וואוו . מדהים .... החמישה ק"מ האחרונים היום

yshor

New member
באמת מדהים...

ניבאלי יצטרך להתפלל לגשם כדי לעשות משהו בטור... הוא לא עומד בשינויי קצב של השניים האלו.

לדעתי קונטדור משחק את משחק העמימות

סוג של לוחמה פסיכולוגית. לא תוקף אלא רק שומר על הגלגל של פרום, לאמור: כל מה שאתה עושה אני יכול לעשות לפחות טוב כמוך ולא תדע מה הכוח האמיתי שלי. יכול להיות שזה המקסימום של קונטדור אבל אף אחד לא יודע את זה.

אני גם חושב שקונטאדור נלחם פסיכולוגית

אבל באמת חושב שזה המקסימום שלו. פרום אפילו כמעט הצליח לנער אותו, ואם קונטאדור היה יכול, הוא לא היה מוותר על לקחת את השלב.
קונטי מנסה לשבור את פרום, אם זה לא הולך פיזיולוגית, אז מנטאלית, מה שמפתיע, שלמרות שפרום באמת יותר חזק, זה באמת עובד עליו (הוא ניסה לנער את קונטאדור כל הזמן, לא רק בשינויי קצב, אלא גם סתם בזיגזוגים, ולא שיחק אותה 'קול')
בכלל מה שיפה אצל קונטאדור, שהוא כל הזמן נלחם, גם שהיכולות שלו לא בשיא, תמיד מכוון למקום הראשון

מופע של זכרי אלפא

כריס פרום אגרסיבי,חזק ופייבוריט בכל טור בהשתתפותו.פתח חזק בנג״ש והיום הפגין ביצועים מרשימים,קונטאדור נראה טוב והגיב לכל ההתקפות,אך מבחינה פסיכולוגית זה יומו של פרום,הוא מוביל את הטור ולכאורה יכול לרכב הגנתי,אולי בטור ינהג כך,אולי...לטעמי פרום מסוג הרוכבים שנותנים הכל עם כל מה שיש,זכור לי ב2012 אחרי הסגנות בטור הגיע לוואלטה ולמרות שאיבד את רגליו וכוחו האגרסיביות נשארה,באחת העליות קונטאדור/רודריגז/ואווורדה ברחו לו,900 מטרים לסוף שלושת המוסקטרים הביטו אחד על השני ואיבדו קצב כמעט למצב הליכה,פרום חזר אלייהם ונראה רע,זה לא מנע ממנו לתקוף באמוק ולקרוס,איבד כ 50 שניות על 500 מטרים,קריטריום זה סוג של ״טסט״ ומבחן תודעתי,ההתקפות של פרום כ״כ אגרסיביות וכואבות שהם ישאירו ״צלקת בתודעה״,ובקשר לדיון לגבי ויגו,סקאי אולי הקבוצה היחידה שאינה זקוקה לחשיפה(זה בעקבות ההשערה/המלצה של אודי לגבי ״אקשן״ בין שני מובילים)סקאי היא החשיפה,היא אמצעי תקשורת עוצמתי שכח החשיפה נמצא בידיים שלה.ויגו עם כל אהדתי אליו לא יחזיק בקרבות מהסוג שראינו היום,אבל כמו שפורט נראה יש לו סיכוי טוב להשתלב,על פורט עוברת עונה קשה בריאותית,נראה במשך השבוע מה מצבו.

ייתכן והטוענים ללוחמה פסיכולוגית צודקים, אבל

לוחמה פסיכולוגית צריכה מהלך משפיע, כמו ניצחון אחרי התעללות, ואת זה לא ראינו אתמול מקונטאדור.

מה שנסתר מעיניי במהלך המרוץ והצפייה החוזרת בתקצירים ראשוניים שפורסמו הייתה הפנייה של פרום לקונטאדור לסייע לו לאחר שהם נותרו לבד באחת הפעמים הראשונות.
פנייה כזו לא חייבת לבוא מעמדת חולשה.
כל עוד אנו לא יכולים לדעת בתוך הראש של פרום וקונטאדור אנו רק מעריכים ולא את העובדות לאשורן.

