והקליפ החדש של Harrowdown Hill

vegetable man

New member
והקליפ החדש של Harrowdown Hill

ששוחרר ככל הנראה היום. כל הזכויות כמובן שמורות ל- dresner©
מה דעתכם עליו?

הממ...

לא התרשמתי מי יודע מה...זה לטעמי קליפ לא כל כך מעניין... אני מתחיל להעריך קצת יותר את המסגרת שרדיוהד נותנים לאומנות...זה יותר מעניין. בכל אופן, זה לא גורע מהמוסיקה הנפלאה.

dresner

New member
תגובה ראשונית...

הציפייה שלי הייתה שהקליפ יתמקד ברעיון שעומד מאחורי השיר, והכוונה כמובן לפרשה הידועה (באנגליה בעיקר, ולא בארץ משום מה) של דוקטור דייויד קלי שעבד במשרד ההגנה הבריטי ולאחר התבטאויותיו כנגד המלחמה בעיראק וטענות הממשל בנוגע להימצאותם של כלי נשק להשמדה המונית בעיראק, נתגלתה גופתו ללא רוח חיים ב- Harrowdown Hill. ועדת החקירה הגיעה למסקנה שקלי התאבד, אולם עד היום הדעות חלוקות ויש המשערים שהוא נרצח. הפרשה הזאת עוררה סערה בבריטניה לפני מספר שנים, ועכשיו עם צאת האלבום של ת'ום ובמיוחד העובדה שהוא מוציא דווקא את השיר הזה כסינגל, ניתן לומר שת'ום מצית שוב את הויכוח הרגיש הזה. אם צופים היטב בקליפ אפשר להבחין בכמה רמזים: האבנים המושלכות למים, ולאחר מכן הגופה שבאה אחריה ויורדת למצולות (בתפקיד הגופה: ת'ום יורק עצמו). כמובן שת'ום נזהר מלנקוט עמדה מפורשת מכיוון שהמשפחה עודנה אבלה על מות יקירה. לעומת זאת הוא בוחר להכניס כמה שיותר אלמנטים לקליפ: רעיון איכות הסביבה החוזר ונשנה, האלימות והבריונות של ממשלות כלפי מפגינים וחפים מפשע ורק "נגיעה קלה" בלבד בפרשה עצמה. לכן יש כאלה שיתאכזבו מכך שהקליפ לא מתמקד מספיק בשיר, אלא משלב בתוכו גם רעיונות מתוך האלבום עצמו. ואף על פי כן, לדעתי הקליפ ראוי...

avki

New member
קליפ בינוני.

אני בספק עד כמה תום עצמו היה מעורב בכלל בהפקת הקליפ. הקליפ מערבב בין כל מיני נושאים שונים, לא קשורים בהכרח לשיר, וחוץ מהאפקט הנחמד של הפוקום, הקליפ עשוי בצורה די זולה, והוא אפילו לא כזה יפה לעין, וגם לא ממש מתאים למוזיקה. חבל שאחרי Kid A רדיוהד (ותום) הפסיקו להשקיע בקליפים.

לא לגמרי נכון (או לגמרי לא נכון)

ב- httt יש קליפים מדהימים ל- there there ו ל - go to sleep .......

למעלה