והנה זה חוזר למעלה

Another Girl

New member
שבוע האלבום- A Hard Day's Night

וכן,יכולתם לראות את זה בא- השבוע עסקינן בלילה של יום מפרך(התרגום לא כל כך נורא,האמת) הידוע יותר בתור A Hard Day's Night. ומי מאיתנו לא מכיר אותו? יש האומרים כי אלבום זה בעצם היווה את הפתיחה האמיתית של הלהקה ליצירה מוסיקלית ייחודית יותר. בכל מקרה,אין עוררין כי גם אם אין זה האלבום הטוב מכולם, יש בו כמה קלאסיקות בלתי נשכחות, כמו And I Love Her,I should have known better,If i fell,Things we said today,I'll be back(מראש סליחה אם השמטתי משהו חשוב) וכמובן שיר הנושא. הסרט שנעשה במקביל לאלבום מתאר לנו את תופעת הביטלמניה הבלתי תאומן- וגם מספק לנו מבט קומי משעשע על החבר'ה,גם אם רוברט דה-נירו הם לא ממש היו. אתחיל דווקא עם ביקורת של John LennonSשכבר פורסמה ובהמשך אביא עוד אחת,אף היא שלו. הפעם הייתי רוצה לבקש שמישהו יעשה ביקורת, דווקא על הסרט.
שבוע נעים ופורה

Another Girl

New member
A Hard Day's Night-ביקורת אלבום

A Hard Day's Night-ביקורת אלבום/John LennonS האלבום הראשון של הביטלס Please Please Me מסמן את תחילת המסע הארוך והעדיין לא גמור של חבורת הילדים מהעיר הלא מוכרת ליברפול (איפה זה בכלל?)... אתמול ראיתי תוכנית תיעודית על מיק ג´אגר והאבנים המתגלגלות (תסלחו לי על התרגום העלוב...) והתברר לי שלמעשה הלהקה הותיקה ביותר ברוק העולמי היא למעשה תוצר של להקה שהתחילה כלהקת בלוז... מי היה מאמין? אני מספר את זה משום שהביטלס התחילו כלהקת רוק ותמיד ישארו להקת רוק, אבל האלבום הטוב ביותר האחרון שלדעתי מסמן את "הביטלס ראשוניים" הוא האלבום “A hard day`s night”. נכון אחריו יצא גם האלבום Beatles For Sale, ששמר עוד באדיקות יחסית על הרוק הביטלסאי הראשוני, אבל הוא אפילו לא "מריח" כמו לילה של יום מפרך... הביטלס, אחרי האלבומים האחרונים שאיזכרתי עשו תפנית של 180 מעלות כמעט, ומי שמעדיף לא לפנות לקיצוניות, משהו כמו 120 מעלות תפנית לרוק פסיכודלי יותר ושירים בעלי תכנים שונים ומסרים שונים (Revolver, Sgt. Pepper`s, Magical Mystery Tour, Abbey road), וכמובן ושכחתי להוסיף את השימוש בסמים שאולי הוא וכנראה הוא הסיבה לתפנית ושינוי בסגנון (תראו מה ההשפעות של צינגלה אחת על ארבעה אנשים). אני אישית חושב שהבעיה היחידה עם לילה של יום מפרך היא הסרט שליווה את האלבום, או שמא היה זה האלבום שליווה את הסרט? נאמר לא פעם "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם", ואכן הציבור שילם והרבה כדי לראות את החבורה שידעה לעשות מוסיקה אבל סרטים כנראה שלא ממש ידעה (אני כמעט נרדמתי עוד בהתחלת הסרט, ולהגנתי לא הייתי עייף כלל). אישית אני חושב שהאלבום הזה הוא האלבום הראשון שיש לקנות כדי להכיר את הביטלס, ולא סתם אני אומר את זה. זה אלבום קליל, קליט, יפה, אמיתי, ראשוני, פשוט וכל כך מתאים לביטלס. האלבום הזה הוא איך שאני רואה את הביטלס האמיתיים. למרות שכל השירים אהובים עליי באלבום הזה, ובאמת כל שיר הוא יצירת אהבה נפלאה, אני אתייחס לשירים שלא מופיעים בסרט (וזאת כעונש על כך שהוא נעשה...). על מנת שאני לא אחזור על עצמי אני אומר עכשיו שכל האלבום הזה מלא בקצב שמאפיין מאוד את הביטלס, וכל השירים הם שירים אשר קשורים בצורה זו או אחרת באהבה. האלבום מתאפיין גם בכך שהשירים הם קצרים מאוד וקולעים מאוד. לעניות דעתי זו אחת הסיבות שהאלבום התפרסם כל כך ואהוב כל כך. "Any time at all” – השורות האהובות עליי מהשיר הן: “If the sun had faded away, I`ll try to make it shine, don`t you be sad just call me tonight”, שמלוות במוסיקה מדהימה, שיר ענק אין לי פשוט מה להוסיף. "I`ll cry instead” – אחד השירים הפחות אהובים באלבום (תחושה אישית מתגובות לגבי האלבום) והפחות מוכרים. דווקא לטעמי השיר בעל הקצב המהיר ביותר בשיר ואומנם מילים די קיטשיות, אך יש מעיין סיפור גלול בתוכו. "Things we said today” – השיר הכי פחות קיטשי באלבום. פשוט לשמוע! “When I get home” – שוב הביטלס מכים עם שיר קיטשי אבל מה זה משנה כי הוא פשוט שיר מעולה. “You can`t do that” – זה מעין שיר איום של בחור על חברה שלו, שלא תדבר עם אף אחד אחר חוץ ממנו, אחרת הוא יעזוב אותה... אין הרבה דברים דומים לו. “I`ll be back” – מתאפיין דווקא במוסיקה יחסית שקטה אבל מהירה, והביטלס מתאימים שם את הקול שלהם למוסיקה בצורה מושלמת. הקיטש לא עוזב אותנו עד הסוף, אבל זה לא פוגע בעובדה שזה האלבום האהוב עליי ביותר.

