וואו, כמה תגובות. כולי נרגש.

וואו, כמה תגובות. כולי נרגש.

טרול או לא טרול, בכל זאת הצלחתי לנער את האבק מהפורום המאגניב" הזה. לא ברחתי אלא פשוט התחילו פה התקפות אישיות עם כל מיני אנליזות של "פסיכולוגיה בגרוש" לגבי נטיותיי המיניות, לגבי יכולות קוגנטיביות וכו'. אני מקבל כל החלטה של אדם באשר הוא אבל אני לא חייב להסכים איתה ומעלה חלק מהטיעונים שנראים לי סבירים ובהירים "מדוע אני חושב שזו טעות" (עם דגש על "אני"). זהו. פשוט ביותר. לא התכוונתי לחזור אולם בשל תגובות שקיבלתי הרגשתי צורך להסביר את עצמי. לכן, אני פתחתי הודעה חדשה. אני מאוד שמח שבכל זאת התעורר דיון גם בין משתתפי הפורום ואפילו היו כאלה שהבינו את המטרה שלי ולא חשבו שאני איש מערות. למרות שאני רווק שעדיין מחפש את האחת יש לי דעה די מגובשת לגבי הבאת ילד/ים לעולם ואני רוצה ילדים עם כל מה שכרוך בזה (מזל שלהורים שלי לא הייתה דילמה כזו... או שכן, אני לא בטוח). אז שוב, שיהיה לכולנו רק טוב וכל אחד ימצא את המקום שהכי טוב ונכון לו להיות בו. ביי לכולם.

nili6

New member
אני חוזרת על השאלה

אז אני עדיין שואלת אותך מה היית אומר לגבי מישהי שקשה לה עם אחריות למשל האם היא חייבת בכוח ללדת? האם היא אשמה במצבה? כי כך משתמע מדבריך.

nili6

New member
אין לי כוונה לחזור על כך

אגב אין לי כוונה לחזור בפעם העשירית על השאלה אתה כותב שבאת להסביר את עצמך אבל שאלתי אותך את זה כבר שלוש פעמים. אם אין לך עניין לענות או מה לענות לא ברור לשם מה חזרת.

טוב...בגלל שאת מתעקשת

אני לא מתכוון להתווכח עם אישה שזו הדעה שלה. אני אמרתי כבר שהסיבות האישיות באשר הן קשות לפיצוח ולנסיונות להעלות טיעונים רציונאלים. יש לי בעיה עם תיאוריות ותורות חיים שנבנות על זה במדינות מפותחות בעולם המערבי. הדיון מבחינתי היה תיאורטי לחלוטין. לא רוצה ילדים? לא צריך ואותה אישה אמורה לחיות עם ההחלטות שהיא לקחה. אני רק מקווה שהיא מבינה את המשמעויות העמוקות יותר של הנושא (אבולוציוניות, תרבותיות ,דתיות וכו'). ולא, לא בשביל שיהיה לה תשובות בשביל החברה, המשפחה הקרובה, אמאבא, דודה סבתא, אלא שיהיו לה תשובה לעצמה. כי לצערנו, טווח הפוריות הוא די קצר ואי אפשר להתחרט.זאת למרות שתוחלת החים עלתה פלאים במאה הנוכחית. (אגב, לדעתי יש לזה חלק מתפישות החדשות שעולות פה). אני מקווה שתשובה זו די מספקת.

nili6

New member
אתה כאילו לא קורא מה שאני כותבת!

אתה ממש כאילו לא קורא את השאלה שלי כשאשה אומרת שהיא לא חשה מספיק בשלה להביא ילדים או שהיא מפחדת לקחת אחריות איזו אמת יותר עמוקה מזאת אתה חושב שאפשר לשמוע??? גם לדעתי יש טיעונים שהם עטיפה, כבר הסכמתי איתך לגבי זה אבל כשמישהי אומרת את האמת העירומה הזאת מה יש לך לומר לה? שגם זה תירוץ? אוקיי. אז אני מנסה להבין ממך- אם כך- מה האמת לדעתך? שהיא פשוט לא רוצה? אני באמת שואלת רוצה להבין מה אתה בעצם אומר עד לרגע זה לא הצלחתי כשיש עטיפה, יש משהו אחר מתחתיה. מתחת לנימוקים של תחושת חוסר בשלות, איזו אמת נוספת אפשרית לדעתך?

אין לי תשובות והסברים לכל דבר

פשוט. אני לא יודע ולא מנסה להתיימר לענות. כל סיבה אישית היא מוצדקת לכאורה. אני לא שופט אף אחת. אמרתי כבר שאין לי תשובות להכל, וטוב שכך. אני אדם שיש לו המון שאלות בהרבה תחומים...וטוב שכך. ביי

XUXA141

New member
אני יכולה להגיד לך אותו דבר להפך..

רוצה ילדים? סבבה, תעשה אבל אתה אמור לחיות עם הילדים הללו אחר כך, על כל הכרוך בזה ( ועד שלא עושים ילדים לא מעלים על הדעת במה זה כרוך..), ואני רק מקווה שאתה מבין את המשמעויות העמוקות של הבאת ילדים לעולם הזה בכלל ולעצמך בפרט. אם מדברים על טווח זמן - אז ילדים זה לפחות 20 שנה של תלות מוחלטת, יותר או פחות ( והרבה מהם לא עוזבים את הבית גם בגיל שלושים...).

XUXA141

New member
הבאתי אחד כי רציתי אחד.

ולקחתי בחשבון את הכל - מראש חולקו המטלות כך שיכלתי ללכת ללמוד, לעבוד בשתים וחצי משרות, לנסוע לחו"ל ולהמשיך בתחביבים שלי למרות שהיה תינוק בבית. אם הייתי נשואה לבן זוג שוביניסט שלא עושה כלום עם הילד, לא הייתי מביאה ילד. תוית המחיר - חצי מהמטלות והאחריות, התאימה לי להחלטה אם לעשות או לא לעשות ילד. אני גם הקפדתי לשמור על הגוף שלי ועליתי את מינימום המשקל הדרוש, כך שגם המראה שלי לא נפגע, ותמיד הקפדתי לזכור שאני גם בן אדם, לא רק אמא של.. אם המחיר היה יקר יותר ( לפי דעתי הפרטית) כמו ויתור על עבודה, על לימודים או על עצמאות, לא הייתי מביאה גם את הילד הזה.

ט ו ש ה

New member
שושה - יפה מאד!

מאד מסכימה עם מה שאמרת, במיוחד בנוגע ללזכור שאת גם בן אדם בפני עצמך ולא רק "אמא של..." אני חושבת שזו אחת הבעיות הכי גדולות בתוך כל הסוגיה, כי המון נשים מפחדות מעצם הרעיון של לאבד את החיים האינדיבידואליים שלהן כאנשים, בתוך מסגרת זוגית, כנשים עובדות וכו' לטובת הילד. ילד זה לא עלוקה, ומרגע שחותכים את חבל הטבור הוא יצור נפרד - לטוב ולרע. לא רואה למה אני, בתור מישהי שמנהלת חיים אינדיבידואליים ומלאים אמורה להפוך למנשא נייד ומתקן האכלה בלבד ביום אחרי הלידה. אחלה גישה.

ailag

New member
דרך אגב

יש לך גם מזל שההורים שלך החליטו , מתוך כל חודש בחייה שלאמא שלך היה מחזור, לעשות ילד בחודש המסויים הזה .. ושדוקא הזרע המסויים הזה הצליח להכנס. אחרת היה יוצא ילד אחר. (זה למקרה שזה היה טיעון)

למעלה