וואו. זה כל כך מוזר, וכל כך לא מתאים.

וואו. זה כל כך מוזר, וכל כך לא מתאים.

לפני כיומיים התחפששתי... כמה חיכיתי ליום הזה, והנה עכשיו, אני מוצאת את עצמי במצב רוח ירוד, אפשר להגיד דיכאון, מתגעגעת בטרוף לאנשים ומתה לחזור לבסיס. אנשים לא מאמינים עליי, כי הייתי אחד האנשים הכי דכאוניים בצבא, רציתי לצאת על קב"ן ועשיתי הכל בשביל לעבור בסיס, מה שלא קרה בסוף... כל השרות שלי היה עם חרא אנשים, ורק בחודשיים האחרונים הגיעו אנשים ממש חמודים שממש התחברתי אליהם, ועכשיו, אני מרגישה כאילו מחקתי את כל התקופה של השנה ו10 ואני זוכרת רק את החודשיים האחרונים... אני מרגישה כל כך ריקה, כאילו חסר לי משהו, כל בוקר אני קמה ובמקום להיות שמחה שזהו, נגמרו להם שנתיים של סבל, אני רק מחפשת את עצמי, חושבת לחזור ומתגעגעת ברמות. אני מרגישה שהשתמשו בי שנתיים, הפכתי לדבר בלוי , והנה, זרקו אותי החוצה. באמת שאני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אשכרה חשבתי לבקש שיחתימו אותי קבע עכשיו... אני מרגישה כל כך אבודה, לא יודעת מה לעשות... אני מניחה שכולם מרגישים ככה אחרי שהם יוצאים, אבל הקטע אצלי, שבאמת סבלתי בשרות, ממש, ולא התבכיינתי סתם... והדבר שהכי מצער אותי, שהשרות שלי יכל להיראות כל כך שונה, אם רק האנשים שבאו עכשיו היו באים קודם, עד כמה הכל היה נראה אחרת. וכן אני יודעת שאפשר לשמור על קשר והכל, אבל כולם יודעים שזה שונה, שבסופו של דבר כל אחד ממשיך בדרכו, במיוחד כשזה אנשים שרק התגייסו וכל השרות עוד לפניהם, שיכירו עוד המון אנשים בדרך וישכחו את אלה שנשארו מאחור. אח, אם רק הייתי יודעת מה לעשות.

תקשיבי לי

אני הייתי ב-ד-י-ו-ק באותו מצב (אני משוחררת קצת פחות מחודש). השתגעתי בבית טיפסתי על הקירות וגם לי היה שירות מסריחחח מטונף ריתוקים ארוכים, יותר מ-10 משפטים, איזה 3 מפקדות מתחלפות כל אחת יותר זונה מהשנייה, באמת שירות מסריח שרק הסוף שלו היה כיפי. אין מה לעשות אני הבנתי שזה כמו פרידה מחבר/ה זה סוג של מסגרת שלא משנה כמה היא הייתה מסריחה בסופו של דבר מה לעשות- התרגלנו אליה ולכל החרא שהיא מגיעה איתו. תמיד אומרים את זה על שירות צבאי "היה מסריח היה חראאא אבל תמיד בסוף מתגעגעים..."- מה לעשות, מה שנשאר בסוף זה רק החוויות והצחוקים והרגעים הטובים שזוכרים. כמו בכל מערכת יחסים או תקופה שמסתיימת לה. אז אני אגיד לך משהו שאומרים דווקא לבחורה שמסיימת קשר עם החבר שלה- זה לא "אהבה" מה שהיה בינך לבין הצבא (הרי זה ברור לך שהיה לך חרא שם ושרצית רק לצאת מזה כבר)- זה ההרגל. לפעמים כל כך קשה להיפטר מהרגלים, לא משנה כמה הם רעים בשבילנו. אני מבטיחה לך שגם אני חשבתי לחזור לצבא ועכשיו רק חודש אחרי אני כבר יודעת שהחלק הזה של הצבא הוא כבר כל כך מאחוריי, אין מצב שאני מחזירה את עצמי לזה, לכל המסדרים, לכל הריתוקים, לכל המשפטים, לכל המשמעת המעצבנננתתת הזאת, לכל הקצינים והפלצנות וכל הסג"מים שסיימו קורס לפני יומיים וחושבים שצריך לסגוד להם כאילו הם מינימום אלוהים. תקשיבי לי זה לא מה שאת רוצה. מה שאני יכולה להציע לך בהמשך- זה פשוט למצוא מסגרת חדשה. כי בעצם זה לא ה*צבא* שחסר לך. לא. זה ה*מסגרת* שחסרה לך. את קמה בבוקר ואת לא יודעת מה לעשות עם עצמך. נכון? זה כאילו אין לך מטרה בכלל לקום מהמיטה. מכירה את זה!!! תקשיבי- תתחילי להפיץ קורות חיים, תמצאי עבודה אפילו משהו שדומה לעבודה שעשית בצבא אם היה לך טוב איתה, ואם לא אז עוד יותר טוב- תגידי תודה שזה נגמר ועכשיו את יכולה לבחור את המסגרת הבאה שלך בעצמך ולעשות דברים שאת רוצה ואוהבת. אם יש לך מושג או כיוון לגבי מה שאת רוצה לעשות בעתיד- עוד יותר טוב!!! תתחילי לחפש עבודה בתחום בתור עוזרת לפחות, תראי איך האנשים עובדים, תצברי נסיון בתחום שמעניין אותך. בכל מקום תכירי אנשים סבביים שיהיה לך כיף לעבוד איתם. מה שאת צריכה זה לקום בבוקר להיכנס לאיזה אוטובוס- ממש כמו בצבא- ולעשות את העבודה שלך. כשאת נמצאת במסגרת, כשאת מכריחה את עצמך לקום בבוקר, כשיש לך סיבה לקום בבוקר, הכול נראה אחרת. את מרגישה שייכת לאנשהו, את מרגישה שאת עושה עם עצמך משהו. עבודה, סתם עבודה, כ-ל עבודה, היא נקודת פתיחה, את עושה כסף שמן הסתם תמיד תצטרכי מתישהו, לטיול ללימודים או למה שתרצי לעשות, ותוך-כדי את גם נמצאת עם אנשים ולא קבורה בבית עם הפיג'מה, את מדברת עם אנשים מתייעצת איתם משתפת אותם בהתלבטויות שלך לגבי העתיד וככה גם מגבשת לך דעה לגבי איך את רוצה שהעתיד שלך ייראה. אני מציעה לך למצוא עבודה כמה שיותר מהר לפני שתשקעי בדיכאון שאת מתחילה להכניס את עצמך לתוכו. תחשבי ש-לי הייתה דילמה עוד יותר קשה כי אני על ההתחלה נרשמתי לפסיכומטרי ולא יכולתי לשלב עם זה עבודה רצינית- יותר נכון התלבטתי שבועות ארוכים אם כדאי לשלב עם זה עבודה רצינית או סתם לעבוד באיזה עבודה קטנה- ומן הסתם שבמשך כל הזמן הזה לא עשיתי כלום ורק שקעתי יותר ויותר בדיכאון על כל החיים האלה. אם את רוצה כתבתי פה למישהו קודם הודעה איך הכי כדאי ונוח למצוא עבודה (תסתכלי על ההודעה שנקראת "עבודה" מאת hpod ועל התגובה שלי שם) וכמובן שיהיה לך המון המון
מתוקה !!! אל ייאוש שום דבר לא יחזיר אותנו לצבא !!!!!!!! מצפה לשמוע עדכונים ממך על ההמשך

למעלה