והפעם חזרתי עם

והפעם חזרתי עם

שלל מבית מידרשו של יאניס שלנו כן כן יאניס שלנו ורק שלנו

לא סולחת לך-ביצוע: פגי זינה

לא סולחת לך-ביצוע: פגי זינה Ζήλεια Πρώτη εκτέλεση: Πέγκυ Ζήνα Χάθηκα στην τελευταία σου ματιά και για να βρω παρηγοριά μέθυσα Ρώτησα άλλα απάντηση καμιά δεν έρχεται από πουθενά κι αρρώστησα Και θα πεθάνω από τη ζήλεια ποιά φιλάν τα δυο σου χείλια και θα πεθάνω απ΄τον καημό μου που δεν σ΄έχω πια δικό μου Ενιωσα ότι σε χάνω και πονώ και σ΄ένα ατέλειωτο χορό ξέσπασα μάζεψα αυτά που θέλω να σου πω κι οτι ακόμα σ΄αγαπώ φώναξα Και θα πεθάνω από τη ζήλεια ποιά φιλάν τα δυο σου χείλια και θα πεθάνω απ΄τον καημό μου που δεν σ΄έχω πια δικό μου קנאה ביצוע: פגי זינה הלכתי לאיבוד בתוך מבטך האחרון וכדי למצוא לי נחמה- השתכרתי... ביקשתי לעצמי תשובה אחרת, והיא לא הגיעה משום מקום ונעשיתי חולה... ואני אמות מהקנאה, את מי מנשקות כעת זוג שפתיך, ואני אמות מהמועקה, על שאין לי אותך יותר ברשותי... חשתי שאותך אני מאבדת, ואני כואבת, ובריקוד שאינו נגמר פרצתי, אספתי את כל מה שיש לי לומר, וצעקתי: "אותך אני עדיין אוהבת..." תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות ואצורות ומבונקרות לרדיו איליוס

לא סולחת לך-פגי זינה

Δεν σε συγχωρώ Πρώτη εκτέλεση: Πέγκυ Ζήνα Με ρωτάς αν θα μπορέσω πάλι να σε συγχωρέσω κι όσα γίναν να τα ρίξω όλα στη φωτιά ήσουνα μεγάλο πάθος κι έγινες μεγάλο λάθος κι από σένα δεν θ΄ακούσω ψέματα ξανά Κι αν θυμάμαι πράγματα και με πιάνουν κλάματα θα βρω τρόπο και θα ξεχαστώ Δεν σε συγχωρώ δεν σε συγχωρώ κι όπως πριν να σ΄αγκαλιάσω πάλι δεν μπορώ Δεν σε συγχωρώ δεν σε συγχωρώ δεν με νοιάζει τί θα γίνεις αδιαφορώ Να μη μου ζητάς συγνώμη τώρα δεν αλλάζω γνώμη γύρω μας όλοι οι δρόμοι κλείσαν ξαφνικά σ΄αδιέξοδα δεν μπαίνω κι ούτε τα καταλαβαίνω κι από σένα που με πνίγεις φεύγω μακριά Κι αν θυμάμαι πράγματα και με πιάνουν κλάματα θα βρω τρόπο και θα ξεχαστώ Δεν σε συγχωρώ δεν σε συγχωρώ κι όπως πριν να σ΄αγκαλιάσω πάλι δεν μπορώ Δεν σε συγχωρώ δεν σε συγχωρώ δεν με νοιάζει τί θα γίνεις αδιαφορώ לא סולחת לך ביצוע: פגי זינה אתה שואל אותי אם אוכל שוב לסלוח לך, ואת כל מה שקרה להשליך אל תוך האש, היית בעבורי תשוקה גדולה שהפכה לטעות ענקית, וממך איני מוכנה לשמוע שקרים שוב... וגם אם אני זוכרת דברים והבכי שוב אותי תופס, אמצא לי את הדרך לשכוח קצת מעצמי... לא סולחת לך, לא סולחת לך, ולחבק אותך כמו מקודם שוב איני יכולה, לא סולחת לך, לא סולחת לך, לא אכפת לי מה יהא עליך- אני אדישה... אל נא תבקש ממני סליחה, עכשיו את דעתי לא אשנה, מסביבנו כל הדרכים נסגרו פתאום, תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות ואצורות ומבונקרות לרדיו איליוס

