וואו, תודה שיש כזה פורום... שאלה דחופה לי.

וואו, תודה שיש כזה פורום... שאלה דחופה לי.

קניתי כמה חתיכות ענק של שריר הזרוע {מס. 8} לכבוד ראש השנה הכנתי אחת, לא יצא טוב, היה יבש, ולא רך מספיק למרות ששהה יומיים במשרה וגם בושל כמעט 6 שעות. עכשיו הוצאתי מהפריזר חתיכה שניה עבור החג והאורחים, לא רוצה עוד פעם פדיחה- עזרתכם בבקשה... אגב, לא עבדו עלי, זה בשר מקורי של עטרה באריזה המקורית. משהו בבישול לא עשיתי טוב.
 

י ש

New member
תבדקי כמה אפשרויות

בס"ד ראשית כל, תבדקי את תהליך ההפשרה. באם הפשרת מחוץ למקרר ויצאו כל הנוזלים של הבשר אז, מה שנשאר לאכול זה בשר יבש ללא טעם (קש...). ולא משנה איך תבשלי אותו... בשר קפוא וכל דבר שרוצים להפשיר נכון, צריך לעשות זאת במקרר! מצואים יום לפני מהפריזר ומעבירים למקרר. כך כל הנוזלים נשארים וזה למעשה מה ששומר על הטעם של האוכל המופשר. שנית, שריר לא צריך לבשל כל כך הרבה! באם אני לא טועה, מדובר בחלק שיש בתוכו הרבה סיבים של סחוס שמוסיפים עסיסיות. מבחינתי שזו החלק הטעים ביותר! אנו מבשלים אותו באופן פשוט ביותר. בסיר חם עם מעט מאוד שמן, עושים סירינג (SEARING ) לחתיכת הבשר עד שמחליף טוב את הצבע. מוסיפים בצל, גזר, מלפפון חמוץ ובוזקים תבלינים לפי הטעם על בשר עצמו. מכסים ומבלים על אש קטנה עד שמתרכך לפי טעמך. באם התבשיל אמור לשהות על הפלטה, קחי בחשבון ששם הוא ממשיך לתבשל... ולא יגיע למצב של בשול יתר! חורף בריא, ו-ב-ה-צ-ל-ח-ה!
 
למעלה