והנה שאלה ...

The WizardMan

New member
והנה שאלה ...

ותנסו להסביר בצורה פשוטה מפתח סול ומפתח פה .. מה הקטע של זה ? אני יודע לנגן במפתח סול אני יודע לנגן במפתח פה אין לי מושג מה המשמעות של זה.

DrunkGoat

New member
..

אין דבר כזה לנגן במפתח סול, ואין דבר כזה לנגן במפתח פה. מפתח סול ומפתח פה (ישנו גם מפתח דו דרך אגב) רק מציינים את מיקום התווים על החומשה. במפתח פה למשל, פה נמצא על הקו השני של החומשה (מלמעלה). במפתח סול, אותו פה נמצא 3 קווים מתחת לחומשה. בקיצור, המפתחות מציינים את המיקום של התווים על החומשה.

DrunkGoat

New member
לא.

בפסנתר מנגנים בד"כ עם יד שמאל בבס\טנור ויד ימין באלט\סופרן. אבל זה לא הכרח, ובכלים אחרים (קונטרה בס, גיטרה בס, סקסופון בריטון וכו') כותבים רק בס\טנור (במפתח פה), או רק אלט\סופרן (סקסופונים למיניהם, גיטרות, כינורות, חצוצרות וכו') במפתח סול. מפתח דו פחות פופלרי, אבל גם בזה משתמשים (צ'לו, ויולה).

תכלית המפתחות-נוחיות

-ניסיון לצמצם עד כמה שניתן את קווי העזר לפי המנעדים השונים של הכלים. המפתחות המרכזיים בהם משתמשים כיום: מפתח סול (מנעד גבוה. כינור/חליל, לדוגמא), מפתח דו (אלט, מעט יותר נמוך, לוויולה, בעיקר), מפתח טנור (עוד סוג של דו, כאשר הדו הוא הקו השני מלמעלה. שימושו העיקרי כיום הוא בכתיבה לרגיסטר גבוה של בסון/ צ'לו), מפתח פה (טנור-באס. דוגמאות: צ'לו, בסון, קונטרבאס, קונטרה-בסון וגו') אם יש ביקוש, ומתי שייזדמן לי עוד קצת זמן- אפרט על ההסטוריה של התפתחות המפתחות.

למעלה