סודות כמוסים - Krymmena mystika

Μα πού να το πω Στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση Μουσική: Γιάννης Πλούταρχος Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος Μου λες πως είμαι δυνατός και η καρδιά μου πέτρα μα όσα μου΄κανες εσύ καρδιά μου τώρα μέτρα Μέτρα τα βράδια τα ψυχρά τα δάκρυα ένα ένα τις μέρες μου που έφευγαν κι εγώ χωρίς κανέναν Μα πού να το πώ πως μέσα μου ακόμα για σένα πονάω πού να το πώ πως πάλι μου λείπεις κι ας κλαίω γελάω πού να το πώ Μα πού να το πώ πως όσα σου δείχνω τα υπόλοιπα κρύβουν πού να το πω πώς τρέμει η φωνή μη φύγεις αν φύγουν πού να το πω, πού να το πω, πού να το πω Μου λες πως δε ρωτάω πια με τον καιρό τί κάνεις αν σ΄ έκλεισε άλλη αγκαλιά τον έλεγχο αν χάνεις Μου λες δεν υποφέρω πια τις νύχτες πώς κοιμάμαι μα δεν ρωτάς αγάπη μου τα όνειρα αν πονάνε Μα πού να το πώ πως μέσα μου ακόμα για σένα πονάω πού να το πώ πως πάλι μου λείπεις κι ας κλαίω γελάω πού να το πω Μα πού να το πώ πως όσα σου δείχνω τα υπόλοιπα κρύβουν πού να το πω πώς τρέμει η φωνή μη φύγεις αν φύγουν πού να το πώ, πού να το πω, πού να το πω למי אספר זאת? מילים: רֶבֶקה רוּסי לחן:יאניס פלוּטרכוֹס את אומרת לי שאני חזק, וליבי עשוי מאבן, אך כל מה שעשית לי אַת התחילי נשמתי עכשיו לספור... סִפרי את הלילות הקרים, את הדמעות סִפרי אחת אחת, את ימיי שהיו ואינם, ואני עכשיו לבד בלי אף אחת... אך למי אספר זאת איך עדיין עמוק בפנים, בגללך אני כואב, למי זאת אגיד? איך שוב את חסרה לי וגם אם אני בוכה-עושה עצמי צוחק, למי זאת אספר? אך למי אספר זאת איך אֶת כל מה שאני מראה לך, כל השאר מחביאים בפנים, למי זאת אגיד? והקול שלי רועד:אל תלכי אם הם הולכים, למי אספר והיכן אשפוך את הלב? את אומרת שאינני שואל יותר "מה שלומֵך ? " ככל שעובר הזמן, ושאינני מתעניין האם מישהו אחר מחבקך, והאם את מאבדת שליטה, את טוענת שאינני סובל כלל, כשאני עולה בערב על יצועי, אך אינך שואלת אהובתי, האם החלומות לי מכאיבים... תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.

נטישה-יאניס פלוטרחוס

נטישה-יאניס פלוטרחוס Εγκατάλειψη Στίχοι: Αλέξης Σέρκος Μουσική: Αλέξης Σέρκος Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος Στο σπίτι μέσα είμαι κλεισμένος σε άδειες σκέψεις είμαι βυθισμένος να ζω μπροστά μου το ίδιο έργο σε επανάληψη Το φως μου είναι αναμμένο κάθομαι μόνος και σε περιμένω μα οι νύχτες γράφουν στην αγκαλιά μου εγκατάλειψη Πονάω γύρνα πίσω πάλι Ξεσπάω ζω σε μαύρο χάλι Πώς μπορείς και με πετάς φεύγεις και με παρατάς τόσο γρήγορα ξεχνάς δεν μ΄αγαπάς Κι όλα πάλι απ΄την αρχή βλέπω στο άδειο μου κορμί μια λέξη να ΄χει χαρακτεί εγκατάλειψη Η ώρα έχει πια περάσει κι εσύ δεν ήρθες μ΄έχεις ξεπεράσει και η καρδιά μου να έχει πέσει σε κατάθλιψη Πονάω γύρνα πίσω πάλι Ξεσπάω ζω σε μαύρο χάλι Πώς μπορείς και με πετάς φεύγεις και με παρατάς τόσο γρήγορα ξεχνάς δεν μ΄αγαπάς Κι όλα πάλι απ΄την αρχή βλέπω στο άδειο μου κορμί μια λέξη να ΄χει χαρακτεί εγκατάλειψη נטישה מילים ולחן: אלקסיס סָרקוס בתוך ביתי אני סגור, במחשבות ריקניות שקוע, לחוות שוב מחדש את אותו הסרט בהקרנה חוזרת... האור אצלי דלוק, יושב לבדי ומחכה, אך הלילות שעוברים על חיבוקי חורטים את המילה: נטישה... אני כואב, חזרי אליי שנית, מתפרץ, חי במצב נורא ואיום, איך את יכולה אותי לזרוק, ללכת ואותי כך לעזוב? כל כך מהר שכחת, אותי את לא אוהבת, ואת הכל שוב להתחיל מהתחלה... אני מביט על גופי הריק שעליו מילה אחת כבר חרוטה: נטישה... השעה כבר חלפה ואת לא הגעת- עליי התגברת, וליבי שקע לו בדיכאון עמוק... תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.

