וואו

shanyz

New member
וואו../images/Emo7.gif

ראיתי עכשיו פעם ראשונה בחיים של את הפרק "יום טוב" שהיה היום בביפ, ואני לא מפסיקה לבכות...
אני צריכה לצרף את הפרק הזה לרשימה של הדברים המרגשים (עצובים...) שרשמתי בשרשור איפשהו למטה... ווואו, זה היה פרק מדהים. ממש אהבתי
דבר ראשון, אהבתי את הרעיון שלו. את התוכנית של זינה, וכל התיכנון עצמו. בנוסף לכל העצב שהיה היו גם קטעים שהצחיקו אותי כמו למשל כשזינה נפגשה עם פומפיי ואז הופיע סיזר.. ופומפי אמר לה: "You made a deal with Caesar?" וזינה מגחחת קלות עם חיוכון קטן כזה שאומר: פחח....למה נראה לך!?
אהבתי את הקטע הזה:) וגם כשהם נפלו לבור כזה וזינה החטיפה להם מכות
ויש משהו בפרק של היום שיכול להיות קצת שינה לי דברים בראש בקשר לגבריאל... דבר ראשון, היה לי ממש עצוב הקטע שזינה ביקשה ממנה שהיא תיקח פיקוד וגבריאל אמרה שהיא לא מסוגלת לשלוח אנשים למותם, אז זינה אמרה שהיא תלך לפרגוס (ככה קראו לו? לא נראה לי...טוב לא נורא), בכל מקרה, הרגשתי כאילו היא אמרה את זה במין טון כזה כאילו היא טיפונת מעוצבנת על גבריאל, לא ממש מעוצבנת, אבל כאילו :טוב,לא משנה, אל תעשי טובות... אולי דימיינתי, אבל ככה זה היה נראה לי באותו הרגע, וזה הרגיז אותי.. גם במיוחד בסוף כשזינה אמרה לגבריאל: I've seen so many changes in you אז אני התחלתי לחשוב כזה, על איך גבריאל רק התחילה עם זינה..ילדה קטנה ותמימה, שהתחננה לזינה שתקח אותה איתה ותלמד אותה כל מה שהיא יודעת.. היא בטח לא ציפתה באותו היום (ב"חטאים מהעבר") שהדברים שזינה תלמד אותה זה לראות חבר/מכר נהרג מול הפנים שלך, כשיכולת איכשהו להציל אותו (אם היא היתה מצליחה לפגוע בהוא שהרג אותו..), היא בטח לא תיארה לעצמה שהיא תשתנה כל כך. כלומר, תמיד חשבתי כזה, ואני עדיין חושבת ככה, שגבריאל הגיעה להחלטה שהיא רוצה להיות עם זינה, לטוב ולרע, והיא עשתה את זה מבחירה. היא רצתה לחיות עם זינה והיא ידעה שהיא תצטרך להחשף לדברים נוראים, כגון מוות ומלחמות.. אבל זה ממש מעציב אותי לחשוב על כמה גבריאל השתנתה... אתם מבינים למה אני מתכוונת? למרות שהיא "עושה את זה מרצון" (עובדה שהיא לא עוזבת את זינה) עדיין היא ממש נפגעת כל פעם מחדש, כשמישהו נהרג, או כשזינה מתחרפנת, או כל שאר הדברים העצובים שקורים לה, ואם נניח היא לא הייתה פוגשת את זינה, אז היא הייתה מתחתנת בפוטידיה ומנהלת חיים שלווים ושקטים. בלי דם, רצח, מכות... עכשיו, כל זה נכון, אבל אז אני מתחילה לחשוב על כל הדברים שתמיד גבריאל וזינה אומרות אחת לשניה במצבים של "כמעט" מוות.. כמו למשל שגבריאל אומרת לזינה שהיא רוצה להיות כמוה (ואז זינה אומרת את ההיפך) ושבזכות זינה היא יודעת מהי חברות אמיתית, ואהבה....ובאמת היא עושה משהו טוב עם החיים שלה, ולא מבזבזת אותם בכפר... אז.. אני לא ממש יודעת מה היה עדיף בשביל גבריאל? (לא שאני מחליטה
) אבל סתם כשאני חושבת על זה..).. היה עדיף שהיא תשאר בפוטידיה ותנהל חיים שלווים ושקטים, בלי לדעת מהי חברות אמיתית, אבל גם בלי כאב של מוות, רצח, מכות, בגידות.. או להכיר את זינה ולחיות את החיים לא בשלווה, לא ברוגע.. תמיד להילחם, להיות מוכנות לקרב הבא...אבל עם זאת להיחשף לעולם חדש, לצורת חיים שונה ממה שהיא הייתה רגילה, לפגוש אנשים מעניינים (איליי...סתם דוגמא), לדעת מהי חברות אמיתית ומה המשמעות שלה... טוב, אני יודעת שכתבתי הרבה, פשוט חשבתי לעצמי...אז כתבתי:) מישהו בכלל הגיע לפה? =) אם כן,
וכל הכבוד:)
ועוד דבר קטנטן, כשגבי בסוף בכתה כזה על הכתף של זינה (לא מממממש בסוף ,קצת לפני הסוף) אז זה היה ממש עצוב.. אהה ועוד 2 דברים.. גם, שמתי
שתמיד בלוויות יש את אותו השיר, זה שזינה שרה היום בלוויה.. זו מנגינה/שיר נורא יפה... אהה ועוד בר שטיפלה הרגיז אותי...זה שגבריאל כזה אומרת לזינה בסוף שאיך היא תתגבר על זה שהיא לא הצילה אותו וזינה...משנה את הנושא כזה...היא אמרה משהו כזה שזה היה לה ברגע שהיא פגשה אותה.. כאילו היא ישר משנה את הנשוא עליה, ואיך זה כשהיא פגשה את גבריאל בפעם הראשונה... סתם קצת עיצבן שהיא כאילו ישר משנה את הנושא עליה ואליה.. אממ.. טוב נו, זה לא כזה נורא:) סתם שמתי לב לזה קצת...

