והפראייר הזה הוא אני

והפראייר הזה הוא אני

הרבה זמן שאני מרגיש כך, ניסיתי להתעלם ולדחוק את ההרגשה לפינה, אבל מידי פעם היא קופצת לה למעלה, מבצבצת, אני כאן. והיום כמידי תקופה, היא חזרה. פראייר אמיתי, כזה שאחרים קוראים לו "אדם טוב"/"חבר טוב". תעזור לי שניה פה, יש לך דקה להסתכל? אולי נתקלת בזה פעם? אלה השאלות שחוזרות כל הזמן, עד שכל היום אני מתעסק באחרים. הכוחות שלי אוזלים בזמן האחרון בקצב מטורף, פשוט לא מספיק למלא אותם. היום הרבה דברים קטנים יצרו חור אמיתי בדלי הדלק שלי. "את מכירה אותו? זה א. מהעבודה שלי" אמרה מי שחשבתי לחברה הטובה ביותר שלי, אני..זה מהעבודה, שנים אני מכיר אותה, ולא מהעבודה הזאת, עבודה קודמת, זמן באמצע ששמרנו על קשר, וגם העבודה הנוכחית שבזכותי היא הגיעה, אבל אני...א. מהעבודה שלה. היום גם היתה איזה הוקרת תודה במקום העבודה, הנתונים הראו בברור, המחלקה שבה אני נמצא, אחראית די גדולה להצלחת החברה, אבל...את ההוקרה קיבלו אחרים לגמרי. יום ההולדת שלי היה לפני מספר שבועות, לא ציפיתי לדבר, ידעתי שזה יגרום לי רק להתאכזב, אבל בכל זאת, התאכזבתי. אפילו לא מתנה אחת, אפילו לא אדם אחד שהטריח את עצמו בשבילי, אחד שהייתי מספיק חשוב לו לתת לי הרגשה טובה, כלום. כל השנה אני מתעסק לא רק בעצמי, הרבה באחרים, במי שחשבתי לחבריי, ואפילו ביום הזה, לא ידעו להחזיר לי מעט. רציתי כבר לעזוב, ולא עשיתי זאת, למה? כי זה חשוב לאחרים, פראייר שוב ושוב. במהלך השנה קיבלתי פעמיים מילה טובה על ההשקעה שלי ועל התרומה שלי, זה קרה אחרי שבאמת עשיתי דברים יוצאי דופן הרבה מעבר לתפקידי, דברים שחסכו לחברה הוצאות רבות, מה קיבלתי? צ'ופר, דיסק בשווי 50 שקלים, ופעם השניה כרטיס זוגי לסרט, באמת תודה לכולם. ההרגשה הזאת לא מרפה, היא שוחקת, אולי הציפיות שלי גבוהות, אולי אני לא רואה את המציאות נכון, אבל לתת כל כך הרבה ולקבל כל כך מעט מוציא לי את האוויר מהמפרסים.

מעט באיחור..

אבל אומרים שעדיף מאוחר מאשר אף פעם.. :) פראייר אתה לא! נהפוכו.. אתה אדם שנותן, מתוך הצורך לתת. ואני בטוחה שתמשיך בדרכך, כי זה אתה.. אני בטוחה שלא תרצה להשתנות, אז אל.. אם חיבוק וירטואלי יגרום לך למלא מעט מצבור של כוחות, אני שולחת לך אחד ענקי!!!

תודה לך אבל

שלום לך ותודה על התגובה, עדיף מאוחר מאשר אף פעם. לצערי ההרגשה רק מתחזקת ולא מרפה. כל כך עצוב לחשוב על עצמי כפראייר אבל זאת האמת. מה לעשות, אין שום דבר שימלא לי את המצבר. בימים האחרונים שמו לב פתאום שירד לי המצב הרוח, לקח להם זמן אבל שמו לב, מישהו טרח לעשות משהו? לא...שאלו אם קרה משהו, מישהו ניסה לשנות/ לשפר/ לעזור? חס וחלילה. במהלך השנה עזרתי לא פעם לאדם שפעם היה הבוס שלי, עזרתי בכל מיני נסיבות, השבוע התהפך הגלגל וביקשתי עזרה, נכון, לא חובה שהוא יעשה, אבל בקשה לגיטימית, חיכיתי, הזכרתי וחיכיתי שוב, כמובן שעזרה לא קיבלתי. בגלל המצב רוח אני שם לב לזה יותר ויותר. כך גם מחוץ לעבודה, 2 אחים יש לי, אחד בחו"ל ואחד כאן, היחיד שבא באופן קבוע לבקר את ההורים זה אני, ומה אני כל הזמן שומע שם? רק על האחים, לא משנה מה אני אעשה, את העזרה בלי סוף יתנו להם, ומה איתי? זה כבר לא משנה, לדרוש ממני לעזור, לדרוש ממני לתת, אבל בכיוון השני, נאדה. אחד האחים לווה ממני כסף לפני שנה, ביקש כי חשב שאחרת יסבתך בחובות, ואני פשוט נתתי, יומיים אחרי, הוא כבר טרח להתחייב על הוצאה של פי 5 ממה שקיבל ממני. עד היום קיבלתי בחזרה בתשלומים 20%, והוא? הוא המשיך להנות כאילו אין מחר, בינתיים הוציא עוד ועוד, נסע לחופשה, עבר לדירה יותר יקרה, כאילו אני בכלל לא במשוואה...חוצפה שאין כמותה. מצטער שזה יצא כך, אבל זה מה שאני מרגיש, ואין לי מושג איך לצאת מזה.

אז זהו...

קילשאה או לא... השינוי חייב להתחיל בך! רק בך.. משפט נדוש או לא, זה המצב.. את הלקחים שלך אני בטוחה שכבר הפקת, אל תצפה לכלום מאף אחד.. אמרו לי פעם: "ציפיות.. יש רק בכריות" לא תצפה.. אז לא תתאכזב. תעשה יותר בשביל עצמך, קודם כל מה שטוב לך! יקראו לזה אגואיסטיות, אז מה.. גם לך מותר לפעמים להיות אגואיסט, לא לבטל את עצמך לטובת אף אחד.. עד כמה שהוא חשוב לך, בעיקר אם לא מעריכים אותך כראוי. בשורה התחתונה.. אף אחד לא יבטל את עצמו בשבילך.

למעלה