והנה עוד סיבה להקפיץ...
הבטחתי,והנה אני מקיימת: לפניכם המשך(או שמע סייד קיק) לביקורת של John LennonS, לפניכם: לילה של יום מפרך –Draft No. 2 /John LennonS לא מזמן הבוס (אגדות רוק...) ענה לי פה בפורום לאחת משאלותי, שכשאתה עושה ביקורת לאלבום אתה מעצים אותו והופך אותו לאלבום הכי טוב שאי פעם שמעה נשמה על פני האדמה. ובכן, אני עומד להפתיע אותכם, ולעשות בדיוק את זה! אלבום הביטלמאניה הראשון והאחרון בהיסטוריה! ב 9 בפברואר 1964 מגיעים ארבעת המופרעים מליברפול לארצות הברית, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. על במה של Ed Sullivan מבצעים הביטלס שישה שירים, ואחרי כן כלום לא נשאר כפי שהיה. אם עד אז הביטלמאניה היתה נגע סביבתי באזור ליברפול עכשיו זה כבר מגיע למימדי מגפת ה-SARS. הדבר הבא הוא הפקת אלבום נדיר באיכותו, כן, כן, אתם לא טועים A Hard Day`s Night (עשרה ביולי 64). Comrades, שני האלבומים שקדמו ליצירה המוסיקלית המעולה הזו פשוט לא יכולים לו. אם היו כאלו שאמרו, ואולי בצדק מבחינתם (אני לפחות לא שותף לדעה זו), שבאלבומים Please, Please Me ו-With The Beatles יש פילרים, אז כשמדברים על האלבום האדיר הזה (ואני מדגיש שוב....) אני בכלל לא רוצה לשמוע מישהו אומר משהו על פילרים (פילר, מה זה?), כי פשוט אין בו, So Simple. אחרי ההופעה הביטלס רק היו צריכים דחיפה קטנה כדי להפוך לבלתי ניתנים לעצירה. והנה מגיע המפלצת הזו, ולעזאזל, עד היום לא שמעתי אלבום כל כך טוב. זה חותם את העסק, הביטלס הם להקה מספר 1 בעולם. הוא מקורי, שלא יהיה ספק, הוא מקורי!!! עד אותו זמן הביטלס קצת חרקו. החלודה על האצבעות עוד לא לגמרי נשטפה. נכון שגרסאות הכיסוי (Covers) בשני האלבומים הראשונים מעולות ויפות, אבל עדיין מדובר בגרסאות כיסוי, ולא פרי עטם של הביטלס באופן מושלם. לעומת זאת האלבום הזה הוא הראשון שכולו ביטלסי. הביטלס עברו שיוף טוב, ומעכשיו יהיה קצב כתיבת השירים רצחני עד הסוף המר (והוא די מר...). קודם לשמוע את A Hard Day`s Night לא מזמן התעוררה פה שאלה: מה להשמיע לאנשים שרק עכשיו התחילו לשמוע ביטלס? תשובה: לדעתי, כשאנשים שומעים דברים חדשים כדאי דבר ראשון שהם יהיו קליטים, דבר שני שהם יהיו טובים ודבר שלישי שיהיו קצרים ויהיה להם טעם של עוד. A Hard Day`s Night הוא לא אלבום מייגע, הוא קצר, מהיר, קליט, איכותי וטוב, ולכן אני חושב שמי ששומע אותו יש לו סיכוי לא רע להנות בעתיד מעוד שירים של הביטלס. A Hard Day`s Night – It`s been a hard day`s night And I have been working like a dog It`s been a hard day`s night I should be sleeping lijke a dog שורות אלה ידועות למיליוני אנשים. הן קיצביות וקליטות ולמרות שלא מדובר בשיר החביב עלי מהאלבום מדובר בשיר שייזכר לעוד הרבה זמן... I Should Have Known Better – המפוחית שמופיעה בשיר היא די חדשה בכל העסק. בוב חתום עליה כבר, אבל בכל זאת היא משתלבת ממש יפה בשיר היפהפה הזה. יש בשיר הזה קסם ואני מכיר אותו כבר מגיל צעיר מאוד, ולכן אני אוהב אותו באופן מיוחד. If I Fell – הפעם עוברים למשהו איטי יותר, אבל המילים האלו משתלבות פשוט יפה עם המוסיקה: If I fell in love with you Would you promise to be true And help me understand `Cause I have been in love before And I found that love more Than just holding hands את השיר הזה שרים פול וג´ון יחד. שוב יש משהו מקסים בשיר. אני לא יכול להסביר את זה, אבל הוא פשוט כזה. I`m Happy Just To Dance With You – אחד השירים הקצרים של הביטלס. ומשום שהוא קצר ויש הרבה לאמר הוא מהיר וכייפי לרקוד איתו. אחד מהטובים לדעתי באלבום. ג´ורג´ מבצע אותו מושלם. And I Love Her – שוב חוזרים לשיר איטי. וזה סוג השירים ששומעים ב´רגעי קסם´ ברשת ב´. זה קלאסיקה מרגיעה ויפה, אין מילים. Tell Me why – הזגזוג בין קצבי לאיטי ממשיך, הפעם קיצבי. הערבוב בין כבד לקל יותר (שרק עכשיו אני שם לב אליו) הוא חכם, משום שהוא מאפשר למאזין להנות מהשירים הכבדים והקלים, ולא יוצר מועקה. Tell me why you cried And why you lied to me רינגו לא מתופף טוב? מי אמר את זה? נראה לי שהוא כבר לא ממש חורק פה, מה אתם אומרים? Can`t Buy Me love – אני חושב שמדובר בשיר מעולה. כסף לא יקנה לך אהבה – זה בערך המסר שהשיר מעביר: Say you don`t need no diamond rings And I`ll be satisfied Tell me that you want the kind of things That money just can`t buy I don`t care too much more money Money can`t buy me love Any Time At All – לדעתי זה השיר הטוב ביותר באלבום. ריגנו, שוב עבודה מעולה, אתה מקבל העלאה במשכורת... אני מאוד אוהב את השורות האלו: If the sun has faded away I`ll try to make it shine There is nothing I won`t do If you need a shoulder to cry on I hope it will be mine Call me tonight and I`ll come to you I`ll Cry Instead – שיר קליל ונחמד, והוא לא פילר כמו שאחרים אולי יגידו. נחמד אם יודעים את המילים (לפחות את רובן...) כי אז זה ממש כיף לשיר יחד עם הביטלס. Things We Said Today – פתיחה מעולה לשיר מעולה.שיר קצת עצוב, עזיבה ותחושה של סוף, אבל יש גם נקודת אור. זיכרון של הדברים שאמרנו אחת לשני היום... לי אישית יש תחושה שמדובר בשיר שמתעלה מבחינת ליריקה על פני האחרים. When I Get Home – שוב שיר טוב, עם זאת לטעמי הוא קצת נסחב ולא מספיק בקצב טוב. לעניות דעתי החלש באלבום. You Can`t Do That – זה שיר ממש חמוד. שיר איום בין חברים. אבל הוא לא שיר רע, אלא שיר שובבי. I`ll Be Back – סוגר את האלבום. אומנם קיצבי אבל מעט עצוב. הבחור לא חוזר הביתה עדיין אבל מבטיח שהוא עוד יחזור, אם הוא מקיים או לא – את זה אנחנו לא יודעים. ויש בו קטעים של שירה מהממת: I..Thought that you would realize That if I ran away from you That you would want me too But I have got a big surprise