והנה עוד בעיה...

TAleader

New member
והנה עוד בעיה...

עוד בעייה הניצבת בפני שירותי הכבאות וההצלה באץ היא המרחבים הגדולים של צפון ארצנו והמחסור העצום בתחנות וכבאים שם. תקנו אותי אם אני טועה, אך ישנן תחנות בצפון שלוקח להן כ-20 דקות לתת מענה לשריפה, לא כולל שריפות יער אליהן מגיע סיוע מכל הארץ, אלא שריפות בדירה וכד´... ובכלל, ישנם איזורים אשר תחנות הכיבוי בהן סגורות (!) חלק מהימים עקב מחסור בכבאים. שלא לדבר על כך שגם תחנות גדולות יחסית מצויידות ברובן ברכבים ישנים שאצלנו למשל כבר יצאו משרות לפני שנים... איזור הצפון כידוע מלא בישובים קטנים ונידחים, שלא ניתן כמעט לתת להם מענה סביר באירוע. את הבעיה ניתן לפתור ע"י הכשרה בסיסית של מספר משפחות, גברים ונשים, בכיבוי שריפות, הכשרה הדומה לזו שעוברים הצופים החדשים, וכל יישוב ירכוש לעצמו (לחלקם כבר יש) "עגלת כיבוי" או אפילו רכב ישן. כך יוכלו התושבים להגן על עצמם מפני השריפה, למנוע את התפשטותה עד להגעת צוותי הכיבוי ולהציל רכוש רב! בכלל, אני לא חושב שהתושבים התנגדו ללמוד כיצד להגן על בתיהם, המודעות לכיבוי ומניעת דליקות תעלה, ומספר השריפות הגם כך מצומצם - ירד עוד יותר... כמובן שהבעיה העיקרית היא תקציב, הוא לא אמור להיות גדול מדי, אבל גם זה הרבה... בכל מקרה תגובות יתקבלו בשמחה... :0)

fireman

New member
זה דבר שאסור לעשותו לדעתי

וזה להיעזר באזרחים ע"י כך שימלאו תפקידי כבאים כתחלופה לכוח אדם מקצועי ומיומן אסור לתת בידי תושבים או סתם אזרחים את התפקיד "כבאי" ע"י הכשרה מקוצררת כי אחרי הכל סתם מישהו מהרחוב לא יוכל לתת את אותו מענה שכבאי או מתנדב ותיק יוכל לתת (אחרי הכל הניסיון הוא זה שמכריע את הכף בנוסף להכשרה) לעומת זאת אני אומר כן להגברת המודעות וההסברה למתן מענה ראשוני לאירוע אך בשום פנים לא ליזום קנייה של עגלות כיבוי או חס וחלילה רכבי כיבוי והיישוב "יינתק" את עצמו משרותי הכבאות וחמור מכך שעלול להווצר מצב שהם בכלל לא ייעזרו בשרותי הכיבוי משום שברשותם הציוד הנדרש.

Amitg

New member
לפי מה שזכור לי מעיון....

לפי מה שזכור לי מעיון רופף על תפקידי כל כבאי בצוות דווקא במקרה של חוסר כבאים בצוות דוקא מותר לראש צוות לבקש את עזרת אזרחים שיעזרו לו בתפקידים כלשהם (כמובן שהוא צריך להסביר להם מה לעשות) אני לא חושב שהכוונה לחדירה למבנה בוער אבל אולי דווקא כן להחזיק מזנק מכוון על אשפתון או להכין מנ"פ לכבאי יום שישי אחרי שאני אהיה בתחנה אני אנסה להביא את הניסוח המדויק.

Amitg

New member
שכחתי... ../images/Emo52.gif

שכחתי להגיד שמה שכתבתי נלקח מאחת החוברות של הבית ספר לכבאות שקראתי

TAleader

New member
תשמע... ../images/Emo13.gif

במקרה הופיעה כתבה בעיתון לפני שבוע על אדם המתגורר במושב בצפון, שמתוך תחביב שהפך להתמכרות רכש שתי כבאיות ישנות ומנוף קטן, שיפץ אותן, עבר איזשהו קורס בבי"ס לכבאות והצלה ועכשיו אפילו שירותי הכיבוי בצפון הארץ משתמשים בו ככוח עזר בשריפות יער... כוונתי לא היתה להכשיר אזרחים לחדור למבנים ולסכן את חייהם, אלא לאמן מספר אנשים בכל מושב ללחום באש מבחוץ ולשלוט עליה עד שיגיעו הכבאים, דבר שציינתי לוקח כ-20 דקות ומעלה באיזורים הללו... הכוונה בעגלת הכיבוי הייתה לספק לאותם מתנדבים ציוד מינימלי... אגב זה... תוך כדי כתיבת ההודעה אני שם לב... האם לא אנחנו בני נוער ומבוגרים אזרחים שהוכשרו ללחום בלהבות...

למעלה