beatles247

New member
ממממ

אני נורא נורא אהבתי את "אני יבכה במקום" ולדעתי "דברים שאמרנו היום" מהווה שינוי בביטלס... מעיין אבן דרך לדעתי

Miss CB

New member
../images/Emo20.gif|אייקון של מיס סיבי משתחווה|../images/Emo20.gif

ובכן ובכן, סוף כל סוף, עוד כמה מילים של מורות, בשעה טובה התחלנו במסורת החביבה למדי (
) של אלבום לשבוע. באמת רעיון פיצוצי. מזל שיש להם כל כך הרבה, אחרת כבר היינו קרובים לסוף. למה אני אומרת רק עכשיו שהתחלנו? משתי סיבות. ראשונה היא אישית: אין לי בבית לא את פליז פליז מי (למרות שאנ ידווקא מכירה ממנו כמה שירים ולא רק את לאב מי דו), וגם לא את עם הביטלז (גם ממנו אני מכירה כמה). האמת שאני לא בטוחה למה. עם ה--- לא דחוף לי אבל פליז פליז מי נשמע אחלה אלבום... נו טוב, בהזדמנות. סיבה שניה היא כללית: זה כבר נאמר, והנה זה עומד להיאמר שוב, שלילה של יום מפרך (אגורה לפותר: מאיפה בא השם של הסרט והאלבום? מי המציא אותו ובאיזה הקשר?) הוא מה שבאמת התחיל את הבטילמניה. כי עם כל הכבוד לקודמים, האלבום הזה ממש פרסם את הארבעה. אז זאת באמת ההתחלה. אני לא אכתוב ביקורת כי מסתבר שכבר יש כמה ואנ ימעדיפה לשמור את משפטי המחץ לדרך אבי האהוב עליי, אבל אני כן אוסיף כמה מילים: ני, סטגדיש, מיאו... חחח סתם. האלבום הזה הוא אחד האהובים עליי, והוא הראשון שהיה לי שלהם. אחלה אלבום. מתוק, אבל לא קיטשי שבא להקיא. יש בו כמה להיטים וכמה שחבל-שלא-הפכו-ללהיטים. ואם לשמוע שיר, מאבי או פפר נניח, ברדיו גורם לי לעשות פרצוף רציני כזה של מוסיקה מתוחכמת ומעולה, אז לשמוע שיר מהאלבום הזה ברדיו (מתי פעם אחרונה *זה* קרה??) גורם לי לחייך ולהגיד למי שליידי לשתוק. במיוחד כשזה שמח לרקוד איתך, עם הסולן האהוב עליי
"שקט! זה ג'ורג'!"
ובאשר לסרט: יש לי אותו וכבר הספקתי לראות אותו מספר לא מבוטל של פעמים, אני אישית מאוד אוהבת אותו. אז זה לא שפילברג (בהזדמנות זאת אני מוסיפה: שפילברג כזה מלך!!) וגם לא טריפו, ולא ניקולסון בתפקיד הראשי אבל זה סרט חמוד. זורם, כייפי, מצחיק, פסקול מעולה, ובעיקר תופס את ההוויה שהיא הביטלז. כל הבדיחות הקטנות, כל הבדיחות של ג'ון, הפוזות של פול, ה-שקטות (?!) של ג'ורג' ואפילו חוש ההומור הלוקה בחסר של רינגו. סליחה, מר ריצ'רד סטארקי. פשוט סרט חמוד. ולסיום ציטוט: Interviewer: Are you a Mod or a Rocker? Ringo: Ummm, no. I'm a Mocker. (זה יותר מצחיק כשהוא אומר את זה)

