וואו

hungry penguin

New member
וואו

סתם קפצתי לפה להמליץ על תכנת עריכה. השם הוא ווגאס (Vegas) והיא מתוצרת סוניק פאונדרי (Sonic Foundry). התכנה זולה מפריימיר, אבל היא הרבה יותר טובה. גם משוכללת בהרבה וגם נוחה יותר. יש דמו באתר שלהם, אז אל תמהרו לקנות. אישית, אחרי שערכתי שני קטעים איתה, אני בחיים לא אחזור לפריימיר.

השתמשתי, לא התלהבתי

מזכיר קצת את הסגנון של מערכות עריכה ביתיות. לא אהבתי, מי מרגיל לממשק של אדובי, לא יוותר על הפרמיאר אלא לטובת דברים הרבה מעל ברמה. חוץ מזה שלפרמיאר יש יתרון אחד מעל הרבה תוכנות אחרות וזה התמיכה בכל תוכנות אדובי לסוגן, כפוטושופ ואפטר אפקטס ועוד... יתרון שאין לרוב התוכנות האחרות.

hungry penguin

New member
אולי זה עניין של טעם

ואני הראשון שידבר לטובת הממשק של אדובי בפוטושופ. אבל פה פשוט אין מה להשוות. וגאס חזק יותר. הוא יכול לעשות יותר דברים, וביותר קלות. לגבי התמיכה במוצרי אדובי אחרים, וגאס תומך באפקטים של פוטושופ (משהו שפריימיר בכלל לא יודע לעשות... הוא משאיר את זה לאפטר אפקטס), ובסוגי הקבצים. מטבע הדברים החיבור לא חלק כמו בפריימיר, אבל החיסרון הקטן זה ממש לא מורגש, מול עשרות היתרונות של וגאס. ושוב, בסופו של דבר זה עניין של טעם. יש אנשים שאפילו יעדיפו את פריימיר על מוצרים ממש יקרים של אביד ושל אפל.

MaSTeRLou

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אחת ההודעות הראשונות שלי בפורום כללה המלצה על התוכנה המשובחת הזאת. מבחינת גמישות העבודה עם שכבות, Keyframing וקומפוזיציה אין מקור להשוואה בכלל... מינוס אחד הוא, שאחד היתרונות הבולטים של התוכנה - עיבוד אפקטים ושות' מראש, הוא אולי גם החסרון שלה, שכן אני עוד לא ראיתי כרטיסי NLE עם עיבוד חומרה שתומכים בתוכנה. בפרוייקטים כבדים כרטיס כזה יכול להקל מעט על עבודת המעבד.

MovieMaker

New member
איזה דברים?

אם אתה אומר שווגאס יודעת לעשות דברים שאחרים לא זה אמר שעבדת גם עם תוכנות אחרות אם לא אז כל משאמרת סתם אמירה.אם כן עבדת אז תגיד שניים שלושה דברים שאפשר לעשות רק בווגס

hungry penguin

New member
אמ

עבדתי עם פריימיר, וגאס, ויוליד מדיה סטודיו. תסכים שהאחרון הוא לא רציני. ההשוואה שלי היא בין וגאס ופריימיר. אז הנה משהו, שאתה פשוט לא יכול לעשות בפריימיר: קח שלושה קטעי וידאו, שנקרא להם A, B, ו-C. מתחילים ב-A, וגורמים לו להפוך לכחול יותר ומרוח יותר (blur) לאט, באמצעות כל אינטרפולציה שבא לך (לינארית, חלקה... אפילו אפשר לקבוע את הנקודות ידנית). ברגע מסויים A נהיה שקוף יותר, שוב באיזו אינטרפולציה שבא לך, ו-B נכנס במקום. אלא ש-B מתחיל מאדום ולאט-לאט הופך לצבע המקורי. וכל זה בזמן המעבר מ-A ל-B. והמעבר, גם הוא לא על כל התמונה. הלמעלה שקוף יותר, והמעבר בעצם בא בהדרגתיות מלמעלה למטה (או איך שבא לך - זה משהו שאתה קובע ולא חקוק באפקט). ובזמן שכל זה קורה, C מהבהב מידי פעם על גבי השילוב של A ו-B שכבר נראה. והוא עושה את זה בזמן שהוא מסתובב - כך שכל פעם רואים אותו בזוית אחרת. הסרט שנוצר לא נגמר כאן, כי על כל פריים תוצאה מפעילים אפקט פוטושופ לבחירתך - למשל brush strokes. והיופי הוא בקלות שבה זה נעשה. אתה בחופשיות מייצר שלושה צ'אנלים של וידאו (ע"י לחיצת כפתור ימני אחת, ובחירת add video channel). לכל צ'אנל אתה גורר את קטע הוידאו שבא לך מספריית המדיה (כמו בפריימיר). עכשיו לחיצת כפתור ימני על הקטע, מאפשרת לך לבחור ב-add effect. מוסיפים את האפקט הרצוי, ומופיעים מתחת לצ'אנל קוים לשליטה בפרמטרים של האפקט. ה-preview, ד"א, מהיר יותר מבפריימיר - לפחות עד כמה שאני יכול להעריך. בקיצור גמישות לא מהעולם הזה, והכל בשיא הקלות. פשוט תוריד את הדמו, אין לך מה להפסיד. תפתח כמה מהדוגמאות, ולדעתי תתמכר מיד. שתבין, לא יוצא לי מזה כסף. אני סתם מנסה לעזור.

