והרי שאלה: Tungsten Eאו T3?

והרי שאלה: Tungsten Eאו T3?

כן, אני יודעת שההשוואה מוזרה, אבל... הגיע זמני להתחבר לעולם הטכנולוגי, ודמי הכיס (וידע ה-Low Tech) שלי מאפשרים לי מכשיר יד שנייה, ורצוי שיהיה חתיך ואמין. אם נוציא לרגע את המחיר מהמשוואה, מבחינת ביצועים, פונקציות ותכנון ארוך טווח על איזה מהמכשירים אתם ממליצים? הבנתי שהסוללה ב-T3 היא הבעיה העיקרית איתו. לא מחזיקה הרבה. למישהו פה יש את המכשיר ויכול להגיד לי כל כמה זמן הוא מטעין אותו? כי זה בהחלט יכול להיות שיקול... בנוסף, הסליידר עושה בעיות? מנגנון עדין? זה נוח בכלל? הבנתי שיש גרפיטי וירטואלי.. זה טוב לנו? Bluetooth היא פונקציה חשובה? שימושי? מצד שני... הוא יותר מתקדם מה-E, מבחינת מגוון פונקציות. האם אני טועה? האם ה-E הוא ראוי יותר לתואר "סוס עבודה"? אנא, אני אשמח לכל בדל מידע שיעזור לי לקבל החלטה... תודה תודה וסופ"ש נעים...

AYELET1

New member
T3 אם את יכולה. ה-E

איננו בשום צורה יותר סוס עבודה. נותרה השאלה לגבי סוללה.

מאיות

New member
T3 והסוללה

קודם כל, כמי שבביתה מצוי המכשיר הזה בשנתיים וחצי האחרונות אני יכולה להעיד שהוא בעקרון מדהים. מהיר מאד, מסך ברור, סאונד טוב, טווח אינפרה-אדום חזק, bluetooth, ובסך הכל מפלצת עבודה. יחד עם זאת שתי בעיות (בעיקר במכשירים ישנים): 1. סוללה - כפי שציינת כאן ה-T3 קצת חלש. בעבודה רצופה עם המסך (משחקים/מסמכים/קריאה וכו') הוא מחזיק בגילו המזדקן סדר גודל של שעה, שעה ומשהו. לעומת זאת בעבודה עם מסך כבוי (מוסיקה/הקלטות) הוא יכול לסחוב שלוש ומשהו שעות רצופות. טעינה מלאה בממוצע לוקחת כ-40/50 דקות ממקור חשמל רגיל, ודרך ה-USB אולי כפליים מזה או קצת יותר. 2. בעיה שניה שלא הזכרת, ומטרידה למדי היא המסך. המסך מאבד דיוק, עד לרמות מטרידות ממש, וזאת תופעה כללית במכשיר הזה. מניסיון אישי וקצת שאלות בפורומים זאת תופעה נפוצה מאד שמכה אחרי כשנה מכשירים חדשים. קיימים פתרונות תוכנה שונים לעבוד סביב זה, אולם חלקם בתשלום וכולם, כך הבנתי, לא מושלמים. ב-T3 הביתי שלנו פשוט התרגלנו ללחוץ על המסך בערך שורה מעל הנקודה שאנחנו מבקשים ללחוץ. זה בסדר עם ישומים רגילים (תוכנות וכו') והחברה שלי גם מסתדרת עם משחקים, אבל אני חייבת להודות שזה מאד מוריד מאיכות החיים והשימוש הכללית. שווה להביא בחשבון. שורה תחתונה - אני מצטרפת בחום לדברי הבוסית כאן בפורום (שבחתימה שלה היא עדיין קוראת למכשיר הזה "המלך") - מדובר במכשיר נפלא, אם את יכולה לחיות עם המגבלות שלו. מאיות

בהחלט יש פה התלבטות...

קודם כל, תודה-תודה על התגובות המהירות! לגבי הסוללה - לא ידעתי שמדובר ברמה כזו... שעה? שלוש שעות? זה ממש מעט... מה קרה לאופציה של לא להטעין אותו כמה ימים? ואיך לעזאזל אני יודעת באיזו מצב סוללה מדובר אם אני קונה ממישהו שאני לא מכירה אישית?... עולה פה חשש רציני. וסוללה זה דבר חשוב. האם שווה לוותר על הפונקציות המתקדמות לטובת עבודה עם פחות תלות בחשמל? אני מניחה ש E סוחב יותר עבודה עם הסוללה... זו הבעיה שלי: אני לא מורגלת בעבודה עם פאלם. מעולם לא היה לי. אני מניחה שמסמכים, יומן ושאר רשימות יהיו חשובים לי, משחקים ומוסיקה פחות (שאלה הביצועים ה"כבדים"). לכן כשאני באה לבנות את המאזן של יתרונות-חסרונות, לא ברור למה יש משקל רב יותר. ה-T3 נראה מכשיר מרשים ומוצלח יותר מבחינת המפרט שלו. העניין הוא שהביצועים בגיל מתקדם הופכים את זה לפחות בולט... מצד שני גם E מזדקן הוא לא מה שהיה פעם. ודבר נוסף - המסך גם נשמע מאכזב. במיוחד אם אני אתחיל להשתמש במכשיר שימי הזוהר שלו עברו-חלפו. סינכרון לא עוזר? מממממ... מה בוחרים? לקנות חדש זה נ ו ר א יקר, אה?

alonhzn

New member
T3 ללא ספק!

אני מטעין אותו פעם בכמה ימים... אני לא משתמש בו ממש ממש הרבה... אבל אני יכול להגיד שהרבה פעמים בנסיעות אוטובוס ארוכות אני רואה בו סרטים, וזה מחזיק לי סרט באורך מלא ועוד נשאר מספיק סוללה בשביל להתחיל את הסרט הבא!! יש לי את המכשיר קצת יותר משנתיים. חוצמזה, אפשר לקנות ב100 שקל כולל משלוח סוללה 1100 במקום הסוללה המקורית שהיא רק 850. בנוסף, אפשר לקנות מתאם לסוללות רגילות, כך שאת יכולה לחבר לו סתם סוללות נטענות של GP או מה שיש בבית... וכמובן אם נתקעים בלי סוללות בדרכים אז תמיד אפשר לקנות חבילת סוללות אצבע רגילות... בנוסף, אפשר לקנות מטען למצת של הרכב, מטען שמתחבר לUSB של כל מחשב ואפילו מטען סולארי אם בא לך להשתגע קצת... אגב, לי אין שום בעית כיול של המסך, אפילו לא חצי מילימטר... אבל זו אכן בעיה יחסית נפוצה לפי מה ששמעתי... זה כמובן לא אומר שתהיה לך בעיה! עובדה שאצלי זה עובד מצויין ואני לא מכייל אותו לעולם.

haim9798

New member
T3

כי הE הוא מכשיר נחמד מאוד (הייתי בעלים של TE במשך כשנה) אבל הוא נחות מהT3 בכל אספקט. הוא בעל בטריה מאוד חלשה גם כחדש , והיכולות שלו מינימליות בהחלט. הדוגמא הכי טובה היא סרטים , שבשביל לראות בTE הייתי צריך להמיר לרזולוציה קטנה ולמונו , ובT3 ניתן להפעיל אותם כמו שהם . שלא לדבר על מהירות של תוכנות וגלישה באינטרנט שהיא בלתי מעשית עם הE ואפשרית מאוד עם הT3 . בכל מקרה ,לא אמורה להיות כאן דילמה , הT3 טוב יותר מהE .

למעלה