A Good Day

איזה פרק...פרק מעולה, מבחינת הרעיון, המשחק, השחקנים, הלחימה - הכל היה מעולה. מאוד אוהבת את הפרק הזה
בקשר לזה שאולי לגבריאל היה עדיף לחיות בפוטדיה...אני לא חושבת ככה. כן, עכשיו היא חיה כל הזמן בכוננות למלחמה, וכן היא חוותה המון כאב, וראתה את אכזריות האנושות במלואה, אבל כמו שאמרת, יש לה את זינה, היא אוהבת אותה מאוד ובזכותה היא נחשפה גם לדברים טובים כמו אהבה, חברות, הרבה חברים חדשים, תרבויות חדשות, הגיעה למקומות שהיא מעולם לא חלמה עליהם...אבל דבר אחד לא כתבת- מימוש עצמי. יש מן סולם כזה של צרכים, הצורך הבסיסי זה כמובן אויר לנשימה, אחר כך מזון ושתיה, אחר כך הגנה, אחר כך אהבה והערכה <אולי יש עוד משהו> ובסוף בסוף- מימוש עצמי. אני חושבת שאם גבריאל הייתה נשארת בפוטדיאה היא לא הייתה מממשת את את הפוטנציאל שבה, ואז היא הייתה ממש אומללה. יש לה המון פוטנציאל לעזור לאנשים, יש בה כל כך הרבה אהבה לתת, וגם כמשוררת- היא כותבת שירים ומספרת סיפורים הרבה יותר טובים מבחינתה <וגם מבחינת הקוראים/הצופים> כשהיא באמת חווה את הסיפורים שהיא מספרת ולא מדמיינת אותם מהראש. בזה שהיא מטיילת בעולם עם זינה ועוזרת לאנשים היא מרגישה שהיא מוציאה את הטוב ביותר שבה, וזה מאוד חשוב לדעתי וזה מאוד תורם להערכה העצמית של בן אדם. זאת דעתי בכל אופן
בקשר לזה שזינה שינתה נושא כשגבריאל אמרה לה שהיא לא יודעת איך חיים הם ההרגשה הזאת שהיא לא הצילה אותו למרות שהיא יכלה...היא לא ממש שינתה נושא, היא אמרה לה שהיא לא יכולה לענות על זה...כי אין שום דבר שיכול להקל על התחושה הזאת. זה נעשה ועכשיו פשוט צריך לחיות עם זה...זה בערך מה שזינה אמרה לגבי כשהיא הרגה בפעם הראשונה- העונש הכי כבד שגבריאל תוכל לקבל על ההרג או על זה שהיא לא הצילה את פלנגוס זה ייסורי המצפון שלה, אין מה לעשות בקשר לזה. קטע שמאוד השפיע עליי בפרק, היה הקטע שבו זינה אומרת לתושבי הכפר שאין דרך אחת- הם חייבים לשרוף את הכפר, ורואים שקשה לה עם זה. ואז יש את הקטע שכולם מתחילים לשרוף את הבתים וזינה וגבריאל מסתכלות על הכל בהלם, ויש מוזיקה דרמתית ברקע--קטע מאוד חזק לדעתי. קטע נוסף שמאוד השפיע עליי, היה כשטמאקולה שאל את גבריאל איך זה להרוג מישהו, וגבי ענתה שזה משנה את הכל. בסוף אחרי שהחיל ההוא הרג את פלנגוס, טמאקולה יורה בו חץ והורג אותו, ויש לו מבט כזה בעיניים....לא יודעת איך לתאר אותו, מבט שאומר המון, ואז גבריאל מסתכלת עליו ויודעת בדיוק מה עובר עליו באותו רגע...ואז כשהיא מתחילה לצרוח ולבכות, וזינה באה ומחבקת אותה...*צמרמורת* טוב, זה בערך מה שיש לי להגיד על הפרק הזה...אם אני אזכר בעוד משהו, אני אכתוב.

