והפרחים לאלמגורצ'יקים

יונה1

New member
והפרחים לאלמגורצ'יקים../images/Emo141.gif

הפורום הזה עלה לאויר תוך כדי מריבות וויכוחים חוצבי להבות בין הגופים השונים שפעלו בשנתיים האחרונות למען שחרור השבויים. כעסנו, לגלגנו, העלבנו, ובחלקנו אף פרשנו. ממש כמעט שנאנו אלה את אלה. "מחנה ערים בלילה" רתח על "מחנה הבנים", בני המשפחה ממש כעסו על נציגי "ערים בלילה" ועוד ועוד אינטריגות וכעסים. תודה, תודה, תודה לאלמגורצ'יקים
השבוע, אך ורק בזכותכם התגבשה כאן קבוצה מגובשת לתפארת. "ערים בלילה" עם "המשפחות", "המשפחות" עם "החברים", "החברים" עם "האמהות". איפה לעזאזל הייתם עד היום??? אז תמשיכו לעורר כאן פרובוקציות כאוות נפשכם, תמשיכו לזרות כאן מלח על פצעי 3 משפחות אומללות. אנחנו, (בזכותכם) כל המחנה המאוחד הזה במטרתו המקודשת, נפגש מחר מול שערי משרד רה"מ. להתראות ב-0900 בירושלים!

נגיעוT

New member
וואלה

הצלחת להעלות חיוך קטן תפסיקו להתייחס והם יעלמו וממחר כשאני חוזרת מירושלים אני מתחילה לחסום בתיאום מול תפוז.

יונה1

New member
ב- 0900

ואל דאגה. אני לא קראתי ולא קוראת אותם וממילא לא עונה.

יונה ניראה לי שאינך מבין מהי דמוקרטיה..

לו היית מבין מהי דמוקרטיה ומהי מדינה ומהו עם לא היית יוצא בכזאת הודעה...לאיודעת מה זה אלמגורצ'ים ולא ראיתי פה פרובוקציות אלא ראיתי את עם ישראל כותב ומעביר דעה על כל דבר ודבר וזו זכותו הבלעדית..בסופו של דבר כולנו באותו הבוץ ובאותו הסרט ...הרי מה זה משנה איך קוראים למשפחה אם שמה רגב או לוי אתה חושב שלא איכפת לנו?? אתה חושב שלא היינו רוצים לעשות הכל שהם ישובו?? בסופו של דבר ראינו שהשמות התחלפו אז נקראו אבהם סוועד אביטן עכשיו שליט רגב גולדווסר אתה לא מבין שזו רולטה??בכל פעם שמות אחרים מצבים אחרים סיטואציות אחרות...כל אחד מאיתנו הוא מטרה לחטיפה או לפגיעה ומהמקום הזה אנשים מדברים ...גם לי יש בת בצבא מה אתה חושב שאני לא פוחדת או דואגת?? מה לא נחטפו חיילות רק חיילים??למה להראות משהו שלא קיים ...הפורום הזה לא בנוי כייס מן אלא כהבעת דעות אחרת הייתה נפתחת קומונה סגורה והייתם מדברים כל הזמן בינכם ובין עצמכם וכל הזמן היית שומע רק את האנשים שאתה מכיר ואת האנשים בדעה שלך ושלום על ישראל ....אך המטרה היא להקשיב גם לעוד גורמים לעוד אנשים לעוד מחשבות לעוד התלבטויות ולשתף עוד אנשים בדיונים האלו ..בסופו של דבר לא אנחנו נקבע את המצב אלא הממשלה ..והשאלה היא מאיזה מקום אנחנו נותנים לממשלה לפעול ממקום של חולשה או ממקום של חוזק.. בל נשכח שבשנתיים האחרונות עברה הממשלה הזאת טלטלה איומה של שחיתות מלחמה שני שרי אוצר וראש ממשלה שימיו ספורים גם כן עם כל החקירות האלו נגדו ואולי בחירות בפתח ..זו לא ממשלה יציבה ולכן אולי גם קרה מה שקרה עם כל הסחבת הזאת ...בכל יום פרשיה אחרת צרה אחרת אבל יש אנשים שעושים ימים ולילות למען החטופים ואסור לנו לשכוח את זה..לכן בסופו של דבר תנו לממשלה הזאת לנצח ממקום של חוזק וממקום שאומר אנחנו סומכים עליכם באם אינכם סומכים על הממשלה הזאת לכו לבחירות ואולי הממשלה החדשה תצליח יותר...ואיומים בחסימות אינם קיימים בבית ספרי ...ניראה לי הזוי ותמוה שמאיימים פה על אנשים בסתימת פיות כיוון שדעתם שונה משלכם...כל עוד שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית צריך לקבל את אושיות הדמוקרטיה וזכותו של כל אדם במדינת ישראל לומר את דברו ולהשמיע אותה ושהיא תישמע...כך גם נוהגים אנחנו בכנסת שמכבדים את הערבים ונותנים להם במה כך גם בפורום ציבורי ..

Shira Esther

New member
ברגע שהשוות

בין צערך לבין צערה של משפחת רגב, הפכת עצמך לבלתי רלוונטית.