לגבי החידה

היה זה כמובן גיבור עצומת רינגו, רינגו סטאר, שאחרי יום פגישות מעייף אמר שזה היה a hard day's night, דבר שגרם לשינוי שם הסרט והאלבום מביטלמניה ל a hard day's night. הנה אחת מהתרומות (והשירים) הרבות של רינגו ללהקה! הצביעו לעצומה!

Miss CB

New member
"גיבור העצומה"... חחח... אהבתי

האגורה תגיע אליך בדואר, בסופו של דבר. מקסימום, תבקש הנחה בחנות (בעצם מה זה משנה, זה בדרך כלל 99.99 לא?)

המממממ...

אל תשלחי את האגורה בדואר... הדוור עלול לפתוח את המעטפה ולקחת את הכסף.

Another Girl

New member
מה שנותן לי תירוץ...

לפתוח בשרשור חידות לאלבום או לסרט. חידה אקסטרה קלה: איזו בחורה שכולנו מכירים(ובייחוד הבחור עם ה-inner light...hint hint) השתתפה בתפקיד פעוט בסרט?

Miss CB

New member
שאנחנו לא נדע?!

במיוחד אחרי שמאמר שכתבת? הרי זאת פטי "אני-יכולה-להשיג-כל-גבר-שאני-רוצה-ואז-לבגוד-בו-עם-אלוהים" בויד (כמו אמא של ישו... חחח...)! יאללה תביא עוד חידה... או שאנחנו נוסיף?

Dear miss CB

זה לא מדויק... היא לא בגדה בג'ורג'... אני מצטער לפגוע באהבתך הבלתי נדלית לג'ורג' הריסון, אבל הוא בגד בה עם אשתו של רינגו ( למה???). אז עם כל האהבה לג'ורג', הוא בגד בה, ולא היא בו, ולכן לא נכון להגיד שהיא בגדה בו (בטח שלא עם אלוהים).

Miss CB

New member
אוקיי אז זה היה קצת מוגזם...

נשאיר את זה בא פטי אני-יכולה-להשיג-כל-גבר-שאני-רצה בויד. כי זה נכון. זוכרים את תחרות היופי לא מזמן? אין, אין עליה... ולמה לא עם אלוהים? קלפטון. האלוהים של האנפלאגד (וגיטרה בכלל).

ל נ ו ן

New member
תוספות למען ההיסטוריה וההיסטריה

האלבום הצליח כל כך מעשרות אלפי סיבות אם כי שתי הסיבות הראשונות במעלה שהפכו , מהרגע שיצא התקליט , את הרביעייה מלהקה חביבה לאלילי המון הן כמובן המסחור האדיר שהתלווה לתקליט וביחוד הסרט שיצא יחד איתו (יריית הפתיחה של הMTV) וכמובן העובדה שזהו למעשה אלבום הביטלס השלם הראשון, כל הקטעים שבו נכתבו והולחנו ע"י הרביעייה , ליתר דיוק ע"י 50% מהחבר'ה. ובמסגרת התוכנית תו השעה , אם ישנה שנייה אחת ואקורד אחד שמזוהה יותר מכל עם הרביעייה , הלא זה הG4 היוצר מתח שמככב בשנייה הראשונה של התקליט.

Another Girl

New member
מהו השיר האהוב עליכם?

כאן אין לי בכלל התלבטות. למרות שאני מתה על And I love her ומעריצה את If I fell, השיר שלי כאן הוא ללא ספק Things we said today. אחד השירים המדהימים ביותר שיצא לי לשמוע.

