היי
עוד אין לי נכדים כך שספציפית לדוגמא שנתת אין לי דוגמא שכנגד, אני עוד לא יודע הלכה למעשה איך אגיב ואיך אתמודד אם הנכדים העתידיים שלי יפנו אלי בשפה רעה או בחוסר כבוד ולא משנה על מה ולמה ואיזה חינוך הם קיבלו מההורים שלהם לדבר כך. (שמן הסתם אחד ממהורים זה הילד שלי)

מה שכן: לפני כמה ימים התעורר ויכוח ביני לבן הזקונים המתבגר שלי (בן 17, מתחיל יב' מחר) שבעקרון מערכת היחסים שלי איתו מצויינת ופתוחה וכולי.
אבל בלהט הויכוח ו"העצבים" הוא זרק לי משפט שלא ציפיתי לו, לא מכבד, לא מכובד.
נשארתי בהלם, אחרי זה חתכתי את השיחה, אמרתי לו שאני לא מוכן לשמוע מילים כאלה המכוונות אלי, ובצורה האסרטיבית ביותר "העפתי אותו קיביני מט" מהסלון לחדר שלו.

היינו "ברוגז" יומיים, כל אחד מבוצר בעמדה שלו.

אחרי שהרוחות קצת נרגעו, קראתי לו בחזרה והסברתי לו חד משמעית שאני מאוד מכבד שיש לו דעה משלו, ומותר לו לא להסכים איתי ולהעלב ממני ולחשוב שפגעתי בו וכולי, אבל במשך 50 שנות חיי ועד היום אני בחיים לא אעיז להגיד לאבא שלי ולא אעלה על דל שפתותיי את הצורה שהוא פנה אלי וזה לא מקובל עלי, לא היום ולא בעוד 30 שנה!

"אתה יכול לדבר ככה עם האחים שלך, עם החברים שלך, ואפילו איתנו ההורים בסיטואציות של בדיחות הדעת או בשיחה קלילה, אבל לא בשום פנים ואופן בעת ויכוח אמיתי וסוער!"

אני ממש לא אדם דתי אבל מאוד מעריך ומשתמש לעיתים במטבעות לשון או דוגמאות מעולם הדת, וזה בדיוק היה המקום להסביר לו עד כמה יש משמעות ל"כבד את אביך ואת אימך" וזה בדיוק זה וזו הייתה בדיוק הסיטואציה לייישם את החוכמה שבמשפט הזה והוא כשל בה.

לכן, עצתי התנועה אליך - תפוס את הילד/ה שלך לשיחה בארבע עיניים, הרחק מהסיטואציה שחווית.
ובשיחה אמיתית וכנה בין אב לבנו/בנה שתף את הסיטואציה ותסביר את העמדה שלך בנושא.
אל תאשים, אל תחנך, פשוט תסביר שכהורה לו/לה וכסבא לילד שלהם, אתה לא חושב שאתה צריך לסבול התנהגות כזו מהנכד/ה.
זה לא תפקיד שלך לחנך את הנכדים שלך, זה תפקיד ההורים.