והשבת מה נבשל אהההההההה

סמד13

New member
והשבת מה נבשל אהההההההה../images/Emo238.gif

אני "אנא כורדי " אין לי מושג הצעות יתקבלו בברכה שבת שלום סמדי
 

BiggPoppa

New member
קדירת בשרים וירקות שורש

יש לי כתף מס' 5 - 2.5 ק"ג שפונדרה מס' 9 - 1.5 ק"ג ושריר מס' 8 - 1 ק"ג נראה לי שהכל יכנס לקדירה עם יין אדום , ציר בקר והרבה יקרות שורש - גזרים, בטטות, תפו"א ושורשים (פטרוזיליה וסלרי) אם יהיו יפים. יש לי סיר 12 ליטר חדש שצריך לחנוך.
 

א פרח

New member
אין לי שמץ של מושג../images/Emo5.gif

אפילו לא כיוון, עכשיו הולכת לעבודה ובבוקר אולי יהיה רעיון. המשך ערב נעים לכולם.
 

wonderhug98

New member
לשמחתי השבת מארחים אותנו ../images/Emo3.gif

אחרי כל החגיגות והסעודות ליום הולדתי, כיף לי לנוח ולהתפנק אצל אחרים...
לדעתי הכי פשוט וטעים לאללה זה קדירת חרס לכל הלילה על חום נמוך בתנור : רק צריך להכניס חומרים טובים כמו בשר שמן או אפילו חצי שמן (אפשר לפני להקפיץ קלות על מחבת עם בצל קצוץ שהזהיב, שום וקצת יין), ירקות שורש, יין אדום, עלי דפנה/טימין/רוזמרין - לערבב עם סילאן/דבש ולתת לזה בהתחלה מכת-חום גבוה עד שיש אדים מהתנור ואז 'להשכיב' את הקדרה היקרה לישון לה בנחת עד בוקר שבת מאוחר/צהריים מוקדמים ולהתענג עם בקבוק יין טוב בצד, חמוצים ביתיים, איזה סלט ירוק עם צלפים ורוטב וינגרט/דיז'ון או לה לה - עשיתי חשק לעצמי. לה דולצ'ה ויטה מה שלא תבשלי, מאחלת לך שייצא מעולה ושתתענגי בכיף עם אנשים יקרים ואהובים שנהנים לאכול. בתיאבון
נ.ב. אפשר גם ברגעים שאין מעוף ויצירתיות, פשוט ללכת על החמין הביתי הטוב - אני עושה אותו עם בשר קדרה בלי שומן כמעט, שעועית מאש שהשריתי לילה קודם או כמה שעות, גריסים, תפוחי אדמה, ביצים וכשהאחיינים שלי מבקרים, אני מקשטת למעלה גם עם ג'חנונים שמנמנים. ללקק את האצבעות
 

ayeletba

New member
למי שמחפש רעיון -קציצות עגל ברוטב אדום ואפונה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1609653 לקציצות: 1 ק"ג בשר בקר טחון (אני כאמור הכנתי עם כתף עגל טחון, אבל בעצם כל בשר בקר טחון יצלח למשימה, מנסיון) 2 ביצים 8 כפות פרורי לחם שקיק אבקת אפייה כף תבלין לקציצות (או כל תערובת תבליניםאהובה. אני השתמשתי בתערובת "סודית" - שלא רצו לגלות לי ממה עשויה - שנתן לי הקצב שלי. הצלחתי להריח ממנה כמון וקנמון. אז נראה לי שכל תבלין תערובת יצלח - ראס אלחנות, תבלין לקציצות ודומיהם) מלח (קורט) פלפל שחור לרוטב: 2 כפות שמן 1 בצל גדול קצוץ 3 כוסות אפונה קפואה עדינה (או לא עדינה - מה שבא) (בפעם הקודמת לא היתה לי אפונה בפריזר אז השתמשתי ב-2 קופ` שימורים מסוננות) 200 גרם רסק עגבניות 1 כפית קנמון 1 כף פפריקה מתוקה (אפשר חריפה אם אתם אוהבים חריף, פעם גם הכנתי עם מעושנת ויצא נהדר) קורט קארי (שפיץ של כפית) כפית סוכר (או ממתיק שווה ערך) כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף 3-4 עלי דפנה מלח ופלפל שחור לפי הטעם 4 כוסות מים אופן ההכנה: 1. מערבבים את החומרים לקציצות לתערובת אחידה ונותנים לה לעמוד קצת עד שנכין את הרוטב (אני נוהגת ללוש ביד). 2. בסיר רחב ושטוח מאדים את הבצל ב-2 כפות שמן עד שקיפות. 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים, שמים מיד כמה כפות מים כדי שהתבלינים לא יידבקו לתחתית. 4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. 5. מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות. 6. מוסיפים מים ועלי דפנה, מתקנים תיבול אם צריך ומביאים לרתיחה. 7. מכדררים קציצות - הפעם "הלכתי" על קציצות מאורכות - מרטיבים את הידיים ומכדררים לפי כמות של בערך כף בכל פעם. הכמות - 30 קציצות בערך. 8. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה. אנחנו אכלנו: פעם עם ספגטי פעם עם אורז פעם עם פתיתים
 

ayeletba

New member
אחרי שבעלי הזכיר לי את ה"קוקי" הישן והטוב

מתוכננים שוקיים ותפו"א בקוקי בתערובת התיבול של אסם שהתגלתה כלא רעה+רוטב על בסיס סילאן שקיבלתי בחבילת שי של קב' כנרת
 

kdr

New member
קחי קצת מכל אחד ותשבעי

לנו יש מחר אורחים, אז אני מכין מחר: פרוסות פלפלים צבעוניים מטוגנות ברוטב חומץ ושום. סלט חצילים "על האש". חתיכות עגבניה עם בצל ופטרוזיליה. סלט חסה (מהאדנית). לימון כבוש. חומוס. טחינה. מרק ירקות שורש. צלי בקר. כרעי עוף בנענע. פרוסות חציל ממולאות עוף טחון ברוטב עגבניות. תפוחוני אדמה (על קליפתם) מבושלים ברוטב הצלי. תפוחוני אדמה (על קליפתם) אפויים עם שום ומלח גס. אורז לבן. קישואים מאודים. בתקווה שישבעו.
 

סמד13

New member
לאחר התחבטות והתלבטות עם עצמי

ישששששששששש צהרים כבד תחול עם פטריות ובצל ויין ערב ...עוף בתנור ..אורז עם אטריות דקות ..סלטים וסופלה שוקולד (חלמתי שאני מכינה עכשיו מגשימה ) שבת נחייה וניראה שבת שלום חברים שלי תבורכו סמדי
 

פוקסי99

New member
ואצלי

אחרי החגיגות בשבוע שעבר השבוע בישול רגועה יותר היום צלי עוף עם תחתיוץ ארטישוק כרעיים עוף בשכבטת של אורז ובצל מתובל (ישלח לבית חולים) בערב פיצה מחר ארוחה עיראקית כהילכתה(סביח) ויכול להיות שנבשל עוד משהו בשרי לקחת לבית חולים כל טוב פוקסי
 
למעלה