יונה1

New member
גברת נכבדה

לא טרחתי לקרוא את ההודעה שלך, אלא רק את הכותרת. אלמלא היית טרמפיסטית חצופה ועוד אחת מהפרובוקטורים שפלשו הנה בימים האחרונים, היית יודעת שלא רק שאני בעלת תואר שני במדע המדינה, אלא שבהתמקדות בדמוקרטיה. אז תפסיקי להתנשא מעלי בתחום שבעובדה אני עולה עליך! אגב, אילו את היית מבינה ולו כזית בדמוקרטיה, היית מבינה שמקומך הבוקר היה לעמוד מולי עם שלטי נגד מול משרד רה"מ, ולא לחרטט לי כאן במוח מאחרי המחשב.

עוד סמפטום של אותה הבעיה

את מודה שתרבות הדיבור שלכם בעייתית מאוד, קבלת האחר שלכם אפסית ושהצלחתם לשתף פעולה רק על בסיס התנגדות לאחר. אותי במקומך זה לא היה משמח כלל.

יונה1

New member
ראובן

בניגוד ללימודי רפואה, מדע המדינה לא מחייב את בוגריו להישבע את "שבועת הדמוקרטיה" ולפיכך אני ממש לא מבינה מה הקשר בין התואר האקדמי שלי, והידע התיאורטי אותו רכשתי על הפילוסופיה של הדמוקרטיה, למתרחש בפורום הזה. בנוסף להשכלה האקדמית אותה רכשתי (שלגביה אני ממש לא מתכוונת להעביר כאן קורסים בהתכתבות), יש לי הבנה ונסיון מאד רב במאבקים ציבוריים, וגם מספיק נסיון חיים בכדי לזהות פרובוקטורים. צרף את שתי התובנות הללו, ותבין מדוע אין לי סבלנות לפלישת האלמגורצ'יקים (ובעיקר לעיתויה) לפורום שהוקם במטרה לקדם ולדון בדרכי פעולה למען שחרור השבויים. לגבי חילוקי הדיעות שהיו כאן בקרב הקבוצות השונות שפעלו למען אותה מטרה - התופעה מאד מובנת מאליה, שכן כל "קבוצת מישנה" חשבה כי דרכה היא הנכונה והיעילה יותר. אלה היו ויכוחים "בתוך המשפחה", ואמנם הם פסקו משעה שלתוך המשפחה הקטנה שלנו, חדרו יריבים חיצוניים. מה לא ברור ומה לא טיבעי פה?

יונה1

New member
רעיון לראובן ושות'

מדוע שלא תפנו להנהלת תפוז ותציעו להם להקים פורום פוליטי חדש, שעניינו "פדיון שבויים - כן או לא"? בתכלס, אני חושבת שזה נושא מאד חשוב ומעניין שמעסיק רבות את החברה הישראלית. הן מלכתחילה, היתה לכם טעות להכנס הנה בשביל להשמיע את דעותיכם (משל הייתם נכנסים לפורום פנימי של חרדים ומתחילים לנהל איתם ויכוחים על כמה נחמד לנסוע בשבת וגם הייתם מצרפים לשם מתכונים של תבשילי חזיר). וההודעה הזו נכתבה ללא שמץ ציניות. אני באמת חושבת שהויכוח חשוב, מעניין ולגיטימי. אגב, בדיוק כפי שחשבתי שהיה יותר מלגיטימי לעמוד אתמול מול לשכת רה"מ עם מסרים המתנגדים לעיסקה.

פדיון שבויים זו האג'נדה שלך

אין לי שום עניין מיוחד בנושא בנפרד מכל עניין ציבורי אחר שמהווה את טובת המדינה ואזרחיה. לכן אם פורום כזה מעניין אותך את מוזמנת ליזום אותו. לגבי הצגת עמדה שונה בפורומים נושאיים - זו מהות הפורומים וזו המטרה לשמה הם נועדו. מי שרוצה להתסגר בעמדה אחת יש לו כלי נפלא לכך והוא הקומונה. זכותכם לפתוח קומונה ולחסום שם את כל מי שרק תרצו, כמו שזכותכם לשכור בית קפה לאירוע ולמנוע כניסה של כל מי שלא הוזמן. אגב יש בתפוז גם פורומים סגורים שרק מוזמנים בכלל יודעים עליהם. אתם יכולים להתעניין בהנהלת הקהילות כדי לפתוח אחד כזה לצורך מסויים. אבל כל עוד הפורום הוא פורום ציבורי ופתוח אין לכם שום זכויות למנוע מאחרים להביע את דעתם, ממש כמו שאינכם יכולים למנוע מאחרים להכנס לבית קפה או מועדון על בסיס דעות, צבע עור, לבוש ועוד.

נשאר רק לקוות שתהיה מלחמה בקרוב

ואז נוכל להתאחד גם הפדויימצ'יקים, גם האלמגורצ'יקים וכל עם ישראל בשירה אחת שבת אחים גם יחד. מה דעתך, אולי יש לנו אייבים כי אנחנו מייצרים אותם? אולי אנחנו פשוט צריכים אותם כדי להתאחד? הרי להתאחד על בסיס אנושי פשוט אנחנו לא מצליחים. צריך תמיד יריב חיצוני כדי לעזור לנו בכך.

למעלה