וואי, איזה קטע טוב!

DviRincewind

New member
וואי, איזה קטע טוב!

טוב, זה לא היה בדיוק קטע, אבל מין רעיון כללי כזה שנורא הזכיר לי את מה שקורה פה עכשיו: אני בדיוק קורא את Johnny and the Bomb (כבר ציינתי את זה איזה 5 פעמים לפחות
). בלי לספיילר (אני נותן רק את הפרטים האינטימיים שכתובים על גב הספר, מי שלא רוצה לדעת גם את זה שיצא החוצה!), מדובר בג´וני וחבריו שנוסעים אחורה בזמן אל 1941. החבר´ה חיים בעיירה קטנה ומוזנחת בפאתי בריטניה בשם בלאקברי (אוכמניה?), ששום דבר לא קורה שם. אבל מה, בשנת 1941, בזמן מלחה"ע השניה, נפלה בטעות פצצה על פרדייס סטריט בבלאקברי, והרגה 19 אנשים. ג´וני בוחר את הנושא הזה כדי לעשות עליו עבודה בביה"ס, ואף אחד לא מבין מה כל כך מטריד אותו ב-19 איש שנהרגו לפני 50 שנה. טוב, אז זה קרה, זה עבר, ביג דיל! אבל עכשיו הם חזרו לעבר, ובאותו ערב אמורה להיות ההפצצה על פרדייס סטריט. ופתאום זה לא 19 איש שנהרגו לפני 50 שנה ולאף אחד לא איכפת מהם, פתאום אלה אנשים חיים ונושמים שאפשר להציל אותם. לדעתי זה היה קטע ממש ממש חזק. תראו את המדינה שלנו- אנחנו לומדים בשיעורי היסטוריה על כל כך הרבה אבידות שנעשו לעם היהודי במשך 2000 שנות גלות- מלחמות ושואה, עם אלפי ואף מליוני הרוגים, ואנחנו לא מזיזים עפעף. אבל פתאום כשיש אינתיפאדה ואנשים נהרגים זה טראומה כל פעם מחדש. ופתאום אני חושב איך הילדים שלי ילמדו על מה שקורה עכשיו בשיעורי היסטוריה שלהם ובשבילם כל האנשים שנהרגים מסביבי יהיו סתם מספרים. אני לא יודע אם הבנתם משהו מכל זה, אבל בכל אופן לי זה הזיז משהו...

The Mad Hatter

New member
../images/Emo45.gif

לא חשבתי על זה. ואולי כן, ואני פשוט לא זוכרת. קראתי את זה לפני שנתיים או משהו כזה. די אהבתי את הספר, אבל ההתחלה שלו משעממת נורא. ניסיתי לגרום לחברה שלי לקרא אותו ו...:// הכל בגלל ההתחלה הזו. נו, טוב. אהבתי את הספר נורא, בכל מקרה, למרות שהוא היה מבלבל נורא (*מנסה לא לכתוב ספויילרים*) קראת את only you can save mankind וjhonny and the dead? כי הם נראים לי ספרים יפים, רק שלא מצאתי אותם בשומקום :/

DviRincewind

New member
כן, קראתי אותם

Only you can save mankind היה אדיר, מדהים ופצצתי. הוא היה מאוד שונה מהשניים שבאו אחריו- הוא התמקד הרבה יותר בג´וני. Johnny and the dead גם הוא היה ספר משובח, אבל קצת פחות טוב מהראשון. את שלושתם הזמנתי מאמאזון, ואני ממליץ גם לך

למעלה