MovieMaker

New member
אני לא מקצוען

אני לא מקצוען ומספיק לי יוליד.את מה שתיארת (חןץ מאפקטים של פוטושופ)אני עשיתי ביוליד בחמש דקות בעזרת צ'נל Overlay ו-Video Filters

hungry penguin

New member
וואלה

בדקתי באתר של יוליד, ומתברר שיש להם שתי תכנות לעריכת וידאו: יוליד וידאו סטודיו, ויוליד מדיה סטודיו פרו. זה שעבדתי איתו היה וידאו סטודיו, והוא ברמה של משחק. לגבי מדיה סטודיו, לפי האתר, התכנה באמת רצינית. ולצערי לא התנסיתי בה בכלל. המחיר שלה, ד"א, זהה לזה של וגאס. כך שיכול להיות שגם יוליד מדיה סטודיו עבר את פריימיר, מבחינת יכולות עריכה... לך תדע. אדובי מסתמכים הרבה על השם שלהם. כבר כמה גרסאות שהם לא משנים כלום בפוטושופ, והם בכל-זאת שולטים בשוק.

MaSTeRLou

New member
את הממשק של MediaStrudio לא אהבתי

למרות שבאמת יש לה יכולות לא רעות. מה שהיה חשוב לי לציין זה שPremiere יצא בגרסא חדהש העונה לשם Premiere Pro. ממשחק קצר איתה איתה אני חייב לציין שזהו אחד מהשידרוגים המשמעותיים ביותר של פרימייר בשנים האחרונות (6.5 למשל ממש זניח לאומתו). אפשרויות הKeyframing עלו בכמה דרגות, ובכלל, כל הממשק תפס קצת לוק מAE. עוד לא הספקתי לבחון את כל האפשרויות החדשות, אבל אני יודע גם על שליטה טובה יותר בערוצי קול ועל עוד כמה פינטס כמו Titler חדש דנדש. בכל מקרה, פרימייר עדיין במשחק..

Razi284

New member
שאלה על ווגאס

אני משתמש בווגאס כבר הרבה זמן ואני חושב שזו תוכנה מעולה ++ רציתי לשאול למה הכוונה שאתה מוסיף אפקט של פוטו שופ בוגאס? ואיך עושים את זה. ורציתי לדעת אם אפשר לעשות את זה גם עם התוכנה Paint shop pro

MaSTeRLou

New member
גם לי לא ברור למה התכוונת

הרי ווגאס לא עובד עם פורמט הפלאגינים של Adobe, אלא עובד עם ערכה עצמאית משלו. אם התכוונת לעבודה עם Layers שנוצרו בפוטושופ, אז אין אינטגרציה מלאה, אבל עדיין יש. אם נניח מדובר בlayer אחד שיש לו שקיפות כלשהי, ווגס תיקח את הalpha מהשכבה בלי צורך ביצירת עוד שכבת alpha בצורה ידנית. אם מדובר בכמה layers, היא תאחד את כולם, לא תוכל לבחור אחד מהם לייבוא, כמו בפרימייר.

Razi284

New member
שאלה

האם אפשר לקחת מן צילום סטיל מהסרט לעשות לו אפקט בתוכנה גרפית ולהוסיף את התמונה לסרט. הנה דוגמא, אם יש לי סרט ובאמצע אני רוצה שהסרט יעצור ויהפוך לציור. כלומר לקחת את הפריים האחרון לעשות לו אפקט בתוכנה גרפית ולהחזיר אותו לסרט. השאלה כמובן איך אפשר לקחת פריים אחד לתוכנת עריכה בעזרת וגאס וידאו

MaSTeRLou

New member
->

ממש ככה: בtrimmer שים את הסמן על הframe שאתה רוצה לייצא, ובpreview לחץ על האייקון של הדיסקט לשמירת ה"Snapshot" כקובץ. תוכל לבחור בין JPG לבין PNG, שלדעתי עושה עבודה טובה בהרבה בעניין שמירת איכות התמונה. באמת מוזר שלא ניתן לבחור שם TGA. * תדאג שאפשרות הקרנת הpreview על מוניטור חיצוני תהיה מבוטלת באותו זמן, אחרת לא תוכל לשמור.

Razi284

New member
תודה רבה

אל תדאג לגודל של התמונה, יש לי אינטרנט מהיר,

moti80

New member
את כל הדברים האלו בהחלט אפשר

לעשות עם מדיה סטודיו ובקלות. שלא לדבר על הרנדר בריל טיים המדהים שיש לתוכנה הזו שחוסך כ"כ הרבה זמן ועצבים. אני קניתי את התוכנה ואני מאוד מרוצה - עוד לא נתקלתי במשהו שהתוכנה הגבילה אותי.

למעלה