והרי חידה :

רננהלי

New member
תשובה

כי הוא אני

ואם אני-איננני אני, אז מי אני בכלל?

ציטוט מ'קונילמל בקהיר'
אתה מוזמן לפרט מעבר למינימאליזם המופלא הזה

thankful

New member
מכיר את הציטוט :)

ציטוט זה הוא אפילו חלק משיר , לא סתם :) לפרט מעבר ? זו בדיוק החידה ... אם היא לא תיפתר עד הערב , ארשום בערב את הפיתרון .

thankful

New member
הזדמנות ח"פ אחרונה - עד מחר בערב

עד צאת השבת אני נותן לכם הזדמנות לפתור את החידה שלי :)

reedgreenwhait

New member
אני מכירה 2 אמירות קשורות...

1- עם ידידים כאלה, מי צריך אויבים? 2- אויבו של אויבי, הוא ידידי. זה יכול להוות הסבר...

ניאו30

New member
חייב ללכת אבל לא יכולתי להתאפק...

צרה.צר=אויב צר-רע(המבוטא כמו צרה). הכוונה היא שאויב זה דבר רע,ואז שלילי(צר) על שלילי(רע) מגיע לחיובי(רע בסגול על ה-ר'),כלומר לידידי. אני חושב שזה הכיוון אבל לא בטוח שזה הפתרון המדויק. אני אחזור מאוחר יותר לראות האם צדקתי ואולי אז גם יהיה לי זמן לכתוב פה בשרשורים המענינים האחרים בפורום. שבת שלום!

ניאו30

New member
אמממ,למעשה די בטוח שזה לא הפתרון

המדוייק,אבל חושב שזה הכיוון הכללי שצריך לחפש בו.

thankful

New member
ליתר דיוק - זה ממש לא הכיוון !

הפתרון הרבה יותר קצר ...

ניאו30

New member
כן,המפקד ../images/Emo8.gif

אז אני אחשוב על זה בדרך,כי אני יוצא מאוחר יותר ויחזור רק בלילה.נסתכל על התשובה אז ונראה מה הפתרון,שבטח אחריו אני אגיד "איך לא חשבתי על זה מקודם?...".תמיד זה ככה,לא?

reedgreenwhait

New member
../images/Emo4.gif נסיון 2

צרתי=רעתי(?) משמיטים את הת' צרי=רעי וזה כמו אויבי= ידידי

thankful

New member
זו השעה לפתרון !

הרי השאלה (למי ששכח) ופתרונה : מדוע אויבי הוא ידידי ? כי ההיפך מידידי הוא ידידי ! (מעין "משחק-מילים" על המילה "ההיפך" - ההיפך גם כמילה מנוגדת (OPPOSITE) וגם כמילה שקוראים אותה הפוך - מהסוף להתחלה - REVERSE) . מקווה שזה מצא חן בעיניכם ומראה שגם בתקופה קשה זו שעוברת עלי - אני מנסה להיות יצירתי - עד כמה שניתן ... ליאור .

ניאו30

New member
ואי,ממש יפה ../images/Emo45.gif

לא יודע מה עם אחרים,אבל אני אישית אשמח לעוד חידות וחידודי לשון כאלו. אולי כשרשורי
. אה...ובקשר לפתרון... איך לא חשבתי על זה קודם

פשש... אהבתי ../images/Emo45.gif

ומנצל"שת כדי להזמינכם כל יום ראשון וחמישי אני עושה תחרות חידות וטריויה בפורום "על כוס קפה".

למעלה