בחור שאהב ללא גבול-פלוטרחוס

Ενας άντρας που αγαπούσε δίχως όρια Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου Μουσική: Βασίλης Γαβριηλίδης Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος Για τα λόγια που δεν είπες πριν με χάσεις δεν σου ζήτησα το λόγο μια φορά η ζωή σου ήταν μόνο αντιφάσεις η δική μου ήταν μόνο προσφορά Μα εσύ ήσουν ένα λάθος στην πορεία μου ένα τέλος τραγικό στην ιστορία μου κι εγώ έσβηνα γραμμές και περιθώρια ένας άντρας που αγαπούσε δίχως όρια Ολα αυτά που ονειρεύτηκα για σένα μοιάζουν τώρα μια εικόνα μακρινή η καρδιά σου μυστικά είχε κρυμμένα η δική μου μόνο αγάπη αληθινή Μα εσύ ήσουν ένα λάθος στην πορεία μου ένα τέλος τραγικό στην ιστορία μου κι εγώ έσβηνα γραμμές και περιθώρια ένας άντρας που αγαπούσε δίχως όρια בחור שאהב ללא גבול מילים:ת'אנוס פאפאניקולאו לחן: וואסיליס גבריאילידיס על המילים שלא אמרת לפני שאותי איבדת, לא ביקשתי ממך הסבר אפילו פעם אחת, כל חייך היו התנגדות לכל דבר, וחיי - הסכמה לכל מילה שלך... אבל את היית טעות בדרך בה הלכתי, סוף טראגי לסיפור שלי, מחקתי גבולות וניפצתי מוסכמות, בחור אחד שאהב ללא גבול... כל מה שחלמתי בשבילך, נראה עכשיו כמו דמות רחוקה, הלב שלך טמן בחובו סודות חבויים, והלב שלי - רק אהבה אמיתית... תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.

שמש שלי אם אותה תראי-פלוטרחוס

Ήλιε μου αν την δεις Στίχοι: Ιωσήφ Σαρασίδης Μουσική: Ιωσήφ Σαρασίδης Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος Δεν έχει άστρα ο ουρανός δεν έχει πια φεγγάρι κι απόψε άργησε ξανά ο ύπνος να με πάρει Εστειλε πάλι τον καημό τ΄όνειρο να μου κλέψει είναι φωτιά ο χωρισμός και ποιός να τον αντέξει Ήλιε μου αν την δεις πες της πως πεθαίνω πες της να χαρείς πως την περιμενω Ήλιε μου αν την δεις πες της πως πονάω πες της να χαρείς πως την αγαπάω Δεν έχει άνοιξη η ζωή δεν έχει καλοκαίρια ένα χειμώνα μοναξιάς κρατώ στα δυο μου χέρια Ήταν το ψέμα της γλυκό κι εγώ το΄χα πιστέψει μα είναι μαχαίρι ο χωρισμός και ποιός να τον αντέξει Ήλιε μου αν την δεις πες της πως πεθαίνω πες της να χαρείς πως την περιμενω Ήλιε μου αν την δεις πες της πως πονάω πες της να χαρείς πως την αγαπάω שמש שלי אם אותה תראי מילים ולחן:יוסיף סראסידיס בשמיים אין כוכבים, ואין כבר ירח, ושוב הלילה איחרה לה השינה בבואה לקחתני... שוב שלח לי החלום את המועקה שתגנוב אותי, הפרידה היא להבה בוערת- מי אותה ישרוד? שמש שלי אם אותה תראי אמרי לה שאני מת, אמרי לה כדי שתשמח- שאני לה מחכה... שמש שלי אם אותה תראי, אמרי לה שאני כואב, אמרי לה-כדי שתשמח שאותה אני אוהב... אין יותר אביב בחיי, ואין גם קייצים, רק בדידות חורפית אחת, שאותה אני מחזיק בשתי ידיי... השקר שלה היה מתוק ואני לו האמנתי, אך הפרידה היא כמו סכין, שאת דקירתו מי ישרוד? תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.

