וואו
כמה פנים חדשות (וכמה פנים

אורית ג.

New member
וואו ../images/Emo20.gif כמה פנים חדשות (וכמה פנים

מוכרות
) בפעם הקודמת שהייתי כאן - לפני 3 שבועות היה די שקט ועכשיו ממש מסיבה
אז... גם אני מצטרפת. מי שמכיר אותי יודע שיש לי 2 : בן שנה וחודשיים ובת 6 וחודשיים עכשיו.... שאלה ענקית (מבחינתי ) עומדת על הפרק : חיסון MMR בבית הספר של הילדה. אני מתלבטת אם לתת את החיסון הזה. לא מבחינת תופעות לוואי אלא מבחינת סיבוכים אחרי החיסון. כמו כן אולי מישהו יודע כאן אם אפשר להשיג חיסון שהוא רק חצבת או רק חזרת או רק שניהם (נגד אדמת אני לא רוצה לחסן בכלל... הצרה שעושים מזה עסקת חבילה). תודה למי שידע וברוכים הבאים למי שהצטרף לפרדס הנפלא של

רותי&ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

תני תאריכים כדי להתפקד רשמית ברשימת ימי ההולדת.. לגבי החיסון-קראתי כתבה מאוד מדאיגה על החיסון והקשר שלו לאוטיזם אבל מדובר על גיל שנה כשהמערכת החיסונית עדיין לא בשלה. לפי מה שהבנתי מהכתבה אין בעיה עם ילדים גדולים. ולמה לא לחסן נגד אדמת? ממילא לפני הריון צריך להתחסן..

נעה גל

New member
זה אגב, חיסון שלא עשיתי לאיתמר

ואני אעשה אותו רק בעוד כמה שנים. את אורן חיסנתי בחיסון הזה (מה לעשות? לא הייתי אימא "מודעת"), אבל, איתמר לא צריך לקבל אדמת, וגם אם היה בת לא הייתי מחסנת אותו. חיסון אדמת נועד על מנת שנשים בהריון לא מחוסנות לא ידבקו. המטרה שלו היא לא להגן על התינוק אלא, להגן על הסביבה. ועלי זה לא מקובל. מחסנים ילדים נגד אדמת כי יותר קל לאסוף אותם ולהגיע אליהם מאשר נשים לפני הריון. זו הסיבה היחידה. המחלה עצמה לא מסוכנת. לגבי חצבת וחזרת - אחד הסיבוכים של חזרת הוא עקרות אצל גברים, ולכן, אני חושבת שכן כדאי לחסן בנים נגד חזרת. אחד הסיבוכים של חצבת היא פיגור שיכלי (ללא קשר לגיל בו חולים) ולכן, כדאי, לדעתי, לחסן גם נגד חצבת. בכל מקרה, המאמר שדיברת עליו נמצא באתר של doctors.co.il ואי אפשר לצרף לכאן את הכתובת המדויקת שלו. בחיפוש אפשר לרשום חצבת, ובשדה השני לרשום "חדשות" ואז המאמר יעלה. בכל מקרה, הם אומרים שם שלא נמצא קשר ישיר בין אוטיזם לחיסון הזה, אבל, מצד שני, הם לא יכולים להוכיח שבחלק קטן מהמקרים שנבדקו באמת לא החיסון גרם לאוטיזם. לגבי חיסונים בבית הספר - אורית, אני חושבת שתתעניני בדעתה של "הלה" מתאריך 11.9.01 מהאתר הקהילתי של באופן טבעי בדף "חיסונים מבחירה"

אורית ג.

New member
רותי היי. התשובה בגוף השאלה

ממילא לפני הריון צריך להתחסן. אז... לבני אין בזה צורך בהנחה שכנראה לא יוכל להכנס בהריון. לבתי יש עוד זמן וממילא היא תתחסן לפני הריון . אלא אם כן היא תחלה במחלה באופן טבעי - זו מחלה קלה יותר משפעת וללא סיבוכים - ואז יש לה חיסון לכל החיים. הבעיה שבגללה מחסנים כל 6 שנים היא : החיסון נחלש לעיתים יותר קל לחסן ערימת ילדים מאשר לברר מי מהנשים בהריון לא חלתה / חוסנה (בקיצור , נראה לי כמו מדיניות של עולם שלישי)

לגבי קשר בין אוטיזם והחיסון

הכתבה (אני קראתי על הנושא בהורים וילדים) התפרסמה שבועיים לפני שנתתי לקורן את החיסון וכמובן שנלחצתי מאד, אחרי שיחה עם הרופא של קורן קיבלתי ממנו את המחקר הבא (ואני אנסה לצרף אותו) שהופיע באחד הירחונים הנחשבים ביותר בבריטניה ברפואה (מקצועי בניגוד להורים וילדים). אולי זה יוריד קצת מרמת החרדה. אני מסכימה בהחלט שאדמת די מיותרת בטח אצל בנים ועיסקת החבילה די מרגיזה אבל לא הייתי מוותרת על החצבת והחזרת שתופעות הלוואי שלהם חמורות הרבה יותר מהתופעות מהחיסון.

דיאנה1

New member
הי אורית! עם ותק של יום וחצי אני

מרשה לעצמי לומר לך ברוכה הבאה
לגבי החיסון נגד אדמת - אני זוכרת שכשהייתי ילדה בדקו כל אחת לפני שחיסנו. אצלי התברר שיש נוגדנים אז לא חיסנו. הנוגדנים הטבעיים עדיפים, כי הם מחזיקים לכל החיים, ואת החיסון צריך לחדש כל פעם. ובאמת לפני כל הריון נבדקתי ועדיין היתה לי רמה גבוהה של נוגדנים. אם תגלי דברים נוספים על החיסון - אשמח אם תחלקי איתנו, כי גם שון בכתה א´ ואמורה לקבל את החיסונים האלה. אני כידוע לך פיתחתי חשדנות רבה כלפי החיסונים...

אורית ג.

New member
תודה על התגובות. את החיסון בהחלט

לא התכוונתי לעשות בבית הספר עצמו (אני מסכימה מילה במילה עם הלה בלינק שנתת נועה. קלעת בול בלשלוח אותי לשם). זה רק היה טריגר לברר מה ומתי שווה לעשות. לבני לא נתתי עדיין אך חיסון (כולל לא בביה"ח) לאחר מחשבה בנושא. אני מתכוונת לתת את החיסונים בשנה הקרובה. עוד לא החלטתי איזה לתת ועל מה לוותר. אדמת אבל אני בהחלט לא אתן. ומה שקראתי רק עשה אותי יותר מבולבלת : כספית אוטיזם כמה מחלות ביחד בררר החיים לא קלים.

למעלה