shanyz

New member
כמה דברים...

בקטע לזה שטמאקולה ירה חץ בהוא, וגבריאל הסתכלה עליו, זה באמת היה קטע חזק וממש עצוב כזה...=( ובקשר למה שאמרת, שגבריאל לא הייתה מממשת את עצמה, את צודקת, באמת יש לה הרבה מה לתת, והיא גם נותנת מאהבה, לא מתוך חוסר ברירה או אילוץ, ובאמת היא יכולה לתרום הרבה, והיא גם תורמת, אבל זה לא בא סתם ככה, זה בא עם הרבה כאב.. אז האם זה באמת שווה את זה? אני אישית חשובת שכן, אם הייתי גבריאל הייתי בוחרת כמוה, גם אחרי שאני יודעת על כל הכאב שהיה לה ושעוד יהיה לה... כי כמו שהזכירו בתוכנית סמפר פעמים, בלי שנאה אין אהבה, בלי מלחמה, אין שלום.. ואותו הדבר, אם היא לא תדע קצת דברים רעים, איך היאתבין דברים טובים? כאילו, ככה לדברים הטובים שקורים לה יש יותר משמעות... אז.. אולי באמת היה טוב שהיא עזבה את פוטידיה, אבל יש לזה גם תוצאות, כואבות, ועצובות... אבל, הדברים הטובים גוברים על הדברים הרעים! וזה מה שחשוב!:) ועוד משהו שדי משך את תשומת ליבי.. נכון יש את ברוטוס? זה שמוכר לנו...זה שגבריאל הצילה, וגם הוא היה בפרק הזה שצלבו אותן, 15 במארס.. אז.. מה קרה איתו? לאן הוא נעלם בפרק הזה? ולמה לאחד החיילים הבכירים, שנכנס בהפרעה לאוהל של סיזר, קראו ברוטוס גם1? סתם צירוף מקרים? או שזה אותו הברוטוס עם שחקן אחר!?

בטח שזה שווה את זה...

