והנה שוב אני צריכה עזרה, מה יהיה איתי

MishelR93

New member
והנה שוב אני צריכה עזרה, מה יהיה איתי

שלום זו שוב אני, אני אוהבת לפנות לכאן כי באמת שאני מקבלת פה עזרה
אז בלי שום קשר לסיפור הקודם שפניתי לגביו קרה לי עוד משהו נורא
הכרתי בחור מדהים כבר כמה חודשים היינו מדברים כל יום שעות ובאמת התחלנו להקשר זה לזו, ובעקבות המקרה ההוא שפניתי לגביו פעם קודמת (הוא לא כל כך רלוונטי לנושא)
אני והבחור הזה נקרא לו ס'...אני וס' נכנסנו לקשר, הוא זה שיזם את זה, הוא זה שנלחם עליי חודשים ואני נכנסתי לזה בעיקר כדי לשכוח את הבחור מהסיפור הקודם פניתי בנוגע אליו
עכשיו אני וס' בערך שלושה חודשים יחד, מתוכם לכשלושה שבועות הוא טס לאנגליה לקרובי משפחה.
הוא חזר לפני כשבוע והיחס שלו אליי נורא השתנה, הוא נהייה קריר ואדיש.
לפני כמה ימים דיברנו על זה והוא אמר לי שהשלושה שבועות הללו באנגליה הרחיקו אותו ממני מבחינה רגשית (בזמן שאני פה חיכיתי ורק נקשרתי יותר ויותר אליו)
המילים האלו פגעו בי מאוד , אני גם ככה נורא פגיעה ורגישה כעת אחרי מה שקרה (הסיפור שפניתי לגביו קודם)
הוא טוען שזה שהוא חזר לראות אותי זה מחזיר לו לאט לאט את הרגש והוא באמת רוצה לנסות ולא מוותר בינתיים
אבל המילים האלו וההתנהגות שלו הכניסו אותי למצב של אי וודאות ואי יציבות לגבי הקשר שלנו
אני נורא מתוחה ולחוצה כי באמת שאני לא רוצה לאבד אותו, ומתקשה לעכל את ההתהפכות הזאת שלו 180 מעלות
מה עליי לעשות?
תודה מראש

אייבורי

New member
טוב נו

אולי כדאי ללמוד מזה, שגבר לא צריך להלחם עליך חודשיים
זה לא תורם לקשר
וכאשר הוא בסוף כובש, הוא משתעמם עד מוות.

במקום כובש רומאי אולי כדאי למצוא שילטון שווצרי

Berethor

New member
הכובש הרומאי

התכוונת לכובש המונגולי אולי, מישהו שכובש ומחריב את מה שכבש וזז למטרה הבאה, הרומאים דווקא דאגו לשטחים שהם כבשו, אפילו בנו בהם דברים והשקיעו.

אייבורי

New member
הייתי דווקא מדוייק

כמאמר הרומאי, באתי ראיתי וניצחתי

ואז השמנתי נהייתי מושחת וכל הממלכה התפרקה כי נשבר לנו הזין
לתחזק אותם.
בסוף שמתי חמור בראש הסנט
שלא נדבר על הזיונים סבבה היו עד שנגמר בברלסקוני.

תאמין לי, כובש רומאי זה לגמרי זה.

Berethor

New member
אני רואה שאתה באמת לא מבין בהיסטוריה

האימפריה הרומאית שרדה הרבה מאוד זמן, זאת אומרת שהיה לה בסיס טוב. אף אימפריה לא שורדת לנצח.

Berethor

New member
מקרה קלאסי של רחוק מהעין רחוק מהלב

יכול להיות שהמתחלה הוא לא מאוד אהב אותך אלא סתם עשה רושם מוטעה שכזה(במכוון או שלא במכוון) ויכול להיות שבאמת הריחוק הזה הוא מה 'ששבר אותו'. כפי שאת רואה רגש זה דבר מאוד נזיל והפכפך, זה בדיוק הסיבה שאני תמיד ממליץ שיהיה משהו מעבר(התאמה), שרגש זה לא הכל, שלא שווה ללכת אחריו שולל. בכל אופן מה שהיה יכול לחזור להיות לדעתי, אבל אם לא יחזור להיות אז אין מה לעשות, כנראה שהרגשות שלו יכולות להשתנות רק לכוון השלילי אם כך ודיי בקלות, ואולי זה באמת לא הפסד גדול אם תפרדו. לדכתי חבל שלא טסת איתו, אבל אם שלושה שבועות שברו לגמרי את "האהבה הגדולה" שלו, בצורה שלא ניתנת לתיקון גם אחרי שחזק, אז אין מה לעשות.

