והנה חוויות מערב החג

והנה חוויות מערב החג ../images/Emo74.gif

אחותי הודיעה שהבת שלה נרדמה רק בחמש, אז היא תאחר. כמובן שהגיעה בשבע ורבע, כשכולם כבר מוטרפים מרעב. הגיעה עם שלוש מאות נרות והתחילה להעמיס על השולחן. אין לי דבר כנגד נרות, זה נחמד, זה מוסיף לאווירה, אבל ראבאק- יושבים 20 איש לשולחן, אוכל מפה ועד נהריה, אין מקום לזבוב והיא מעמיסה נרות, עוד ועוד. אני מנסה להגיד לה שדי, יש מספיק, וההיא נובחת לעברי שאני אשתוק ושהיא אוהבת נרות. בקיצור, יש מליון נרות על השולחן, כולם מטפטפים את החלב שלהם על האוכל והתענוג בעיצומו. אחי מצד שני, עם אשתו, יושבים ומאביסים את עצמם. כל חמש דקות הוא תוקע " איזה אוכל, אייזן!" ואוכל כאילו אין מחר. אני מביטה בהם, בשניהם, ומהרהרת לעצמי שחייב להיות מצב בו אני מאומצת. לא יתכן ששלושתינו חולקים אותו דם. לצערי, התאוריה שלי נפסלת מיד ע"י דמיון חיצוני וקולי ניכר. קברתי את עצמי בתוך בעלי וילדיי ועשינו מה שתמיד עוזר לי במצבים כאלו- התפוצצנו מצחוק. איך היה החג שלכם?

פילפולה

New member
בודד יחסית..

מתוך הרגל בחג אצלנו יש מינימום-15 בני אדם [המקסימאלי זה 40 בני אדם בערך..].בלי שום קשר לאם אנחנו מתארחים או מארחים. והיום הגיעו רק האחים של אבא שלי שהם רווקים-משמע רק אנחנו ועוד שלושה בני אדם. היה נחמד. מוזר ונחמד. כמובן שעדיין היו כמויות עצומות של אוכל כי "זה שאנחנו לא הרבה לא אומר שלא צריך להשקיע". כל הערב אכלתי רק סלט ורגל עוף ואחרי כן כמובן שנפלתי על העוגיות.שיהיה ברור זה לא שבאתי רעבה לארוחה-אכלתי לפני ואחרי אז היה נחמד.. לסיכום היה מקסים.. פיל

limooor

New member
אצלנו...

התארחנו אצל חמתי (אני כלה יחידה כולם רווקים) התפנקתי לי שם טיפלו לי בילדים ואני...אני ישבתי אחרי האוכל עם בעלי וגיסי לעשן בחוץ כשהם סיימו כלים והכל הלכנו הבית ונשוב מחר בהצהרים היה נחמד נהנתי

ואנחנו היינו בהרכב

מהצד של בעלי- היה אוכל בשפע וטעים וכל אחת הכינה משהו אבל אדוארד התחיל להציק באיזה שהוא שלב- כי הוא לא יכול ליזחול שם בחופשיות (הבית לא ממש בטיחותי לילדים כי אין שם ילדים בגיל הזה כבר המון שנים וגם היה צפוף מאוד אז רק בחדר השני היה מקום לזחילה אבל אז לא היינו רואים אותו), בקיצור נסענו הבייתה די מוקדם- והיום אצלי בערב ארוחה גדולה ורבת משתתפים (12 ליתר דיוק).

eris1515

New member
../images/Emo163.gifאצלנו היה נחמד../images/Emo76.gif

לא היה משהו מעניין...

dominogrose

New member
אצלנו היה נחמד מאוד

בהרכב חלקי אך כמעט מלא של המשפחה של מצד האמא. היה מאוד נחמד, ומאוודד טעים!! דודה שלי יודעת לבשל- חבל לכם על הזמן. כולם חיכו לי לאמא שלי ולאחותי כמובן, כי אנחנו ידועים באיחורי שלנו
אבל איחרנו רק בכמה דק'. התחלנו ב 8. סיימנו די מהר לאכול. אח"כ סידרנו ניקינו ושטפנו כילים. וישבנו ביחד עד 1 וחצי בלילה.
היה כיף.

