והנה התמונה שאני אישית מאמין בה !

junior gong

New member
והנה התמונה שאני אישית מאמין בה !

ראיון מצולם מתקופת מלחמת לבנון. http://youtube.com/watch?v=Cjt1XLRAdog&feature=related http://youtube.com/watch?v=Cjt1XLRAdog&feature=related

THE WIZARD 55

New member
אני מניחה שרובם כאן מכירים את האישה הזאת

ראיתי את זה כמה פעמים בעבר, והיא צודקת בכל מילה. אגב, מסוריה לא מזמן נכנסו מחבלים לשכונה נוצרית והתפוצצו שם.

אישה מרשימה

רק חבל שהיא ואנשים כמוה במיעוט מוחץ, או לפחות במיעוט לא נשמע..ואין פלא שלא נשמע..האישה הזו תצטרך להסתכל מעבר לגבה כל ימי חייה..

mike00

New member
וואי וואי..איזה אורח...איפה נעלמת לנו?../images/Emo24.gif

מה המצב מייק?מלא זמן שלא ביקרת פה....תבוא יותר...[ בקשר לראיון שהבאת...זאת אמנם לא חוכמה,אבל אני גם מאמין בתמונה הזאת.....האישה מדברת בכנות על מצב שהרבה מפחדים לדבר עליו..חבל שאין עוד הרבה כמוה,שישמיעו את הקול שלהם בעולם....זאת ההסברה הכי טובה שיש.... ואני מאחל לה לשרוד את החמש שנים הבאות ושלא יהוא איזה פסיכופט ויירה בה...

בלבנון יש לא מעט אוהדי ישראל כמוה..

אבל כשמגיעים לסוגיית הפליטים (אלה שנמצאים אצלם והם חסרי זכויות בערך כמו ערביי השטחים) - רובם לא יסכימו אפילו לשמוע על לאזרח את הפליטים הנ"ל בלבנון.

NELLY

New member
בלבנון הנוצרים מסכנים תאמין לי

רוב הכפרים שבדרום לבנון כשהם באו לכאן אנשי החיזבאללה נכנסו לבתים שלהם והרסו להם את הבתים....ולא רק זה הם יעדיפו להעסיק סורים מאשר לבנונים מדרום לבנון הם חיים מהיד לפה וזה אפילו בקושי...יש כאלה שיש להם מזל שיש להם ילדים/אחים/הורים ששולחים להם מכאן כסף עם הכומר שנוסע מידי פעם ללבנון ....

אלה שעוד נשארו שם באמת מסכנים... ../images/Emo10.gif

אלה שיש להם אפשרות, מהגרים לקנדה או לארה"ב.. כי קשה למצוא שם עבודה נורמלית. ומה שמדהים אצל רובם - למרות כל הבלגן שהיה מנת חלקם, הם לא מרבים להתלונן ולא מאשימים איש במצבם.

mike00

New member
הם באים על תקן פליטים.....

יש קהילה לבנונית עצומה בקנדה.....בעיר שהייתי גר בה[אדמונטון]יש רוב של תושבים לבנונים...

ומה שמעצבן...

זה שהחומר האנושי הטוב שיש לנו מצפון - עוזב.. ומי שנשארים זה רק הערסים של חיזבאללה.... בגדול זה מזכיר את מה שקורה עם שכונות מצוקה בישראל.. מי שמספיק מוכשר כדי להתגבר על המכשולים - בסופו של דבר עוזב.. ומי שנשארים זה הערסוואתים......

זה בדיוק הקטע...

לא לכולם יש את האמצעים כדי להגר, וגם מאז הפיגועים בארה"ב קשה יותר לאזרחי מדינות ערביות לקבל ויזה לארה"ב.. כך שמי שמצליחים לצאת לשם הם בעיקר בוגרי אוניברסיטה..

mike00

New member
לקנדה מהגרים בני משפחה של מהגרים וותיקים...

והרבה....

mike00

New member
צודק.....

יש רק משהו שאני לא מבין,כל המהגרים הלבנונים בקנדה שולחים את הילדים שלהם לחיות שנה שנתיים בכפרים עם המשפחות שלהם......למה??

NELLY

New member
מייק מייק

החינוך בלבנון קשה מאוד וטוב מאוד חבל על הזמן....אני ישבתי עם לבנונים וסיפרו לי על הלימודים הם שמים אותנו בכיס הקטן....בכיס הקטן??? בכיס הכי הכי הכי קטן אצלהם!!!

mike00

New member
וואלה??זה משהו חדש....

רק שתדעי שרוב הצעירים הלבנונים בקנדה הם מתנשאים מאוד.....יש להם את האומץ והפתיחות של המזרח התיכון אבל בגלל שהם מתמודדים עם קנדים לפלפים אז הם די תופסים עליהם תחת.......הישראלים לעומת זאת משתמשים בזה רק בעסקים... משום מה הישראלים שמגיעים לקנדה מנסים להיות קנדים... תמיד הייתי מלמד את העובדים שלי בהדרכות לחשוב שהם עובדים מול ישראלים ולא קנדים,הייתי שם לב שבהתחלה הם יותר מדי רכים וביישנים...

NELLY

New member
צודק...יש להם מעין התנשאות ולא יודעת למה

הייה לבנוני שעבד איתי....בן 24-25 יום אחד אמרתי לו ''לך יא ערבי'' הוא ענה לי ''אני לא ערבי אני לבנוני'' לא הבנתי מה הקיא לי אבל המשכתי בלי להתייחס....

אהבתי.. ../images/Emo6.gif

אבל למה אמרת לו "לך יא ערבי"?

למעלה