בתנאי אחד-אנגלוס דיוניסיאוו

Υπό έναν όρο Μουσική -Θάνος Ανδριάς Στίχοι- Αργύρης Αράπης Υπό έναν όρο θα γυρίσω κι από το μηδέν θα ξαναρχήσω δεν με νοιάζει αν χάσω ή αν θα κερδίσω υπό έναν όρο θα γυρίσω Να μου λες σ`αγαπώ καθέ στιγμή και λεπτό Να μου λες μ`αγαπάς μ`αγαπάς μ`αγαπάς κι όπου πας με ζητάς Και να θυμάσαι αυτό το μέλλον το παρών ανοίγουνε σε εμάς φτάνει να μ`αγαπάς Υπό έναν όρο θα γυρίσω κι όλα σου τα λάθη θα τα σβύσω δεν με νοιάζει αν χάσω ή αν θα κερδίσω υπό έναν όρο θα γυρίσω בתנאי אחד ביצוע: אנגלוס דיוניסיאו לחן: ת'אנוס אנדריאס מילים: ארגיריס אראפיס בתנאי אחד אני אחזור, ואת הכל מאפס אתחיל מחדש, לא אכפת לי אם אפסיד או ארוויח, בתנאי אחד אחזור... שתאמרי לי "אוהבת אותך" בכל רגע ודקה, שתאמרי לי " אתה אוהב אותי, אוהב אותי ,אוהב אותי...." ולאן שתלכי תמיד אותי תבקשי, ותזכרי זאת היטב איך ההווה והעתיד ייפתחו בשבילנו ובלבד שתאהביני... בתנאי אחד אני אחזור, ואת כל טעויותייך אעלים במחי יד, לא אכפת לי אם אפסיד או ארוויח, בתנאי אחד אחזור... תומלל ותורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.

נשמתי, זכרי אותי-Άγγε&#9

Καρδιά μου να με θυμηθείς Στίχοι: Διονύσης Αλεξίου Μουσική: Ιωσήφ Σαρασίδης Ερμηνευτές: Άγγελος Διονυσίου Είχα τα φώτα τα παράθυρα ανοικτά κι ένα φεγγάρι ήρθε ναυάγιο στα πόδια μου μπροστά Σε είδε λέει μια χούφτα όνειρα στα χέρια να κρατάς κι όμως τι κρίμα χωρίς ντροπή εδώ κι εκεί να τα σκορπάς Καρδιά μου να με θυμηθείς όταν στα δύσκολα βρεθείς τα περασμένα να σκεφτείς κι ας μοιάζουν ξένα Καρδιά μου να με θυμηθείς στα μονοπάτια της ζωής αν δεν μπορείς και κουραστείς γύρνα σε μένα Απόψε βράδυ ντύνω τις σκέψεις μου με χρώματα σιωπής κι ένα σημάδι μες στη παλάμη μου πως δεν θα ξαναρθείς Να μου προσέχεις στήνει καρτέρι της βροχής η παγωνιά κι αν δεν αντέχεις θα καρτερώ σαν ήλιος μες στη σκοτεινιά נשמתי, זכרי אותי מילים: דיוניסיס אלקסיו לחן: יוסיף סראסידיס החלונות והאורות אצלי היו כולם פתוחים, והגיע הירח כמו ניצול מספינה טרופה, וזחל אל מול רגליי... הוא סיפר שראה אותך מחזיקה בידייך מלוא החופן חלומות, ולמרות זאת, כמה חבל שבלי בושה, לכל עבר את מפזרת אותם... נשמתי, זכרי אותי כאשר בתקופה קשה את נמצאת, חשבי על העבר גם אם הוא נראה לך רחוק וזר... נשמתי, זכרי אותי בנתיבי החיים, אם את לא יכולה יותר ומתעייפת חזרי אליי... הלילה אני מלביש את מחשבותיי בצבעים של שתיקה וסימן קטן על כף ידי מראה לי שלא תחזרי לכאן יותר כדי לדאוג לי... ניצב לו וממתין הקיפאון של הגשם, ואם לא תחזיקי מעמד- אחכה לך כמו השמש שמחכה בתוך החשיכה... תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות .

למעלה