התאוצות של פרום מלהיבות

את הצופים אבל עולות לפרום ביוקר.
בטור דה רומנדי הוא התקיף כך את ניבאלי שהעונה עוד לא סחב אפילו פעם אחת, וכמה דקות אחר כך בא ספילאק מאחורה יחסית בקלות ואפילו משך עם פרום בעליה. זאת היתה התצוגה היחידה שלו השנה, ואתמול זה לא הספיק לפרק את ה5 הראשונים, רק ב500 מטרים האחרונים שצריך להתייחס לזה כספרינט אנאירובי ארוך, לא בהכרח ביצוע שיכריע טור.
מקונטדור ראינו השנה הרבה יותר, הוא פירק את קינטנה ואת ולורדה ברגל אחת.
מצד שני יש עוד חודש זמן ופרום הוא פרום.

yshor

New member
מסכים

פרום נראה חזק על האופנים אבל ההתנהלות לא משהו.
גם הכותרות שהוא מספק לתקשורת במקרה הטוב לא יועילו לו.

ניבאלי אמר בתחלת העונה שהמטרה שלו היא הטור. הוא בניגוד לפרום לא ספק של כותרות.
שלב אחד בהרים עם גשם וניבאלי יפתח על פרום פער בירידה, דומה למה שקונטדור ניסה לעשות בירידה מאלפ-דואז ביום יבש ופתח איזה 40 שניות.

לפני איזה עשר שנים טסתי בארה"ב טיסה פנימית ליד איזה איטלקי. מפה לשם הגענו לאופנים והוא אמר לי באיטלנגלית "יש איזה ילד אחד בעיר שלי, קוראים לו ניבאלי, אתה עוד תשמע עליו".

elad fa

New member
למה אני חושב שפרום מגיע בכושר מעולה

1. הפרולוג הוא דבר מאוד קריטי מבחינת ניתוח יכולות. במידה והאיטריה פרומי מסוגלת לתת 8 שניות לאלברטו על נג"ש של 8 ק"מ שטוח. זה מראה לא מעט.
2. בעליות המתונות יחסית של שלב 2 (או 1), לא היו כל כך תלולות, אלברטו הצליח "רק" לשבת, וגם זה בקושי. פרומי נראה כאילו הוא עושה אימון שינויי קצב כמה הוא יכול לפרק .
3. אלברטו כמורשע בפרשת סמים לשעבר, בעידן החדש (הנקי לכאורה) הוא רוכב חלש יותר מגרסתו המסוממת (פיזית ומנטאלית). (קרי - רוכב עבר)
4. קבוצה כמו סקיי, שיכולה להרשות לעצמה להעיף את ברדלי וויגנס מההרכב שלה, מנצח TDF (נקי) 2012 ומנצח טור קליפרונייה 2014. זה מראה רק כמה היא יכולה להרשות לעצמה וכמה ביטחון יש לה (למרות זאת הבנתי שמהלך הורדת וויגנס לא סופית והבהירו בעדינות לפרומי ש"עידן לאנסי" הסתיים (לא רק בנוגע לשליטה בפלטון וסמים) אלא גם בנוגע להחלטות ההרכב של הקבוצה המזנקת (קרי - לפרום אין כזה כוח כמו לאנס שיחליט עם מי יזנק ועם מי לא).
** (בגלל מהלך ההדחה של וויגנס הצבעוני, אישית, לא אהיה שם לעודד את פרומי, אלא אם כן זה יהיה איזה אקס מסומם לשעבר שעומד לנצח אותו)

רגע אלעד, ה"רק" 8 שניות זה בעצם

פחות ממה שפרום לקח לקונטאדור במרוצי נג"ש אחרים של השנתיים האחרונות.

לפני שנתיים (קטע 11 בוואלטה) הייתה הפעם האחרוהנ בה קונטאדור ניצח את פרום בנג"ש.
מאז פרום משאיר לקונטאדור עודף מכובד בכל נג"ש.

קטע 9 של הטיראנו אדריאטקו 2013 לקח פרום לקונטאדור 1.6 שניות על כל ק"מ לאורך 9.2 ק"מ של נג"ש.

קטע 4 של הדופינה 2013 לקח פרום 5.1 שניות לכל ק"מ על 32.5 ק"מ של נג"ש.

קטע 11 של הטורדה לקח פרום לקונטאדור יותר מ- 4 שניות לק"מ על 33 ק"מ נג"ש.

עכשיו לפעמיים האחרונות שהשניים נ"גשו האחד מול השני:
קטע 17 של הטורדה 2013- פרום לקח רק 9 שניות לקונטאדור וזה לאורך 33 ק"מ.
קטע 1 של הדופינה 2014 - פרום לקח 8 שניות על קונטאדור לאורך 10.4, אבל הלכה למעשה פרום לקח 9 שניות על פני 5.8 ק"מ האחרונים (לנקודת - 4.4 ק"מ הגיעה קונטאדור בזמן כמעט זהה לזה שקבע פרום אחריו ואת הפער פתח פרום ברידיה ומישור שנותרו.

