והנה סופסוף:

ferdinand

New member
והנה סופסוף:

מקיים הבטחות!
סיפור השינה המשותפת. קודם כל אציין שזה לא נבע מתוך כל מני אידאולוגיות ולא מתוך איזושהי משנה סדורה מבית "באופןטבעי" או מש'ו כזה! זה בא מתוך, אפשר להגיד ניסוי וטעייה/תהייה ומתוך תחושות. כשהגדול נולד (היום בן 7) בעוד הם בבית החולים, העברתי את המיטה שלנו (זה היה עדיין בדירה השכורה האחרונה שלנו) לחדר אחר, ואירגנתי חדר ילדים למופת! אני לא זוכר איך זה התחיל, מניח שכבר אז היינו די 'סלחניים' כלפי הצטרפויות ליליות שלו למיטה שלנו. בדירה הבאה (זאתי שעד שהדירה שקנינו תהיה מוכנה) הקטן (היום בן 5) נולד. העריסה שלו ואח"כ הלול היה אצלנו בחדר, ולגדול היה קשה עם זה. כשהחדר שהיה החדר שלו, התחיל לנזול ולהיות טחוב, "נכנענו" סופית והרשנו לו לישון איתנו במיטה באופן קבוע. לקראת המעבר לדירה שלנו, ביתנו הנוכחי, שוב עברנו את "הטקס" הזה. קפצנו לבקר באיקאה, וקנינו לגדול מיטה מגניבה עם סולם. להפתעתנו, כשעבנו, הוא דווקא הסכים בשימחה לגור בחדר החדש שלו ביחד עם אחיו! אבל אז, לאט, לאט, הנדידות הליליות הלכו ותכפו, עד שלבסוף מצאנו את עצמנו ארבע נפשות במיטה זוגית סטנדרטית. הקו המנחה, שלנו היתה התחושה שזה לא "פינוק" או לוקסוס, אלא נובע מתוך צורך אמיתי! לכן החלטנו לעשות מעשה ולמסד את זה (אגב סתם, במתוך יצר הפולניות שלי - כשעברנו לבית החדש, אני רציתי להתארגן ככה מלכתחילה!
) את "יחידת ההורים" שבכל מקרה לא אהבנו לישון בה, הפכנו לחדר משחקים. פירקתי את כל המיטות, ובחדר שהיה חדר הילדים, פרשנו את כל המזרונים (מזרון זוגי ועוד שני מזרוני יחיד) ככה שהוא הפך להיות חדר מיטה! הדבר היחיד שאני מצטער עליו, זה שלא עשינו את זה קודם! בניגוד למה שכתוב בספרים ובאתרים (של באופןטבעי ודומיהם) הם לא ביקשו בבוא הזמן להיפרד (הטבעיים למינהם אולי יטענו (ואולי בצדק) שזה נובע מהחסכים מהתקופות שהם כן ישנו בניפרד - אבל לא ניכנס לזה!) אבל כשהקטנה נולדה (לפני חצי שנה פחות יומים) אנחנו החלטנו שמספיק. את חדר השינה שלנו העברתי לחדר אחר (הפעם עם מיטה זוגית גדולה מה-"סטנדט"!). את חדר המיטה, הפכתי לחדר של הבנים. והמעבר היה חלק! נראה לי אפילו שלנו היה קצת יותר קשה מאשר להם! עדיין מדי פעם אנחנו מתעוררים שלושה או ארבעה (או חמישה) בבוקר. בעיקר הקטן, שלו יש צורך גדול יותר לקירבה של מישהו. אבל בגדול הם הולכים לישון בשימחה וברצון בחדר שלהם, נהנים מהיות טריטוריה משלהם, ורוב הלילות ישנים במיטה שלהם עד הסוף. אין לי ספק שהקטנה תישן איתנו במיטה כל זמן שתחפוץ בכך!