Another Girl

New member
והנה עוד סיבה להקפיץ...

הבטחתי,והנה אני מקיימת: לפניכם המשך(או שמע סייד קיק) לביקורת של John LennonS, לפניכם: לילה של יום מפרך –Draft No. 2 /John LennonS לא מזמן הבוס (אגדות רוק...) ענה לי פה בפורום לאחת משאלותי, שכשאתה עושה ביקורת לאלבום אתה מעצים אותו והופך אותו לאלבום הכי טוב שאי פעם שמעה נשמה על פני האדמה. ובכן, אני עומד להפתיע אותכם, ולעשות בדיוק את זה! אלבום הביטלמאניה הראשון והאחרון בהיסטוריה! ב 9 בפברואר 1964 מגיעים ארבעת המופרעים מליברפול לארצות הברית, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. על במה של Ed Sullivan מבצעים הביטלס שישה שירים, ואחרי כן כלום לא נשאר כפי שהיה. אם עד אז הביטלמאניה היתה נגע סביבתי באזור ליברפול עכשיו זה כבר מגיע למימדי מגפת ה-SARS. הדבר הבא הוא הפקת אלבום נדיר באיכותו, כן, כן, אתם לא טועים A Hard Day`s Night (עשרה ביולי 64). Comrades, שני האלבומים שקדמו ליצירה המוסיקלית המעולה הזו פשוט לא יכולים לו. אם היו כאלו שאמרו, ואולי בצדק מבחינתם (אני לפחות לא שותף לדעה זו), שבאלבומים Please, Please Me ו-With The Beatles יש פילרים, אז כשמדברים על האלבום האדיר הזה (ואני מדגיש שוב....) אני בכלל לא רוצה לשמוע מישהו אומר משהו על פילרים (פילר, מה זה?), כי פשוט אין בו, So Simple. אחרי ההופעה הביטלס רק היו צריכים דחיפה קטנה כדי להפוך לבלתי ניתנים לעצירה. והנה מגיע המפלצת הזו, ולעזאזל, עד היום לא שמעתי אלבום כל כך טוב. זה חותם את העסק, הביטלס הם להקה מספר 1 בעולם. הוא מקורי, שלא יהיה ספק, הוא מקורי!!! עד אותו זמן הביטלס קצת חרקו. החלודה על האצבעות עוד לא לגמרי נשטפה. נכון שגרסאות הכיסוי (Covers) בשני האלבומים הראשונים מעולות ויפות, אבל עדיין מדובר בגרסאות כיסוי, ולא פרי עטם של הביטלס באופן מושלם. לעומת זאת האלבום הזה הוא הראשון שכולו ביטלסי. הביטלס עברו שיוף טוב, ומעכשיו יהיה קצב כתיבת השירים רצחני עד הסוף המר (והוא די מר...). קודם לשמוע את A Hard Day`s Night לא מזמן התעוררה פה שאלה: מה להשמיע לאנשים שרק עכשיו התחילו לשמוע ביטלס? תשובה: לדעתי, כשאנשים שומעים דברים חדשים כדאי דבר ראשון שהם יהיו קליטים, דבר שני שהם יהיו טובים ודבר שלישי שיהיו קצרים ויהיה להם טעם של עוד. A Hard Day`s Night הוא לא אלבום מייגע, הוא קצר, מהיר, קליט, איכותי וטוב, ולכן אני חושב שמי ששומע אותו יש לו סיכוי לא רע להנות בעתיד מעוד שירים של הביטלס. A Hard Day`s Night – It`s been a hard day`s night And I have been working like a dog It`s been a hard day`s night I should be sleeping lijke a dog שורות אלה ידועות למיליוני אנשים. הן קיצביות וקליטות ולמרות שלא מדובר בשיר החביב עלי מהאלבום מדובר בשיר שייזכר לעוד הרבה זמן... I Should Have Known Better – המפוחית שמופיעה בשיר היא די חדשה בכל העסק. בוב חתום עליה כבר, אבל בכל זאת היא משתלבת ממש יפה בשיר היפהפה הזה. יש בשיר הזה קסם ואני מכיר אותו כבר מגיל צעיר מאוד, ולכן אני אוהב אותו באופן מיוחד. If I Fell – הפעם עוברים למשהו איטי יותר, אבל המילים האלו משתלבות פשוט יפה עם המוסיקה: If I fell in love with you Would you promise to be true And help me understand `Cause I have been in love before And I found that love more Than just holding