מה אפשר ללמוד מזה? רק דבר אחד
שכדאי להמתין לטור דה לנתח את היכולות, ואחרי הקטעים.
ניתוח לפנים טוב לפרימו. מי שמבין בספורט מנתח בדיעבד כי הוא מבין שהניתוח המקדים הוא לכל היותר הימור מבוסס על נתונים שאולי יחזרו על עצמם וגם זה במקרה המאוד נדיר.

elad fa

New member
יאיר אתה הולך לאיבוד. נסה להתמקד

בפרולוגים בלבד ולא בנג"שים - הם לא רלוונטים למה שרשמתי בהודעה שלי.

elkanakohn

New member
הצעה לאלעד

בטור הקרוב, מיד אחרי הפרולוג תן לנו ניתוח מקיף של המועמדים עם התחזית שלך למנצח.
אפשר לעשות משהו אחר: תנתח את הפרולוגים בחמש- שש שנים האחרונות בשלושת המרוצים הגדולים ותוכיח את מה שאמרת.

אז מה אלעד, תבוא לחפש אותי? כי בעצם...

מי שהלך לאיבוד זה אתה כי פרולוג לא היה בקריטריום דו דופינה 2014

elad fa

New member
הרבה פעמים אנחנו אלופי העולם בסמנטיקה וצדקנות

ואללה רשום - ITT כלומר נג"ש. (אבוי נכון טעיתי)
רק כי מבחינתי כמאמן > מקצה נג"ש של פחות מ 15 דקות, מבחינתי זה ברמת הפרולוג בלבד ולא יותר. בספר של יוהאן ברוהניל שתרגמנו לעברית ביחד עם הוצאת מודן, מסביר ברוהניל באריכות על החשיבות המכרעת של הפרולוג (או הנג"ש במקרה הספציפי של הדופינה)

אלעד אתה מביא דוגמא שאתה עצמך סותר תמיד

"מסביר ברוהניל באריכות על החשיבות המכרעת של הפרולוג"
באמת אלעד?
אתה שתמיד אומר שאלו שעשו שימוש בחורים אסורים אינם ראויים להתייחסות, אפילו טרחת להסביר מדוע החרמת את הביקור של סאקסו בישראל על בסיס הנושא.

אז כשנוח מביאים ציטוטים של ברונייל?

אתה מזכיר לי את אוהדי הפועל ת"א שזועקים על ערן זהבי שהם גידלו בהפועל ומשחק עכשיו ביריבה העירונית, אבל הם תמיד שוכחים איזה שבעה או שמונה שחקנים ששיחקו לא ממש מזמן בהפועל אחרי שהיו שנים במכבי תל אביב ואפילו גדלו במחלקות הנוער.

ליוהאן ברונייל הייתה שיטת עבודה שלטענתו יישם בשבעת הניצחונות של ארמסטרונג בטור. היא כללה תיאוריה מאוד פשוטה של ניצחון בנג"ש (כל קטעי הנג"ש) וניצחון בסיום הפסגה הראשון של הטור. לטענתו זה היה מספיק.

אבל מה, יש בעיה עם התיאוריה אותה הוא הפיץ לכל עבר לבין המציאות.
קודם כל בעובדות של הביצוע, שנית בדבריה שתםבררו רק לאחר הפגישה "המרגשת" של ארמסטרונג עם אופרה.

elad fa

New member

"...אל תהיה קשה ותקוע כמו אבן, תהיה נחל, תזרום" - שמעתי זאת מילדה (האמת, די חכמה) בגיל 7.

כשדיברתי על הפרולוג או הנג"ש הקצר. הכוונה היתה בניתוח היכולות הפיזיות ביום ה 1 של המרוץ.
מה הכוח של מתמודד X מול מתמודד Y.
זה הכול ולא יותר מזה.

(בנוגע לשאר הדברים, במידה ואהיה מעוניין לכתוב את האוטוביוגרפיה שלי נראה כאילו
שיש לי למי לפנות - תודה רבה)

elad fa

New member
מצאתי חבר מאוסטרליה שלקח את מה שרשמתי

קצת יותר מדי קיצוני. DURAINRIDER מבין דבר או שניים באופניים.
הפרשנות שלו מצחיקה לא מעט ודי אמיתית (לא בהכול אני מסכים איתו, בטח שלא בכל התורה הטבעונית שהוא מקדם).
רק שאין ספק - באופניים הוא מבין. (והוא גם מצחיק על הדרך)

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=mXEaySyCG5w#t=779[/URL]

למעלה