schlomitsmile

Member
מנהל
וזאת אולי נקודת המפתח החמקמקה: לדעת להבחין בין התפנקות (שגם היא לא מילה גסה) לבין צורך אמיתי של הילד, לבין צורך שלנו... צריך המון קשב רגיש, וגם בטחון עצמי בתחושות הבטן שלנו לשם כך../images/Emo45.gif הבן השני שלנו (היום בן כמעט 8), היה מגיע לפעמים למיטתנו בלילה, בריצה, וממש נאחז בי. בניגוד לכל היעוצים, הרשינו לו להשאר. בשלב מאוחר יותר, הרגשתי שהצורך האמיתי התחלף בפינוק תלותי. אז החלטנו להעביר אותו בחזרה למיטתו, לשבת איתו לפי הצורך, ולהרשות לו לבוא אלינו רק כשהיום מאיר. זה היה חלק מהמסר שרצינו להעביר לו- שהוא מסוגל להתמודד עם קשיים בעצמו. בשלב ההוא כבר היה מסוגל לכך, והמסר הזה באמת חיזק אותו. היום הוא ישן לילות שלמים במיטתו. כשהוא זקוק לחמימות, הוא יורד לקומה הראשונה של מיטת הקומותיים, ומתכרבל עם אחיו הקטן../images/Emo13.gif

חנול

New member
סוגיה רצינית

קודם כל, אני מעריכה מאד שכתבת לנו את כל הסיפור. אני לא מביעה דעה, כי אני חוששת שאין לי דעה. אני יודעת מהטוב בשבילנו. אני לא יודעת מה טוב בשבילכם, ולפי מה שאתה מספר אתם דוקא יודעים טוב מאד מה טוב בשבילכם. אני נמנעת מלצדד בגישה זו או אחרת. אני חושבת שהגישה הנכונה היא כנראה סוג של עירוב (קצת מערבי-קצת מזרחי) במינון שמתאים לבית ולמנהגים בו. יפה לקרוא סיפור "מוצלח" (אגב , שים לב לדיסוננס בעניין- אנחנו קוראים לזה "הצלחה" אם בסוף המספר מספר לנו שהילדים הצליחו להשתחרר ולישון לבד בתור גדולים, ולא הפכו תלותיים בשינה בהורים...). לנו, זה לא מתאים, כי חשוב לנו לישון לבד (גמה שאפשר כמובן), כך שכשיטה זה לא מתאים לנו. אנחנו בהחלט מרשים לבוא אלינו למיטה כשהילי "צריכה" (אין לה בקטע הזה פינוק לדעתי, אם כבר אנחנו נהנים מזה שהיא בבוקר במיטה איתנו). מעבר לזה כהרגל, אנחנו מעדיפים שהיא תתרגל לישון לבד, וכך באמת קורה. בכל מקרה, תודה על הנכונות לשתף. אני בטוחה שהתגובות יהיו לכאן ולכאן. מעניין למה זה יתפתח.

תאירU4

New member
אצלנו,,

הילדים שלי מאז ומעולם לא ישנו במיטה שלי. זאת היתה החלטה שלנו, רצינו לשמור על מקום שהוא שלנו. הפינה שלנו! היום החדר שינה של ההורים הוא המקום האהוב עליהם לצפות בסרטים, לאכול, וכל דבר אחר שאפשר לעשות שם. חוץ מאשר לישון! זאת החלטה שלנו שמתאימה לבית שלנו. אנילא אגיד שכשקשה לכל אחד מהם, כמו למשל כשיש פחדים, כשכואב וכו'... הם לא ישנים איתנו, הם ישנים אבל אחר כך חוזרים למיטה שלהם. כל אדם יעשה כטוב בעיניו.

hirshfe

New member
למרות שזה לא ייקפוץ

אנחנו ישנים עם הילד במיטה, מתי שהוא רוצה. הוא לא מבקש הרבה, מידי פעם לפעם. ואת אמת אני נהנה מזה מאוד. נדב ישן ביני לבין האישה. ומתגלגל כל כמה רגעים מצד לצד וממש מחבק אותי או את האישה. וחיבוק ממנו - אפילו יותר כייף מחיבוק נהאישה.

למעלה