormous taxes. One infuriated astronomer had been euthanized for burning the chairman of the board.``

dragoran

New member
טוב אני נכנע, שברתי את ראשי ואני לא מצליח להזכר )-:

michael_g

New member
הפיתרון:

אקסטרו, של אלפרד בסטר, או באנגלית: the computer connection

dragoran

New member
טוב, לא פלא שלא הכרתי את הציטוט

פשוט לא קראתי את הספר !!! למה אתה לא מפרט מאיפה הציטוט ? וקצת על הספר ?

crux_mg

New member
אקסטרו

אקסטרו

קצת על הספר: הספר די קטן, עשוי מנייר, נמצא בספריה של אבן יהודה, וכנראה שלא בהרבה מקומות אחרים - מעט אנשים קראו אותו. בסטר כתב שניים מהחשובים בספרי המד``ב אי פעם - פני מועדות לכוכבים והאדם המושמד. את הוא כתב 20 שנה אחרי זה והוא די שונה. זה ספר פרוע, מצחיק ואנרכיסטי על... אה... בני אלמוות, מחשב שרוצה לשלוט בעולם, אינדיאנים, וישו הנוצרי בעצמו. במובן מסוים הוא צפה חלק מהרעיונות של ספרי הסייברפאנק - רשתות מחשבים, תאגידי ענק, לוחמת כנופיות. בשלב מסוים הוא היה הספר הכי אהוב עלי במד``ב.

Boojie

New member
אפשר לשאול למה הכל באנגלית?

זה אמור להיות פורום ישראלי, לא? אם הייתי רוצה חידונים באנגלית, הייתי הולכת לאחד משלל הפורומים באנגלית שיש על הרשת.

Boojie

New member
ואם כבר באנגלית, משפט שאני בטוחה

שכולם יכירו בקרוב מאד: ``The penis is obsolete``.

michael_g

New member
לפחות תצטטי נכון:

in five years, the penis will be obsolete, said the salesman ובקשר לאנגלית ועברית - הספר שציטטתי יצא בעברית, אבל מה לעשות, ולי יש את הגרסה האנגלית בבית. אין לי כמעט ספרים בעברית בבית כי את כל הישנים קראתי בספריה ואת החדשים שרציתי לקרוא, לרוב קניתי באנגלית עוד לפני שתורגמו בכלל. טוב, חוץ מנוירומנסר שקראתי בעברית, ואז הייתי חייב לקנות באנגלית, בגלל התרגום ה``מעולה``.

למעלה