MishelR93

New member
אממ לא בדיוק

אני שאלתי אותו מה הסיבה לאדישות המוזרה והלא נעימה שלו מאז שחזר
אז הוא אמר שהמרחק קצת הוריד לו מהרגש
בדרך כלל בשלב הזה של הקשר לא אמור להיות עדין רגש , רק התחלנו לצאת
אבל עצם העובדה היה לו רגש וירד ...עצוב מאוד
לי אישית גם לא היה רגש ...אני עדין בשלב שאני לא יכולה לפתח אליו רגשות עזים מדי אנחנו רק התחלנו לצאת אפשר לומר
הקטע הוא שהוא אמר לי שכל פעם שהוא רואה אותי זה מחזיר לו את הרגש לאט לאט
אני מעריכה את הכנות והישירות שלו
אני אישית לא רוצה לוותר עליו ולפספס הזדמנות, לכו תדעו, במיוחד שזה לא הזמן לקבל החלטות גורליות
הוא לא רוצה לוותר עליי
השאלה אם זה קרה למישהו ...
מה אתם אומרים?
מה לעשות או לא לעשות

Berethor

New member
לא צריכה להיות כל כך עצובה מזה

כמו שאמרתי רגשות הם גבר הפכך, בנוסף אם לא ראה אותך כל כך הרבה זמן זה הגיוני שהרגש יכול לרדת. בכל אופן אם במלא מה שמחזיק אותכם ביחד זה לא רק רגש, ואם זה יכול לחזור שוב אז מזה משנה?

Berethor

New member
הדבר היחיד שאת צריכה להיות מודאגת ממנו

זה לא זה שאם ירד הרגש אלא אם הוא יחזור, ובנוסף אם מה שהוא אמר לך הוא רק גילוי נאות ולא רמז לפרדה.

MishelR93

New member
אם הוא היה רוצה להיפרד הוא לא היה אומר

שהוא לא רוצה לוותר...וגם לא היה אומר שהרגש חוזר אליו כל פעם שהוא רואה אותי
ובנוסף , אם הוא היה רוצה להיפרד הוא היה נפרד ..אנחנו לא בני 15
פרידה מהצד שלו לא תהיה אבל השאלה איך ממשיכים מהנקודה הזו

Berethor

New member
אם את חושבת שזה יחזור אז מה הבעיה להמשיך?

במיוחד שציינת שמצידך במלא אין הרבה רגש שם מכתחילה נכון לעכשיו.

MishelR93

New member
כי בלבל אותי מה שהוא אמר

אני אישית רואה פה סתירה
מצד אחד הוא מראה כמה שהוא בחור רציני שרוצה אך ורק קשר רציני ושיתבסס על רגש (יפה מאוד)
א-ב-ל
מצד שני הוא בזמן קצר מאוד (3 חודשים בקושי) הספיק לפתח רגש וגם לנטרל אותו (שזה מראה על חוסר רצינות)
כאילו אם בגלל שהות בחו"ל אתה שוכח ממני אז מה זה אמור להגיד לי?!
ואני חצויה בין שתי אופציות
1. להיפרד ממנו ומהר כי הוא מצד אחד הוכיח כמה שהוא הפכפך וזה יהיה מסוכן עבורי בטווח הרחוק כשאני אתחיל לפתח רגשות- מפחדת להיפגע (זה קרה לי יותר מדי כבר)
2. לא להיפרד, לראות לאן זה מתפתח, לתת צ'אנס כי בגדול הוא אחלה בחור שלא פוגשים כל יום.
אם אני בוחרת באופציה הראשונה אני עלולה לפספס הזדמנות ולאבד אותו...
אם אני בוחרת באופציה השנייה יש סיכון להיפגע ממנו...
אני ממש מבולבלת אבל באמת שאין יותר אופציות
אני ממש לא יודעת מה לעשות?
להישאר איתו בקשר אבל להתרחק? לתת לו מרחב? לגרום לו 'לרדוף' אחריי?

Berethor

New member
האנליזה שלך למצב היא מדוייקת

כן הוא עושה רושם הפכפך, מתאהב בקלות ומאבד עניין בקלות, מה שנקרא גם בא בקלות הולך בקלות. השאלה העיקרית פה עד כמה הוא הפכפך, זאת אומרת הרגשות המשתנים שלו אולי היו לא כאלה נוראים כל עוד זה לא עובר את הגבול שהוא מגיע למצב שהוא כל זמן קצר צריך להחליף קשר בגלל זה, מה שנקרא 'מתאהב סדרתי'. אז לכאורה מה שאת מתארת כרגע הוא לא עד כדי כך נורא אבל מצד שני בהחלט זה יכול סימן לדברים יותר נוראים ולכן שזה אדם שאולי קשה לסמוך עליו לטווח ארוך. מלבד זאת את למעשה נשמעת ההפך ממנו בנושא הזה, מה שכמובן מראה על אופי שונה מהבחינה הזאת, ושוני יכול להביא לחוסר התאמה, במיוחד שמדובר בנושאים שחשובים לך ולהישרדות של הקשר.

