שאלת בצדק, מתי זה יסתיים ...?
אני לא חושב שזה יסתיים , לא משנה אם יש שמה מאבטחים אזרחיים או שוטרים , אתה יודע למה ? כי כיום בניגוד למדינות כמו אנגליה וספרד ואחרות שיש בהם תרבות ותרבות ספורט .. אצלו המגרשים מלאים באנשים מאותו ה"קומץ" שכל הזמן מדברים עליו , הקומץ לא כלכך קטן , כמו שאומרים ,תרבות אין לנו - תסתכל בכבישים(צפירות,חותכים בכביש וכן הלאה) ותרבות ספורט בטוח שאין לנו ,תסתכל בכל איגוד ספורט פה בארץ ,הבעיה שכל אותם אנשים בעלי תרבות ואנשים טובים שיש הרבה מהם בארץ הזאת לא מגיעים למגרשים,איזה מטורף יעז להביא את הילדים שלו במאות שקלים למשחק בידיעה שיש מצב שתהיה התפרעות או שיזרקו אבנים או לא יודע מה ... אם ניקח את הכדורגל בארץ אתה תראה שבניגוד לחו"ל ששמה זה אירוע של כל המשפחה ,לכאן באים אנשים לבד מפחד ,כי המגרשים פה מסוכנים למשפחות בגלל אלימות ,ובגלל שפשוט מגעיל להיות בהם .. יש לנו יותר מידי פעמים שאוהדים נרמסו ומתו או הגיעו למצב של נכות קשה ,איזה אימא תבוא עם הילד שלה ? איזה אנשים טובים ירצו להתקרב לאגם דרעק הזה ? שכולם יורקים מקללים רבים צועקים מכים.. מתנהגים בגזענות ,בקיצור כל מה שרע אצלנו במדינה . הקומץ הוא לא קומץ כשיש לך 500 איש שבאים למשחק שמתוכם 299 איש זה הקומץ ,שזה מספר קטן אבל ביחס לגודל הקהל שמגיע זה כמעט כולו . זה המצב ברוב הקבוצות , בקבוצות עם הקהלים הגדולים כמו מכבי והפועל וחיפה , הקומץ יחסית לקהל הנורמלי הוא קטן משמעותית , אבל ביחס לבלאגן והצרות שהוא עושה וצורת הענישה והטיפול בו , הוא עדיין יותר מורגש מכל האחרים .. אף אחד לא מאזן אותו . לא מענישים ולא מטפלים. ההתנהגות בוידאו שהעלת היא התנהגות רגילה שאני בטוח שקורית כל הזמן ,ההבדל הוא שפה זה כנראה הצטלם טוב לטלוויזיה ולכן שידרו את זה ,ככה אנחנו נראים בכל מקום ,מספר מועט (יחסית)של אנשים עושה רעש גדול וכל האנשים הטובים לא שומעים מהם ,ולא קורה שום דבר .. אם לספר לך חוויה אישית אומנם לא מכדורגל , אלא הופעת מוזיקה ,אנ יזוכר בהופעה שהייתי ,של 40 אלף איש ברמת גן , היושבים לידי ומאחוריי היו עסוקים במשך כמעטו כל ההופעה בלצעוק ,בלריב לקלל אחד את השני , היה שמה בלאגנים ומאבטחים . בהופעה שנייה שהייתי ,של איזה זמר ישראלי לפניי שנה , חוויתי חוויות קשות ,זאת הייתה הופעה של מישהו מהז'אנר הים תיכוני בחיים שלי לא ראיתי כזאת התנהגות אנשים שמה קפצו ושברו כסאות ורבו אחד עם השני , ישבו כמה שורות לפניי בחורות צעירות , וכל מיני חבר'ה בגילם כל הזמן ניסו לנגוע בהם ולצור איתם קשר ובאמת שום נימוס שום כלום הרסו לבחורות האלה את ההופעה שעלתה להם כמה מאות שקלים ,היה באמת נורא , מעולם לא ראיתי כלכך הרבה התנהגויות של בבונים במקום אחד ,אנשים הלכו מכות רבו הטרידו בחורות ... מאבטחים כל שתי דקות .,רצים מול העיניים,זאת היתה מבחינתי חוויה פוקחת עיניים , ידעתי שלהופעה כזאת אני יותר בחיים שלי לא אלך(גם זאת הייתי כי קיבלתי כרטיס מתנה באיזה מבצע ) ,האנשים שישבו לידי התנהגו בצורה מאוד מאוד גרועה ולא נתנו לחיות לאף אחד , אם ככה הם התנהגו במוזיקה שזה דבר כיפי וטוב אני מנסה לתאר לעצמי איך הם מתנהגים במגרש אחריי שהקבוצה שלהם מפסידה ... תסתכל מה קרה לבלומפילד ולכסאותיו לאחר הפסד ,חצי מהכסאות נתלשו - נזק של מאות אלפי שקלים . לסיכום - הרבה מידי משוללי כל רסן ,שום תרבות וכבוד אחד לשני לא בכביש לא בהופעות לא בספורט ולא בשום דבר אחר , כל מי שיש לו תרבות והוא אדם טוב שזה רוב העם שלנו,לא מגיע לאותם מקומות מזוהמים ברוע ,לא מדבר ולא מגנה מספיק ....אנשים מפחדים להגיע ומפחדים להכנס למקומות האלה ,ולכן קהל האוהדים שכן מגיע לרוב תמיד הוא חלק מאותו קומץ ענקי .