סודות כמוסים - Krymmena mystika
Μα πού να το πω Στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση Μουσική: Γιάννης Πλούταρχος Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος Μου λες πως είμαι δυνατός και η καρδιά μου πέτρα μα όσα μου΄κανες εσύ καρδιά μου τώρα μέτρα Μέτρα τα βράδια τα ψυχρά τα δάκρυα ένα ένα τις μέρες μου που έφευγαν κι εγώ χωρίς κανέναν Μα πού να το πώ πως μέσα μου ακόμα για σένα πονάω πού να το πώ πως πάλι μου λείπεις κι ας κλαίω γελάω πού να το πώ Μα πού να το πώ πως όσα σου δείχνω τα υπόλοιπα κρύβουν πού να το πω πώς τρέμει η φωνή μη φύγεις αν φύγουν πού να το πω, πού να το πω, πού να το πω Μου λες πως δε ρωτάω πια με τον καιρό τί κάνεις αν σ΄ έκλεισε άλλη αγκαλιά τον έλεγχο αν χάνεις Μου λες δεν υποφέρω πια τις νύχτες πώς κοιμάμαι μα δεν ρωτάς αγάπη μου τα όνειρα αν πονάνε Μα πού να το πώ πως μέσα μου ακόμα για σένα πονάω πού να το πώ πως πάλι μου λείπεις κι ας κλαίω γελάω πού να το πω Μα πού να το πώ πως όσα σου δείχνω τα υπόλοιπα κρύβουν πού να το πω πώς τρέμει η φωνή μη φύγεις αν φύγουν πού να το πώ, πού να το πω, πού να το πω למי אספר זאת? מילים: רֶבֶקה רוּסי לחן:יאניס פלוּטרכוֹס את אומרת לי שאני חזק, וליבי עשוי מאבן, אך כל מה שעשית לי אַת התחילי נשמתי עכשיו לספור... סִפרי את הלילות הקרים, את הדמעות סִפרי אחת אחת, את ימיי שהיו ואינם, ואני עכשיו לבד בלי אף אחת... אך למי אספר זאת איך עדיין עמוק בפנים, בגללך אני כואב, למי זאת אגיד? איך שוב את חסרה לי וגם אם אני בוכה-עושה עצמי צוחק, למי זאת אספר? אך למי אספר זאת איך אֶת כל מה שאני מראה לך, כל השאר מחביאים בפנים, למי זאת אגיד? והקול שלי רועד:אל תלכי אם הם הולכים, למי אספר והיכן אשפוך את הלב? את אומרת שאינני שואל יותר "מה שלומֵך ? " ככל שעובר הזמן, ושאינני מתעניין האם מישהו אחר מחבקך, והאם את מאבדת שליטה, את טוענת שאינני סובל כלל, כשאני עולה בערב על יצועי, אך אינך שואלת אהובתי, האם החלומות לי מכאיבים... תורגם ע"י יניב טובים. כל הזכויות שמורות.