והצמח להיום הוא- סתוונית הקליפות :)

TheBlueOne

New member
והצמח להיום הוא- סתוונית הקליפות :)

סתוונית הקליפות Colchicum tunicatum משפחה: שושניים אזור תפוצה: סהרוערבי שם ערבי: קוטן, ברסבאס, זעפראן מקור השם: שם הסוג בעברית בא לציין את העובדה, שכל המינים בסוג פורחים דווקא בסתיו. שם המין מציין את העובדה, שלפקעת יש קליפות העוטפות אותה. השם המדעי נקרא עלשם המקום קולכיס שלחוף הים השחור, שם לפי האגדה שתלה מדאה את פרחי המוות היפים של הסתוונית. פולקלור לפי האגדה היוונית מדאה רצחה את קראון ובתו עלידי כך ששלחה לביתו שמלת חתונה שהיתה ספוגה במיץ פקעת הסתוונית, ומשנגעו שניהם בשמלה מתו כמעט מיד. לפי דיוסורידס זה היה הרעל שבאמצעותו סיימו את חייהם של העבדים. שימושים ברפואה העממית זו היא התרופה העתיקה ביותר שעדיין בשימוש: מהפקעת של מיני סתווניות מפיקים קולכיצין שבשימוש חיצוני"מאחר והוא רעל חזק", היעיל כתרופה לדלקת פרקים הידועה בשם Gout. תרופה זו מוזכרת כבר בפפירוס אברס מהמאה ה16 לפנה”ס. השימוש בה נעשה עלידי קשירת שרשרות של פקעות ושורשים על הידיים החולות. ממינים שונים של סתוונית מכינים גם תבלין הידוע בשם זעפראן. בזעפראן השתמשו כסגולה להריון אצל נשים עקרות: מערבבים זעפראן במי ורדים ומטבילים בתמיסה בגד של העקרה. לפני ההזדווגות עליה להכניס את הבד הזה לרחם, וכך תתעבר. כמו כן שימש הזעפראן כסגולה לבן זכר "שתיית תמיסה של התבלין עם מים או יין". זעפראן יעיל גם נגד אפילפסיה, חולי הגידים, אסטמה, וידוע גם כמרפא סתימות הכבד. הרפואה העממית מייחסת גם לפקעת תכונות של הגברת כוח הגברא, וזאת משום הדמיון בצורת הפקעת לאשכים. שימושים ברפואה הקונבנציונלית בפקעת יש רעל חריף הידוע בשם קולכיצין. לרעל זה יש שימוש גם היום בטיפול במחלות ראומטיות ובמחלות עורקים. חומר זה משמש גם במחקרים גנטיים ובחקלאות, שכן הוא מונע חלוקה שלמה של תאים. בהשפעת הקולכיצין נמנעת יצירת קרום בין שני תאים המתחלקים. התוצאה היא יצירת תא אחד בעל שתי מערכות כרומוזומים כלומר תא דיפלואידי הופך לתא טטראפלואידי. בכך הפך הקולכיצין לחומר חשוב ביצירת צורות גנטיות חדשות גם בחקלאות וגם במחקר הגנטי. הקולכיצין משמש גם כתרופה למחלות ממאירות שונות בגלל יכולתו להפסיק התחלקות של תאים .יעיל בעיקר נגד לאוקמיה. אכילת הפקעת הרעילה גורמת להופעת שלשול דמי, הפסקת פעולת הכליות ודיכוי של מרכז הנשימה. דרך אגב- שוב כפי שאילן כבר ציין ובטח יחזור על כך, השימושים של הצמח אינם "ערובה" לכך שהם בטוחים.. ממולץ לבדוק לפני השימוש.. :) נ.ב התמונה המצורפת היא של סיתונית.. לא מצאתי תמונה של סיתונית הקליפות -אבל- הן נראות פחות או יותר אותו הדבר.. מקסימום הולכים לחנות פרחים ושואלים אם יש :) - עמכם הסליחה. שבת שלום!

TheBlueOne

New member
תמונה נוספת..

מכיוון שהאיכות של התמונה הראשונה יצאה גרועה! (מצטער..) אני מצרף תמונה נוספת. מישהו יכול להסביר לי בבקשה למה אי אפשר להעלות jpeg ?? :(

הצעה מועילה (בכל הצניעות) ../images/Emo142.gif

כקוראת נלהבת של "מדור העשבים" (ואחר כך אני מוצאת את רובם בגינה הלא מנוכשת שלי אי-שם בגליל, ולוקחת קולדקס
) אבל בכל זאת, כקוראת נלהבת.. לא כדאי לשים גלריה עם תמונות הצמחים השונים + הסבר ושימושים לכל צמח? כך יתאפשר לי ולגולשים האחרים בפורום להגיע למידע בזריזות כשצריך... חן חן על המאמרים, יפעת

../images/Emo184.gif בתור מי שקודחת משפעת

ברגעים אלה ממש... יש איזו
שימושית שאוכל למצוא בגינתי? |הפצ´י|

TheBlueOne

New member
יפעת יקירה

כל הצמחים המופיעים כאן ושימושיהם השונים תוכלי למצוא במאמרים תחת הכותרת: "צמחי מרפא בארץ ישראל", שם יש עוד מאמרים על ההסטוריה של צמחי המרפא, צמחי המרפא בזמנים שונים וכמובן, הצמחים עצמם + תמונות. :)

כמובן שקיימת התרופה המוחצת לכל

המחלות - מרק עוף. עדיף של אמא (כן, אפילו מרק עוף של אמא שלי הוא טעים). אני מתפלא למה לו בודקים אם זה יעיל כנגד איידס
בסוף ספרו של נסים קריספל רשומים הצמחים במפתח עפ"י המחלות: אזוביון דגול איקליפטוס המקור כתלה חריפה לימון (גם זה מוכר, לא?) סמבוק שחור קפודנית ארגמנית רוזמרין רפואי. כל הצמחים הנ"ל נמצאים בקישור שסיפק לנו 0000000000000. החלמה מהירה!

נו... אז נצטרך למצוא פרויקט חדש

תודה על שהפנית את תשומת ליבנו לאתר שמופיע כל כך קרוב "לבית". כמובן, שדבר זה מבטל את הצורך בפרויקט צמחי המרפא שלנו כאן...

ועוד משהו, שלא קשור

לפני מספר דקות, בעודי במקלחת, חשבתי לי על נושא הדילוגים (כפי שהופיע בפורום תיאולוגיה של יפעת) ורציתי לשים יד על תוכנת דילוגים. והנה, מספר דקות לאחר מכן, אני מגיע לאתרך (דרך דף הפרטים שלך) ושם, הפלא ופלא, מצויה התוכנה להורדה. תודה.

אני מקווה שתביא לנו דילוגים מענינים

תתחיל מ"יפעת שפעת" (זהו... החום עלה לי סופית לראש..)

תודה../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

וראה זה פלא: אזוביון צומח מתחת לחלוני, וכתילה ראיתי בטיול בסביבה.... אלך לקטוף לי אזוביון, תה ולמיטה. לילה טוב לכל המרפאים

RainBird

New member
לא ממש זו הייתה פשוט שימלה מקוללת, אבל מהשורש של הכרוכום הקווקאזי שהם גם על שם כולכיס עירי שנקרא בעבר גם דמו של פרומתיאוס הכנתי את משחת הפלא ליאסון כדי שיהיה חסין בפני כל נזקו של השור הקורניתי. ארדן (לשעבר מדיאה)

למעלה