זירוז טבעי
בואי ניקח לדוגמא את הדיקור הסיני, שבו משתמשים לעיתים לצורך זירוז טבעי של הלידה, אם אני לא טועה הוא גם די פופולרי. אני מראש מזהירה שאני ממש לא בקיעה בתחום הדיקור ויכול להיות שאני לא ממש אדייק, אלו דברים שהוסברו לי ע"י מדקר. במהלך ההריון, יש מספר נקודות בהם אסור לדקר כי הם עלולים ליצור צירים אצל היולדת ועקב כך להוביל ללידה מוקדמת. אלו בדיוק הנקודות אותם מדקרים כאשר רוצים לזרז את הלידה. כלומר, יוצרים ע"י גירוי חיצוני, משהו שגורם לגוף להגיב ביצירת צירים מבלי שהיה עושה זאת באופן טבעי. עפ"י גישתי, ברגע שאת מאלצת את הגוף ליצור צירים, משהו עלול להשתבש כי הגוף לא לגמרי בשל להתחיל את הלידה. יכול להיות שלא יקרה כלום (בעיקר אם גם ככה הלידה הייתה מתחילה תוך מס' שעות), אבל יכול להיות שבעקבות אי הבשלות של הגוף, הלידה לא תזרום כפי שהייתה זורמת אלמלא נעשתה התערבות (למשל התברגות לא נכונה של הראש באגן, או פתיחה של צוואר הרחם אך מיקום גבוה של ראש התינוק שלא מאפשר את התקדמות הלידה ועוד). נתתי דוגמא של דיקור, אך זה תופס לגבי כל זירוז טבעי, כמובן שגם הומאופתיה, צמחי מרפא, שמנים וכו'. אם את שואלת אותי, זירוז ע"י הומאופתיה ודיקור הם הכי עוצמתיים ואי לכך הכי מסוכנים מבחינת פוטנציאל תקיעת הלידה. אם יש סיבה רפואית אמיתית, שבעקבותיה יש צורך להתחיל לידה עכשיו, אולי עדיף זירוז טבעי. אבל אני לא בטוחה.