אחרת מה הטעם בחיים? מה הטעם בחיים בלי סיכונים? גבריאל לקחה סיכון אדיר בזה שהיא עזבה את פוטדיאה, עזבה את הסביבה המוכרת לה ועקבה אחרי לוחמת שהיא בכלל לא מכירה. זה דורש המון אומץ, והלוואי שלי היה אומץ כזה. אני חושבת שאין טעם בחיים בלי סיכונים, ובחיים בלי מימוש עצמי ובלי הערכה עצמית, זה מאוד חשוב, והכאב שווה את זה. הרי גם אם היא הייתה נשארת בפוטדיאה סביר להניח שהיא הייתה חווה כאב מסוג זה או אחר, כי אין אדם שלא חווה את זה, אבל ככה יש לה את זינה שתומכת בה, יש לה בטחון בעצמה, יש לה כלים להתמודד עם הכאב. ואולי כל דבר קורה מסיבה מסויימת... הרי כל הריב הזה שהיה ביניהן בעונה השלישית רק חיזק אותן בסופו של דבר...מכל דבר רע שוקרה להן, הן יוצאות יותר מחוזקות. יש את המשפט הזה "מה שלא הורג אותך- מחשל אותך" וזה מאוד מתאים כאן אני חושבת. גבריאל רק מתחזקת מכל דבר רע שקורה לה, אחרת היא כבר הייתה חוזרת לפוטדיאה - כמו שקרה בפרק בעונה הראשונה The Prodigal, כשגבריאל חשבה שהיא לא יכולה להיות יותר עם זינה, אז היא חזרה לפוטדיאה אבל הבינה מהר מאוד שהמקום שלה זה עם זינה. בקשר לברוטוס, הם החליפו שחקן כמה פעמים...גם בעונה השניה, בפרק "דסטיני" היה שחקן אחר...

shanyz

New member
באמת!? אני בחיים לא שמתי לב שזה

ברוטוס אחר הפרק "גורל"... מוזר.. ונכון, את צודקת במה שאמרת:) באמת כל הריבים שלהן רק חיזקו את החברות שלהן:)

../images/Emo105.gifמקפיצה../images/Emo105.gif

כי מעניין אותי לקרוא על עוד דעות בעניין...

shanyz

New member
גם אותי מעניין....

אנשים תכתבו! =)) חההההההההההההההההה

gabrielle

New member
אהמ... * נותנת דעה *

קודם כל- בנוגע לברוטוס- אני רק רוצה להוסיף שגבי הרגה אותו בפרק " אנתוני וקליאופטרה " בעונה ה- 5
דעתי על גבריאל- אחחח.... אני לא חושבת על דבר טוב יותר שהיה יכול לקרות לגב, חוץ מלפגוש את זינה. היא זאת שהכניסה לה משמעות לחיים... גבריאל, אפילו בתור ילדה קטנה בפוטדיה- חיפשה את זה.. היא חיפשה את ההתלהבות, את הלהט, את הסכנה... היא חיפשה להתפתח, לגדול ובעיקר- להבין. הרי היא כתבה על הדברים האלה, היתה לה תשוקה חזקה לזה- וכשהיא עם זינה, אני חושבת שאביב הגדירה את זה הכי טוב- מימוש עצמי, היא פשוט הגשימה את המטרה שלה, ואני בטוחה שהיא לא חשבה על זה אז, שזה יתפתח לזה דבר- אבל אני בטוחה שהיא מאושרת עם מה שיש לה, ורואים שהיא יודעת להעריך את זה. כמובן, שהיא סובלת, עם ההרג והכל- אבל אף פעם לא שמעתם את גבי אומרת " אני לא יכולה יותר אני הולכת הביתה "- כי היא לא תקריב את החברות שלה עם זינה ואת כל מה שעובר עליה ביום יום, בגלל הסבל הפרטי שלה- היא תתמודד עם זה, היא לא תרים ידים. זאת דעתי

shanyz

New member
כן, אבל את חושבת שזה שווה את זה?

כל מה שהיא עוברת עם זינה, שווה את כל הסבל שזה מביא יחד איתו? כמו בפרק forget me not שבעצם הראו את כל הקטעים שבהם גבי נפגעה, וסבלה.. והיו גם בהמשך העונות עוד דברים.. אז האם החברות שלה שווה את כל הסבל? כשהיא יכלה להישאר בפוטידיה ולא לדעת סבל כל כך גדול? (זאת לא דעתי, אני רק שואלת
)

gabrielle

New member
Yes../images/Emo70.gif

כמובן שזה שווה את זה. אני יודעת שאני הייתי עושה את אותו הדבר

למעלה