וואו.....זה ממש פורום חדש........

שקמי

New member
וואו.....זה ממש פורום חדש........

הגיע הזמן שהוא יפוצל מספרות ושירה, כל הנושא הזה טבע ביצירות של אנשים. בא נראה.....על המדף שלי כרגע יש לאה גולדברג - ההר האילם, שאני ממש ממליצה, זה מחזה נהדר, ויש את על העוורון של סאראמגו, שאני רק בהתחלה, אבל הבנתי שהוא כבר הפך להיות מבוקש (לפי רשימת ההזמנה בספריה), ויש כמה ספרי ביקורת שאני קוראת במקביל על לאה גולדברג, אם מישהו מכיר עוד ספרים כאלה, אני אשמח לדעת. שני ספרים אני מחפשת כבר כמה זמן, אולי מפה תבוא הישועה: כעלה נידף של מילטון סטיינברג ואת הספר השלישי של ניק בנטוק - The Golden Mean, זה ספר המשך לגריפין וסאבין ולפנקסה של סאבין. שגם הם חובה לכל מי שאוהב אמנות ומכתבים. אם יש למישהו עוד המלצות, או שהוא מכיר את הספרים האלה - מוזמן!

אורי_ח

New member
סאראמאגו מקבל בצדק את כל

הקרדיטים שמעניקים לו. מקווה שתהני מאותה רמת מתח (=ריגוש) עד הסוף ושלא תתפתי להציץ בעמוד האחרון. הספרים שאת מחפשת - אם כאן לא תמצאי ישועה, אפשר תמיד לנסות את איתמר...
המלצה: את "המנדולינה של קפטן קוראלי" מכירה? אויר אחר, אוירה אחרת. עונג אמיתי שמייצר שילוב נדיר בין סיפור אהבה נוגע להומור ציני. ואני רק בהתחלה.

anva

New member
../images/Emo45.gif ממליצה לך על-

"בעלת הארמון" - מחזה נ-פ-ל-א של לאה גולדברג. רציתי לשאול - היכן השגת את המחזה שלה שאת קוראת? איזו הוצאה? פרט לכך = "הכלה המשחררת" של א.ב. יהושוע (חדש חדש) - מעולה ומומלץ בחום רב. לא רק לחסידיו. ו... כמובן מזל טוב ובהצלחה לפורום חשוב ומעניין זה.

galahead

New member
המממ... טוב חייבים להתחיל דיון

מתישהו, לא?:) אז לגבי על העיוורון - אני חושב שזה דווקא ספר פחות טוב שלו. פחות טוב מרפסודת האבן, דברי ימי מנזר וריקרדו ריש... ואני מתכוון פחות טוב כי זה ספר פחות זורם. בכל אופן, ז´וזה הוא בהחלט ספר ענק (ומאוד הגיע לו הנובל..) יאללה ביי

עופר ב.ה

New member
אני בתחילת הספר

וניתן להבחין כבר במשפט השני (נו טוב, סאראמאגו לא מת על נקודות
)בהומור הנפלא והמיוחד שלו: "האנשים שחיכו התחילו לחצות את הכביש, ודרכו על הפסים הלבנים המשורטטים על מעטה האספלט השחור, ואף שאין דבר פחות דומה מזה לזֶברה, כך מכונה כאן המעבר." בהמשך גם בסגנון הדיאלוג הייחודי. אני קראתי בינתיים את דברי ימי מנזר, והתחלתי כמו כן את הבשורה עפ"י ישו (נראה לי שאת קריאתו אשלים לאחר סיום על העיוורון).
מישהו כאן צפה בהצגת היחיד של שולי רנד ייאר צייט, עפ"י "מעשה בשני תלמידי חכמים" לעגנון? הצגה נפלאה, ורנד לבדו מקים לתחייה עולם עשיר וקסום, שהיה ואיננו. (הקשר לפורום - עגנון
) עופר

galahead

New member
הבשורה ע"פ ישו הוא אכן ספר ממש

טוב. אע"פ שלדעתי דברי ימי מנזר טוב ממנו (זה גם הספר הראשון של סאראמאגו שקראתי, כל שיכול להיות שאני משוחד). ובנושא עגנון - לא הצלחתי אפפעם להתחבר אליו, למרות שניסיתי. סיגנון כבד מדי לטעמי. וזהו

אושר מ

New member
אני מעדיפה את הבשורה עפ"י ישו.

וזה הספר הראשון שלו שאני קראתי...

העצלנית

New member
אני גם קוראת את הבשורה על פי ישו

למרות שמשום מה אני עוצרת כל הזמן. אבל כמו שאני מכירה את עצמי זה יבוא בבת אחת ואני אסיים את כולו ואהנה. הספר שלי אני לא ממהרת לשום מקום.

עופר ב.ה

New member
נוספה עוד הצגה אחת

ב- 27/12, תיאטרון רמת גן. למעשה נוספה עוד אחת ביום לפני אבל היא כבר מלאה. מומלץ לאוהבי עגנון ולאוהבי תיאטרון טוב בכלל. הזמנת כרטיסים - 02-5401555. עופר

למעלה