לגרום לו לרדוף אחריך לא באמת ישנה את האופי שלו, זה לא ממש ישנה לטווח ארוך בדרך כלל, לכן לדעתי זה מיותר, מה גם שיכול להיות לזה גם אפקט שלילי ולא דווקא חיובי, הרי למה הוא צריך לרדוף אחרי מישהי שכבר איתו, ואם זה חסר לו זה שוב היה מראה שהוא אדם בעייתי שרק מחפש את הקטע הזה. מצד שני אם חסר לך שהוא ירדוף אחריך זה גם בעייתי, כי את לא באמת מצפה שככה זה יהיה כל הקשר. בנוסף את צריכה לקחת גם בחשבון שגם רגשות באופן כללי הם דבר דיי הפכפך וגם נחלשים עם הזמן בדרך כלל, זה לא רק אצלו ככה, למרות שיש כמה מאפיינים אצלו שהם ספציפיים עליו. בקיצור את צריכה לחשוב אם את מוכנה לקחת תסיכון הזה או לא, כן יש פה משהו שהוא בעייתי בשבילך. תלוי גם כמה הקשר שלכם כבר רציני, אם הוא רציני אז שווה לנסות לתקן את זה, אם הקשר עוד רק בראשיתו אולי לא שווה להיכנס לזה בכלל.

ומה אם האפשרות

שהוא קצת התאהב בך ואז התקופה שלא הייתם ביחד גרמה לו להרגע קצת? אולי הוא נבהל מעט? אולי הוא חזר והחליט שהוא רוצה קשר איתך אבל רוצה גם לקחת את הדברים בהדרגה?

אם רוצים להרגיש ולאהוב זה אומר שלפעמים מרגישים כאב ונפגעים.
לב פתוח שמסוגל להרגיש אהבה חייב להרגיש גם כאב וסבל.
ככה זה בחיים.
אם את בוחרת להתנהל מתוך חרדה שמא תפגעי- לא תגיעי רחוק ולא תצליחי להרגיש כלום לאף אחד.

הדבר הכי טוב לעשות כרגע

(למרות שזה מאוד קשה) זה לשחרר.
אהבה לא באה בכח וככל שמשחררים מישהו/י ככה יש לו/ה יכולת לרצות להתקרב.
את צריכה לשאול את עצמך אם את בכלל רוצה את הקשר הזה- או שזה היה נחמד ומנחם לתקופה ההיא.
אם החלטת שאת רוצה אותו, את חייבת להוריד ממנו לחץ.
זה אומר להתעסק בדברים שלך שעושים לך טוב- ולא להיות תלוייה בחשקים שלו כן או לא לראות אותך.

אהבה עצמית היא תנאי הכרחי לאהבה רומנטית טובה.

MishelR93

New member
זה בדיוק מה שאני הכי לא יודעת לעשות

אני יודעת ומבינה עם עצמי שהפתרון הוא לשחרר
אבל נורא קשה לי ליישם את זה משום מה
גם אם אני מצליחה אז זה לא לטווח ארוך

Berethor

New member
זה לא החלטה ששווה לקחת בפזיזות

הכי קל להגיד תעברי לקשר הבא, זה לא תמיד נכון.

רואה 6 6

New member
זה נשמע בעיקר כמו מישהו שכרגע "מתאמן" בלכבוש

מישהי וההמשך עוד לא מתאים לו.
יש לי גם הרגשה שאם תתנהגי כרגע כמו מישהי ששמה זיין תראי איך הוא מתחיל להתלקק עליך שוב. אם אני צודקת,זו ההוכחה לשלב שאליו הוא בשל כרגע וזה לא מחויבות.
עם זאת, הוא נהג בך יפה עד עתה, לא? היה פייר,לא פוגעני ,ישיר... אין מה לכעוס עליו כי כששאר ההתנהגויות טובות הבשלות לשלב הבא תגיע מהר יחסית. הוא אמר שהוא רוצה להישאר איתך מתוך אשמה,ככה מרגיש לי,לא בגלל רצון כן וטהור.

למעלה