הכתבה המלאה
מועצת הכבלים והלווין אסרה על שידור פרקים של סדרת הנוער "שכונה", זאת בגלל קידום ערכים של הימורים ומתן במה למפעל הפיס. במכתב ששוגר היום (רביעי) לסמנכ"ל התוכן של "הוט", יורם מוקדי, ולמנהלת אגף תוכן ערוצים ורגולציה בחברה, מיכל ריבלין, נכתב כי לאור התכנים בפרקי העונה השנייה של הסדרה "יש לחדול לאלתר משידור פרקים אלו במתכונתם הנוכחית, בשידורים חוזרים וב–VOD, וכן להימנע מאזכורים דומים גם בפרקים הבאים".
 
בהמשך הדברים נכתב כי הרשות תחל הליך בירור, ובמסגרתו יוכלו ב"הוט" להגיב על הטענות תוך עשרה ימים. במקרה שתשובת "הוט" לא תהיה מספקת, הרי שאנשי המועצה צפויים לנקוט נגדם בעיצומים כספיים — היכולים להגיע לסכומים של מאות אלפי שקלים, שיתווספו לנזק הכלכלי בגין אי שידור הפרקים הבעייתיים.
 
"שכונה" משודרת בערוץ "ניקולדיאון" של "הוט" ונחשבת לאחת ההצלחות הגדולות שלה בשנים האחרונות. עונתה הראשונה רשמה כשלושה מיליון הזמנות ב–VOD וכוכביה הפכו לאלילי נוער. כבר בפרק הראשון בעונה מקבלת ההגרלה המרכזית של מפעל הפיס נראות בולטת, כאשר גיבורי הסדרה מדברים שוב ושוב על כרטיסי ההגרלה ועל הסיכוי לזכות בה. בהמשך העונה, מצוין במכתב, מוזכרות התייחסויות רבות להגרלת הפיס ולדרך שבה היא משפיעה על חייהם של הדמויות.
 
הצעד של מועצת הכבלים והלווין נשען על המלצות הצוות לגיבוש תוכנית לאסדרה ולפיקוח על ההימורים החוקיים בישראל, לפיהן נמצא יחס בין פרסום הימורים להתפתחות התנהגות בעייתית.
 
שכונה 2: הרגעים הגדולים - הגרלת הלוטו הגדולה - דלג
 
הגרלת הלוטו הגדולה ניקלודיאון
לפני מספר חודשים חתמו כלל ערוצי הילדים בישראל על אמנה הקוראת לאסדרת האתיקה בכל הקשור לתוכניות ילדים ונוער. בין הסעיפים עליהם חתמו גם אנשי ערוץ "ניקולדיאון" קיים סעיף הקובע כי "בתוכניות לא יוצגו ערכים של צרכנות וחומרנות כערכים מובילים, כהתנהגויות חברתיות רצויות וכאמצעי לפתרון בעיות אנושיות ולהשגת תחושת סיפוק וערך עצמי. לא יעשה שימוש לרעה במגבלות קוגניטיביות של ילדים צעירים, בשלבי ההתפתחות השונים, בכלל כך באמצעות מניפולציות של פרסום גלוי וסמוי, לצורך מכירת מוצרים ושירותים".
 
יו"ר המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין, ד"ר יפעת בן חי שגב, מסרה כי "הקישור בין הימורים לבין הצלחה בחיים, ומיצובם כאמצעי לשיפור מעמד חברתי, הוא משחית. כשזה קורה בסדרה המיועדת לילדים ולנוער, תוך שימוש בכוכבים, זה חמור שבעתיים. הרי מחוקק בכוונת מכוון מגביל גישת בני נוער להימורים באמצעות הגבלת גיל המכירה ל–18 ומעלה".
 
מ"ענני תקשורת" נמסר בתגובה: "אנחנו גאים מאד ב'שכונה', שהביאה לראשונה בישראל דיון אמיתי בין ילדים להוריהם על נושאים כמו כסף, מעמד חברתי ועוד. נבהיר כי אין בעונה השנייה של 'שכונה' משום פרסום או קידום עניינים למפעל הפיס, ודאי שלא עידוד להימורים. 'ההגרלה הגדולה' בסדרה היא מטאפורה לדרך הזהב המהירה לעושר שנראית כמו פתרון קל, אך כבר בפרק הראשון מתברר לא רק שגיבורי הסדרה מתנגדים להגרלה, אלא שהמסר העולה הוא שאין למצוא בכל אמצעי של הגרלות מזל פתרון לשיפור מצב כלכלי. אנחנו עומדים לחלוטין מאחורי התכנים של 'שכונה' ורואים בה סדרה אמיצה ופורצת דרך".