והפעם, בילי וזרם התודעה

והפעם, בילי וזרם התודעה ../images/Emo2.gif

משונות הן דרכי הזיכרון. שלל אירועים מעצבים מעברי נשטפו בזרם התודעה, ובמקביל מבליח לו מדי פעם זכרון מיותר ומעאפן שגזל מקום יקר. כזה, למשל, הוא זכרוני את אחד הפרקים הראשונים, אם לא הראשון ממש, של מלרוז פלייס. כמובן שלא את כולו אני זוכרת, בכל זאת, יש גבול, אבל אני כן זוכרת את המונולוג שדפק שם בילי ובו התחבט בשאלה הקמאית "אוטו או דירה
ברהיטות הוא הסביר, שאוטו זה מאוד חשוב, כי שום בחורה לא תסכים לסוע איתו באוטובוס לדירתו, ומצד שני דירה זה חשוב, כי מפדח להביא בחורות לבית הוריך, מה גם שהן ללא ממש מתרשמות, ואז מה עזר לך האוטו? וכך, הוא סיכם, החלטתי להיות נהג מונית. לכן אם ניתן לשאוב איזשהו רווח, ולו הפעוט ביותר, משבר הזיכרון הזה, אשאל אתכם אם ניתנת בידכם הבחירה, לרכוש לכם אוטו שהוא לחלוטין שלכם (וזכרו, מדובר בבעלות, בניגוד לאחזקה זמנית) אך לגור בבית ההורים, לבין לשכור דירה אך להשאר לחלוטין נטולי גלגלים, במה תבחרו

מותר לי כבחורה לענות?

כאחת שיש לה אוטו שלה (ועוד חדש כך שהביטוח יותר יקר יהיי) אני מעדיפה דירה... אבל אני לא ממש נחשבת כי בעצם בתקופת הלפני אוטו כל מה שרציתי בחיים היה אוטו... לא יודעת...כרגע דירה!

אממממ

אני יודעת שאם זה היה תלוי באמא שלי הייתי לוקחת את האוטו אבל אם היו באמת נותנים לי בחירה בלי שום הסתייגויות של מחיר וכאלה הייתי בטוח לוקחת את הדירה. במיוחד אם היא בת"א. אם יש דירה בת"א למה צריך אוטו?

רשימות

רכב - יתרונות: ניידות חופש נגישות חוסך זמן עצמאות עזר מצויין במקרי חירם למינהם (למי שחי חיים דרמתיים כמו שלי) עוזר להוציא אותך מהבית גם בשעות הלילה המאוחרות. דירה - יתרונות: עצמאות חופש פרטיות (ברוב המקרים) פחות כאב ראש מההורים רכב ודירה - חסרונות: עולה הרבה לתחזק! אז אם הולכים על דירה אנחנו מבזבזים יותר זמן ביום-יום וגם מוגבלים לא לצאת מהבית בשעות הלילה (רק אם מישהו יעשה לנו טובה). אם אנחנו הולכים על רכב אנחנו נתקעים עם ההורים החטטניים וה"לא-מאפשרים" וגם מפספסים הזדמנות לחיות כמו גדולים.

ailag

New member
התוכנית שלי..

אני רוצה לגור באזור האוניברסיטה, וכך גם אם לא תהיה לי מכונית אופניים יספיקו. בתכל'ס, מכונית היא דבר יקר כל כך שאופניים, אוטובוסים ומונית מדי פעם הם לא הוצאה כל כך מוגזמת יחסית לעלות האחזקה של המכונית. (יש לי אחת, אני יודעת
בחודש האחרון נפטרתי מבערך 3000 שקל בגלל הטסט והטיפול)

הכי טוב רכב מהעבודה

אם הייתי גר בת"א אז זה באמת בזבוז להחזיק רכב ואפשר די בקלות להסתדר עם טוסטוס או אופניים ואפילו בלי כלום. אם זה במקום אחר אז רכב ולא להביא בחורות אליי הביתה, אלא ללכת אליהן, זה פחות או יותר מה שעשיתי עד שעברתי לבד. היה לי רכב והייתי נוסע אליהן עד שבגיל 22 עברתי לבד וקיבלתי רכב מסלקום (העבודה אז) הנחמדים.

karnaf7

New member
קטנוע

יש לי קטנוע 150 סמ"ק בחורף קצת קשה, נהגי מכוניות מאד לא מתחשבים אבל עדיין: הדרך הנוחה והמהירה ביותר להתנייד בגוש דן

קישקוש

New member
אוטו או דירה... (שאלה קשה!)

התלבטתי רבות בשאלה הזאת.. נחמד לדעת שאני לא לבד בהתלבטויות :)) לבסוף החלטתי על דירה. מכמה סיבות: 1. הדירה שלי היא במרחק הליכה מהעבודה (מה עוד שהולכים להעביר אותנו לבניין שהוא אפילו יותר קרוב לדירה שלי). 2. ההורים. <צריך לפרט?> 3. העצמאות. 4. העצמאות. אמנם יש חסרונות כמו ניידות מוגבלת, והזיעה שנוטפת ממני כשאני מגיעה לעבודה, אבל זה שווה את זה. אין לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה..

עמית22

New member
דירה

בחודשיים האחרונים התלבטתי קשות בסוגיה אבל החלטתי לעבור לעיר הגדולה (גרתי אצל ההורים במושב ליד אשדוד) לדירה ולוותר על הרכב (למרות שאני מתכנן להביא אופניים). רכב זה הוצאה חד פעמית גדולה ועוד הרבה הוצאות שוטפות, לעומת הדירה שכוללת רק את השוטפות. חוץ מזה, שאחרי 11 חודשים במזרח, אני לא מפחד מתחבורה ציבורית מכל סוג שהוא

EyalPolo16V

New member
אוטו. חד משמעית

למה? שימו לב מהו הניק שלי, ומה כתוב בכרטיס אישי שלי. בתור אחד שיש לו גם רכב וגם שוכר דירה , אני מוכן לוותר על הדירה תמורת רכב בכל רגע נתון.

orlyt

New member
ברור..

כי באוטו אפשר לגור, אבל בדירה אי אפשר לנסוע..
אני למשל, מעדיפה לדחות את מעבר הדירה מאשר לוותר על האוטו, כי הוא משרת אותי המון בעבודה (חוסך לי זמן במעבר בין מקומות עבודה - קשים חיי הפרילנסרית).

למעלה