avivit28

New member
אצלניו הרכב חלקי כולל לפחות 40 איש

לבעלי 13 אחים והיו בארוחה לפחות 40 איש (כי לא כולם באו ) לא נהנתי במיוחד אבל .... השנה לא עשיתי כלום לא נתתי מעצמי בכלל שפעם אחת הם יעשו ואני אשב לי ויהנה קצת והאמת אין יסוריי מצפון בכלל רק שאני לא התרגל
מתגעגעת לחג אצל אמא שלי שכולם בבית וכייף צחוקים אוכל טוב ואחים שגם שהם לפעמיים מצעבנים תמיד הם חברה טובה חג שמח

dominogrose

New member
אם כבר מדברים על משפחות ../images/Emo3.gif

מצד האמא אנחנו באמת קצת. אבל מצד האבא. יש לו 8 אחים/יות. ואנחנו סה"כ 45 נכדים ויש כבר נינים ואפילו ניצנים (ככה קוראים לזה? הילדים של הנינים) בקיצור יותר כ 100 איש מהמשפחה הקרובה

חג שמח וארוחה עליזה מאד

שנה חדשה והברכות שלה נכנסה לחיינו , האירה את חיינו ומלאה אותנו באור ובשמחה , נעשה לנו נס, תודה לאל ושחררו את אחי המאשפוז הביתה עם תרופות מתאימות לו כעת , הוא התאשפז ביום שבת בבוקר עם חום גבוהה . אנחנו משפחה קטנה סבתא אבא אמא ו4 ילדים ואני דודה יחידה . כרגע כולנו במצב של ספיגה כי הוא חולה מאד , ומתאשפז לעיתים קרובות לי אין רכב לא ידעתי איך נתארגן להביא את אמא מבית האבות אליו , וגם להגיע אליו לבית החולים , היה לי יום מלא מחשבות ודמעות . מיום שבת שינו לו בלי הפסק את התרופות, אבל הצליחו לחזק אותו נהדר לקראת הצהרים הודיעו לו אתה יוצא לחופשה בבית , אנחנו שמחנו עד השמים הבאתי את אמא מבית האבות ,ובאתי עם ארגז אוכל המיוחד לחג שהצלחתי להכין בין הביקורים בבית החולים , הכנתי והקפאתי , אתמול חממתישמתי בקופסאות יפות ,ונותר רק להניח על השולחן של החג . חלק מארוחה הכינה גסתי , במהירות ערכנו שולחן גדול לכולם . הפתעתי אותם עם לחמניה אישית במקום חלה , זה היה רעיון מוצלח מאד הנחנו לחמניה על הצלחת , הם התחילו לאכול את הלחמניה לפני האוכל וככה היתה להם סבלנות לחכות את הברכיות והברכות , אכלו מנה עקרית ופרשו לחדרים שלהםן לעיסוקים שלהם , אנחנו הבוגרים ברכנו את ברכת המזון ויחד הורדנו מהשולחן וארגננו חזרה את הבית לנורמל שלו . אפילו הפצפונת של אחי )שנה ו7 חודשים) ישבה ליד השולחן של הגדולים רצתה צלחת של גדולים אז יצא שאני אכלחתי מצלחת של קטנים . היא רקדה ושמחה שכולנו יחד שם היה ערב נחמד מאד .המון כסאות מוזיקליים הפצפונת הזו ומילמולים שלה שגעו אותנו , לא מבינים ג`בריש שלה . היא היתה מאושרת שהאבא בבית וכל הזמן שרה ורקדה לסבתא ולאבא שלה. אני כה שמחה שסיכמתי עם נהג מונית לפני שבועיים על ההסעה, אתמול הוא הביא אותנו מהבית לבית האבות ומשם לאחי ,והחזיר אותנו . הסעה היתה סגורה מובטחת כי יש בעיה להשיג מונית אתמול בערב החג, האיחוד המשפחתי עשה את החג לנהדר, השולחן המלא שהצלחנו לארגן למרות העיסוקים של השבועות האחרונים , היה ערב נהדר ופתיחה נהדרת לשנה חדשה תכל שנה וברכותיה , ומפה נושאת תפילה אישית לבוראי גואלי ויוצרי , הוא שנתן לנו ישועה לחגיגה הזו,שענה לתפילה שלי בדמעות בשעת צהרים , כשם שזיכה אותנו להיות מאוחדים ומאושרים , שיעשה את הנס במהרה שבורא העולם האהוב שלי ,ישלח רפואה והחלמה מהירה לאחי וחזרת השגרה לחיים שלנו . ומפה והלאה יזכה אותנו בחיים טובים, ובאיחוד שכזה כל הזמן , שנפגש בשמחות ובארוחות שמחות מאושרות. שידיו הפתוחות לטובה ,יגעו בנו לטובה ולברכה , בשנה הבאה עלינו לטובה

למעלה