והפעם סבוריאה..

והפעם סבוריאה..

הי לכם, אשמח לשמוע על כווני טיפול לסבוריאה. אני מניחה שכל השמנים והצמחים המטפלים בבעיות עור, וסביר להניח כי גם אלו הספציפיים לאטופיק מאוד יועילו, אבל בכל זאת, אשמח לשמוע מנסיונכם, אם מישהו מכם טיפל בסבוריאה... מדובר בבחורה (אישה) בת 32, אחרי 6 לידות (...) עם סבוריאה כרונית שהתחילה לפני כ- 5 שנים בעקבות מתח נפשי עצום בו הייתה ואפילו לא הייתה מודעת עד כמה היא הייתה במתח, רק בעקבות התשאול, הבינה כי הכל קשור לאותה תקופה, בה גם הפילה, גם הופיעה סבוריאה, גם נטתה ללח"ד נמוך במיוחד, שגרם לה לסחרחורות ועלפון...בקיצור, אתמול פחות או יותר "נפל האסימון"... חשבתי מלבד הכוון הטיפולי הנטורופטי (שינוי תזונתי, מגע להפחתת הסטרס, דמיון מודרך ועוד...) לרקוח לה משחה שתתאים למצבה וגם להרכיב לה פורמולה של צמחי מרפא. אשמח לשמוע רעיונות והצעות מנסיונכם... תודה,
תמי

0 אור 0

New member
לא יודעת אם זה רלבנטי

אבל לסבוריאה של תינוקות מה שהכי עזר זה שמן אמבטיה של קמיל בלו (לא באמבטיה אלא למרוח על הראש אחרי האמבטיה) שכבר לא קיים היום , כשלמדתי בקורס שמנים, בדקתי את זה עם המורה שלי והיא אישרה ששמן אתרי קמיל בלו (אחד מהמרכיבים בשמן ההוא) ידוע כמסייע לסבוריאה. רק שהשמן הזה מאד יקר.

שמן קמיל בלו ?

מה זה שמן קמיל בלו ? אולי קמומיל ? רומי / גרמני ? לקמומיל הגרמני צבע כחות עז בגלל האזולן שהוא מכיל, אולי לזה הכוונה ? אשמח לדעת. ערב נעים, הילה

0 אור 0

New member
כו הכוונה לקמומיל הגרמני כמובן

הבנתי שקוראים לו קמיל בלו

חוזרת אלייך רק עכשיו..

בשביל להחליט על פורמולה, לי באופן אישי חסרים פה המון פרטים. אני חושבת שהדבר החשוב ביותר הוא הרגעה
הסטרס גם גורם להתפרצות וגם מחריף מצב קיים. לכן, כל עוד היא לא תרגע, שום טיפול נלווה לא ממש יעזור. קרם לשימוש חיצוני יהיה נהדר. צריך לזכור שזהו מצב דלקתי אז נרצה צמח נוגד דלקת (אכינציאה) וגם משהו לאיזון בלוטות החלב בגלל ההפרשה המוגברת (גרניום) ואפשר גם צמח מרכך אם המצב חמור ועם קשקשת. דרך אגב, שווה לבדוק במצב שיש קשקשת שיפשוף עדין של המקום על מנת לעזור להשיל את התאים המתים שהצטברו שם ובמקביל להזין את העור ולדאוג להתחדשותו. בהצלחה.

נורקס

New member
שמנים לטיפול בסבוריאה

1. מריחת שמן זרעי ענבים (אפשר לשלב עם שמן זית) ,השהיה של 20 דקות ואז סירוק במסרק צפוף 2. לסבוראה רטובה: פילינג עם הלח ים ואח"כ מריחה של שמן רוז היפ עם : ערער, גרנים ולבנדר 3. לסבוראה יבשה: פילינג של גרעיני משמש ואז מריחה של שמן נר הלילה עם: לבנדר, גרניום ואליקריסיום. 4. לכל סוגי הסבוראה: שמן קלנדולה+שמן שומשום+ שמן ויטמין E עם: ארז,לבנדר,ברגמוט,עץ התה,אשכוליות ופצ'ולי. מקווה שעזרתי מעט, ובהצלחה בטיפול

תודה לכולכן

רק עכשיו נכנסתי לקרוא אני עוברת ימים מטורפים למדי ואין לי זמן לנשום... (עוד שבוע עוברת דירה והכל "על גלגלים" עכשיו...) אז קודם כל תודה על הכיוונים... זה עוזר לי להתכוונן, כי כפי שאתן מבינות הראש קצת עסוק בעוד כמה דברים ואין לי זמן לפתוח קלסרים וספרים ולהתחיל לבדוק... בינתיים דחיתי את הטיפול לעוד שבועיים, כשאני ארגע ויהיה לי זמן להקדיש למטופלת החדשה הזו מחשבה, כי זה ממש לא פייר עבורה, אני לא מקלה ראש ולא אוהבת לטפל "חפיף"... שוב המון תודה, רשמתי לעצמי את הכיוונים... לא נתראה כל כך בימים הקרובים- עסוקה, עסוקה, עסוקה... להתראות בקרוב... (אם לא יצא לי לפני, אז מהבית החדש...)
תמי

למעלה