hands את השיר הזה שרים פול וג´ון יחד. שוב יש משהו מקסים בשיר. אני לא יכול להסביר את זה, אבל הוא פשוט כזה. I`m Happy Just To Dance With You – אחד השירים הקצרים של הביטלס. ומשום שהוא קצר ויש הרבה לאמר הוא מהיר וכייפי לרקוד איתו. אחד מהטובים לדעתי באלבום. ג´ורג´ מבצע אותו מושלם. And I Love Her – שוב חוזרים לשיר איטי. וזה סוג השירים ששומעים ב´רגעי קסם´ ברשת ב´. זה קלאסיקה מרגיעה ויפה, אין מילים. Tell Me why – הזגזוג בין קצבי לאיטי ממשיך, הפעם קיצבי. הערבוב בין כבד לקל יותר (שרק עכשיו אני שם לב אליו) הוא חכם, משום שהוא מאפשר למאזין להנות מהשירים הכבדים והקלים, ולא יוצר מועקה. Tell me why you cried And why you lied to me רינגו לא מתופף טוב? מי אמר את זה? נראה לי שהוא כבר לא ממש חורק פה, מה אתם אומרים? Can`t Buy Me love – אני חושב שמדובר בשיר מעולה. כסף לא יקנה לך אהבה – זה בערך המסר שהשיר מעביר: Say you don`t need no diamond rings And I`ll be satisfied Tell me that you want the kind of things That money just can`t buy I don`t care too much more money Money can`t buy me love Any Time At All – לדעתי זה השיר הטוב ביותר באלבום. ריגנו, שוב עבודה מעולה, אתה מקבל העלאה במשכורת... אני מאוד אוהב את השורות האלו: If the sun has faded away I`ll try to make it shine There is nothing I won`t do If you need a shoulder to cry on I hope it will be mine Call me tonight and I`ll come to you I`ll Cry Instead – שיר קליל ונחמד, והוא לא פילר כמו שאחרים אולי יגידו. נחמד אם יודעים את המילים (לפחות את רובן...) כי אז זה ממש כיף לשיר יחד עם הביטלס. Things We Said Today – פתיחה מעולה לשיר מעולה.שיר קצת עצוב, עזיבה ותחושה של סוף, אבל יש גם נקודת אור. זיכרון של הדברים שאמרנו אחת לשני היום... לי אישית יש תחושה שמדובר בשיר שמתעלה מבחינת ליריקה על פני האחרים. When I Get Home – שוב שיר טוב, עם זאת לטעמי הוא קצת נסחב ולא מספיק בקצב טוב. לעניות דעתי החלש באלבום. You Can`t Do That – זה שיר ממש חמוד. שיר איום בין חברים. אבל הוא לא שיר רע, אלא שיר שובבי. I`ll Be Back – סוגר את האלבום. אומנם קיצבי אבל מעט עצוב. הבחור לא חוזר הביתה עדיין אבל מבטיח שהוא עוד יחזור, אם הוא מקיים או לא – את זה אנחנו לא יודעים. ויש בו קטעים של שירה מהממת: I..Thought that you would realize That if I ran away from you That you would want me too But I have got a big surprise

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo15.gif*|

אין מנוס,אין מנוס,חבר'ה,מלבד להקפיץ(ונוותר על המשל הפעם
)

מישהו אמר משל?

אם הכוונה למשלי הקנגורו ושאר המשלים החביבים, הנה משל לכבוד מנהלת הפורום: פעם אחת, לפני שנים רבות, הייתה מנהלת פורום. אותה מנהלת פורום ניהלה את הפורום שבו היא הייתה מנהלת פורום, כי זהו תפקידה של מנהלת פורום (לנהל פורום). היא החליטה יום אחד לספור כמה נונים יש במשל, וגילתה כי יש בו בדיוק כ- 10 נונים (לא כולל המילה אחרי ה-10, אתם מוזמנים לבדוק). אבל יש בזאת סתירה לוגית: כיצד יכולה מנהלת הפורום לדעת כמה נונים יש במשל שיומצא רק שנים רבות אחרי מותה? (לדיון בפורום) מוסר השכל: אף פעם אל תספור נונים במשל שאתה לא יודע שהוא קיים! זה מבזבז זמן לחברי פורום מסכנים.

למעלה