וואו כמה שנמאס.

grimmjow

New member
וואו כמה שנמאס.

אני כותב כאן שוב כי אם אני חוזר לקב"ן הוא מוציא אותי מהצבא. (כך הוא טוען לפחות). תקשיבו, אני כבר שבוע במירוץ מראיון לראיון, ואני פשוט מייואש. כאילו, מה כבר ביקשתי? שיתנו לי תפקיד עם שעות טיפה, אבל טיפה יותר נוחות מכיוון שזה מה שנותן לי הרגשה טובה? אני לא מפחד מעבודה קשה, לא משנה לי כל כך גם איזו עבודה, רק תנו לי את הסיפוק הקטן הזה - לצאת מהבסיס לא ב-17:30 כמו כל הג'ובניקים. קצת יותר מוקדם. מה כואב לכם? תקראו לי מפונק, תקראו לי כפוי טובה, אבל זה לא משנה את העובדה שהרגשות והמחשבות פשוט יותר חזקות. אני כבר שנה בצבא. ניסיתי.. באמת שניסיתי. אני פשוט לא מסוגל לעשות תפקיד זוטר ולא מעניין, ועוד בשעות שהן בגדר הנורמה. הצבא מסרב להבין את זה ולבוא לקראתי, וכעת אני נמצא במבוי סתום. לקחת תפקיד פקידותי ולשרוף לעצמי שנתיים בהרגשה של בזבוז ופגיעה בריאותית שהיא בעיקר נפשית, או, לצאת מהצבא. אלו הן האופציות היחידות שנותרו לי. אני לא אשקר, אני מת לצאת מהצבא. מתתתתתתתתתתת! אבל יש יותר מדי סטיגמות, יותר מדי דיעות על אנשים שיוצאים מהצבא, וכן, זה מפחיד אותי. מאוד. המסגרת הזאת פשוט לא מתאימה לי. אני חייל שלא מסוגל לבצע שעות רגילות של חייל. ניסיתי שיבואו לקראתי, אך לשווא. אני אובד עצות.. :(

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
צועק..

ואף אחד לא שומע.. מנסה להסביר למערכת שאתה בה שקשה לך, שאתה רק רוצה קצת עזרה, ומרגיש שאתה נתקל בקיר אטום, שאף אחד לא מבין את המצוקה שאתה מרגיש.. נשמע שאתה מותש מהנסיונות להסביר לצבא את מה שאתה מרגיש.. שאתה מתוסכל מהאפשרויות שעומדות בפניך, ואף אחת מהן לא נראית לך טובה באמת.. אנחנו גם מבינים שאתה מפחד מהיציאה מהצבא.. מההשלכות שלה על החיים האזרחיים.. ולכן אנחנו מזמינים אותך לקרוא קצת על ההשלכות של פרופיל 21 וגם על המיתוסים על פרופיל 21. grimmjow, אנחנו גם מזמינים אותך להמשיך ולשתף על היאוש שאתה מרגיש בצבא..

DROR 123

New member
נמצא גם כן בדיוק באותו מצב....

אני משרת בצבא כבר שנה וחצי,ונמצא גם כן באותה הנקודה....צריך לבחור האם להמשיך בשירות למרות מצבי, או לוותר ולצאת.... האם ניתן להשלים את תקופת השירות גם במסגרת אחרת כגון שירות-לאומי או שירות אזרחי כלשהו?...ובכלל, כיצד מתמודדים עם השחרור הפתאומי?... אשמח לעזרה ולתמיכה.

grimmjow

New member
היאוש שאני מרגיש בצבא..

כמו שרשמת, אני באמת מרגיש כאילו אני מדבר לקירות.. הבעיה בצבא שיש יותר מדי חיילים הפונים לעזרה, מה שיוצר מצב שאי אפשר להיענות לכולם - ואז חיילים נהיים במצב זהה לשלי. מרוב הכמות האדירה של החיילים שזקוקים להקלות, ותפקידים נוחים, הצבא פשוט "שומר" את התפקידים הללו לחיילים בעיתיים באמת, למה בד"כ חיילים לא בעיתיים נוטים לוותר בקלות ולקחת תפקיד בלי ליצור מהומות, כמוני למשל. באמת שקשה לי לקבל את זה, שבסה"כ אני כן רוצה לעשות שירות, וחשוב לי לעשות וי על ה-3 שנים הללו, אבל הצבא פשוט כל כך מקשה עלי. הסברתי לקציני מיון בצורה הכי טובה שאפשר, שאני עם רגל אחת בחוץ, אבל אני אוכל להשאיר אותה בפנים, עם קצת תמיכה. אך הם בשלהם, אטומים, בגלל הצינורות המקובלים של המערכת הענקית הזאת.

DROR 123

New member
המערכת באמת נוקשה

ולא נותנת הרבה ברירות בכלל ואופציות בחירה... ולמרות ההקלות והתמיכה שהמערכת מספקת,במידה מסויימת מגיעים למצב שבו מרגישים שכבר אין יותר איך להקל ולתמוך.... אני חושב שהמצב שלך כעת ממש דומה לשלי,ואשמח אם תוכל לשלוח לי מסר ונשוחח בקשר לזה....ובכלל,כל מי שיוכל לייעץ ולעזור אני אודה לו מאוד.......

grimmjow

New member
שוב.. אפשר להבין את הנוקשות

למה אם יפעלו אחרת, לא יהיה לנו צבא.. הכל יקרוס. מאידך, יש מקום לנסות ולהבין כשחייל באמת נמצא במצוקה, וכאן נכנסת הבעיה שרשמתי בהודעה הקודמת, שיש יותר מדי חיילים כאלו, וקשה לענות לכולם על צרכיהם. ומכאן בעצם עולה השאלה הגדולה מכל: האם להמשיך ולנשוך שפתיים, על חשבון הבריאות שלי, או להרים ידיים ולהגיד עד כאן. עדיין מחפש את התשובה.. נ.ב דרור, אתה מוזמן לשלוח לי מסר. אשמח לשתף אותך בכל מה שתרצה.

למעלה