והפעם משהו שמציק לרובנו נדודי שינה

• פותח הנושא ebony
  • פורסם בתאריך

ebony

New member
והפעם משהו שמציק לרובנו נדודי שינה

Insomnia נדודי שינה
שינה תקינה ונורמאלית של אדם היא שינה שיש לה שלבים בגלי המוח. אורך השינה של תינוקות הוא 16 שעות וככול שאנו מתבגרים הזמן הזה הולך ומתקצר. כיום כ 10% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מבעיות שינה. אדם מבוגר זקוק ל7-9 שעות שינה בלילה. בעיית שינה מוגדרת רק כשהתופעה היא מעל חודש. לפעמים כוס הקפה ששתיתם שעה לפני השינה היא זאת שמפריעה לישון ואחרי הורדה שלה השינה הרבה יותר זורמת. הפרעת השינה יכולה להיות סימפטום למחלות אחרות: מחלת נשימה (אסטמה ), דיכאון או חרדות . נדודי שינה יכולים גם לנבוע מצריכת תרופות, מיקום לא טוב של המיטה בחדר ותזונה לקויה. איך יודעים שיש הפרעות שינה? בד"כ הסימפטומים הם קושי בלהירדם, שעון ביולוגי משובש, יקיצות רבות בלילה וחוסר משמעותי של שעות שינה. מה גורם להפרעות שינה? גיל מעבר, גיל מבוגר, קפה, תה,סיגריות, סמים, חרדות, דיכאונות, עצבנות, אכילה כבדה לפני השינה. הפרעות שניה יכולות לגרום לסיבוכים כמו לדוגמא: תאונות, עייפות במשך היום, חוסר תפקוד, חוסר אנרגיה, בעיות ריכוז וכאבי ראש ולכן הן צריכות להיות מטופלות. ברפואה הקונבנציונאלית נותנים תרופות שינה אבל הבעיה איתן היא שהגוף מתרגל אליהן מאוד מהר ותמיד צריך לעלות את המינון שלהן. עוד בעיה היא שהן ממכרות וקשה מאוד להפסיק. לסובלים מאסטמה או מבעיות בכלל בדרכי הנשימה לא מומלץ להשתמש בתרופות שינה וזאת מפאת העובדה שהתרופות מדכאות את מנגנון הנשימה במוח ואפשר להיחנק. הטיפול הטבעי בנדודי שינה
4 שעות לפני השינה יש לקחת צמחים מרגיעים : מליסה, בבונג (קמומיל) או וולריאן. שמים את האחד הצמחים בכוס של מים רותחים מחסים אותה ואחד 10 דקות שותים , אפשר להמתיק בסוכר.
אפשר לצרוך במשך היום תוסף תזונה בשם מלטונין שהוא הורמון טבעי או תוסף, תזונה שהוא קלציום מגנזיום שמרגיע ומשחרר.
את התה , הקפה ,קולה או כל דבר שמכיל קפאין להעביר מהלילה ליום או להוריד לחלוטין.
אפשר לאכול לארוחת ערב כשעתיים לפני השינה דייסת קווקר שמאוד מרגיעה את מערכת העיכול ועוזרת לשינה טובה יותר ורגועה.
בנוסף מומלץ לעשות טכניקות של הרפייה: יוגה או מדיטציה ולא לעשות ספורט בערב כי הוא ממריץ ויכול לגרום להתעוררות.
אפשר לעושת אמבטיה לפני השינה ולטפטף לתוכה שמנים ארומטיים של :לבנדר, קמומיל,וולריאן וגרניום.
לשתות חלב לפני השינה.
לשים שמן אתרי של לבנדר במבער כשעה לפני השינה (לא לשכוח לכבות לפני שהולכים לישון.
לראות טלוויזיה. מומלץ מאוד לקום מוקדם בבוקר כדי לאזן את השעון הביולוגי.

mike 22

New member
מה קרוה עם אנשים שישנים יותר מדי,

אני למשל ממש סובלת מעייפות כרונית

חוזרת לשבוע שעבר

לא שמתי לב למאמר הקודם וראיתי עכשיו בסיכום השבועי שדיברת על נשירה? איפה מוצאים את החליטות שדיברת עליהן?

ebony

New member
טוב

דבר ראשון צריך לזכור שבד"כ יש גורם נפשי לכל העיניין אז צריך גם להתחשב בלחץ בעבודה, דיכאון וכ"ו. דבר שני האוכל תמיד קובע וזה יכול להיות סתם מחוסר ויטמינים. צריך לבדוק את הגורם. את החליטות אפשר לעשות לבד: לוקחים חופן עליי רוזמרין שמים בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. מכסים במכסה ומחכים 15 דקות. אחרי 15 דקות יש חליטה מוכנה ואפשר לשטוף את השיער איתה
שמנים אתרים אפשר להשיג בכל בית טבע מטפטפים 5 טיפות לתוך בקבוק של שמפו ומשתמשים על בסיס יומי. חשוב לזכור כשקונים שמן אתרי שיש הרבה מאוד זיופים ושצריך להריח טוב טוב לפני שקונים. כמה שיטות להמנע מזיופים: שמן אתרי לא עולה פחות מ30 שקלים. השמן האתרי חייב להיות בבקבוק כהה. על המדבקה חייב להיות השם העיברי האנגלי והבוטני. צריך להיות מספר אצווה (מספר סידורי) על הבקבוק. וכשמריחים את השמן צריכות להיות לו כמה רמות של ריח. על חברה מסויימת אני לא יכולה להמליץ כי זה משתנה מיום ליום: דוגמא אישית: לפני שבוע נכנסתי לבית טבע כי נגמר לי השמן לימון והייתי צריכה אחד דחוף (בד"כ אני מזמינה מספקים). שילמתי ממיטב כספי על שמן של חברה מוכרת מאוד. יצאתי מהחנות פתחתי את הבקבוקון והיה לזה ריח של אקונומיקה ולא של לימון.
כמובן שהחזרתי את השמן לחנות וקיבלתי זיכוי אחרי ריב עם המוכרת ואחרי שנתתי לה להריח שזה לא לימון אלה אקונומיקה ולכן אני מעדיפה חליטות. אבונית

ebony

New member
אזהרות לגבי רוזמרין.....

אסור עם נטילת תרופות, אפילפסיה, לחץ דם גבוה והריון

למעלה