וואי, אני פשוט לא מאמין עליכם!

מצופלח

New member
וואי, אני פשוט לא מאמין עליכם!

אתם! כן אתם! אתם, בפעם האחרונה שדיברתי בפורום שלכם, גרמתם לי למתן את דיעותי לגבי הצופים. אתם, סיפרתם לי שאין לכם תקציבים, שאתם באמת מסבסדים. אני משוטט לי בעיר, ורואה אוטובוס עם מלא ילדים אשכנזים חמודים במדי צופים עם הסיסמא: "כל הכיתה בצופים" ועוד שטויות. עכשיו תסבירו לי. אתם לוקחים כמות כסף עצומה כדי להפוך לתנועה מונופוליסטית? אתם רוצים להשתלט על כל תנועות הנוער בישראל?! הדרך לזה היא לא בביזבוז הכסף של ילדינו (יותר נכון, הוריהם) על פרסומות חסרות פשר וקשר למציאות, אלא בפעילות ענפה ואטרקטיבית... כנראה שזה לא מספיק לכם. מה? בגלל שיש לכם יותר כסף אתם תפרסמו בטלוויזיה הממלכתית?! זהו, זה כבר ממש מוגזם. תום, הנוער העובד והלומד

אז ככה

אני לא יודעת ממש אם זה נכון, ואם הבנתי את דניאל נכון, אבל היא כתבה פה לפני כמה זמן שזה לא אנחנו שממנים את התשדירים לערוץ 2, ולא את הפרסומות - חברות גדודלות נותנות לנו על זה חסויות! אז אם זה נכון, מה הבעיה?! (ואם לא אז תגידי דניאל....חחח...שאני לא אצא מפודחת פה)

תגובה...

האוטובוס- אין לי ספק שהאוטובוס מסובסד, גם לשבט שלנו היה אוטובוס שאסף ילדים מכל מיני מקומות בעיר, ואין לשבט שלי כסף להוציא על אוטובוסים! הפרסומת- אחת השכיוניות של ערוץ 2 נתנה חסות לפרסומת...! והקליטו אותה בוגרי וחניכי התנועה..! אמרת שיש לנו יותר כסף? תגיד? על מה אתה מדבר? במפקד האחרון אתם (כן, אתם!) קיבלתם את התקציב הכי גדול, ולא בגלל שהיו לכם יותר חניכים!

שלום!!!!!!!!!!!

במפקד האחרון (97) קיבלנו הכי הרבה כסף בגלל כמה סיבות: 1. היה לנו הכי הרבה חניכים (94,000). 2. הפעילות שלנו הייתה בהכי הרבה קנים. 3. הפעילות שלנו הייתה בהכי הרבה מיגזרים. 4. הפעילות שלנו הייתה בתדירות הכי גבוהה. 5. היו לנו הכי הרבה פעילויות בחופשים. תודה וכבוד...

סליחה?! אתה חי בעולם דימיוני

אם זה מה שאתה חושב! במפקש האחרון הסיבה היחידה שבגללה ניצחתם זה בגלל שרימיתם אתם ובני עקיבע לקחתם רשימות של תלמידים בבצפר שבכלל לא היו בצופים פעם אחת! אתה לא יכול להגיד שזה לא נכון כי גילו אותכם והיה על זה ממש שערוריה אז עדיף שתסתום זה לא דבר שתנועת נוער (במיחוד תנועת נוער) עם ערכים וכדומה צריכה לעשות ועוד להתגאות בזה שהם זכו כי יש להם יותר חניכים אז באמת תשתוק! לגבי הפרסום שלנו.... מה קרה אתם ממש מקנאים אני רואה! בדרך כלל (חוץ ממפקד תנועות הנוער) אין לנו בכלל תחרות איתכם בכל מקרה כל הפרסום הפרסומות הסטיקרים האוטובוס ה-כ-ל- זה מתרומות של חברות אנחנו (ז"א התנועה) לא הוציאה אפילו שקל אחד על כל מסע הפרסום הזה אז תברר לפני שאתה בא ונובח על דברים שאתה לא יודע בכלל! אררררר זה ממש מעצבן!

מצופלח

New member
מקנאים? לאאאא!

יותר נכון מעוצבנים. זו דרך לא תחרותית ולא פיירית כלפי התנועות האחרות לעשות זאת. אתם יותר מידי ממוסחרים. נמאס מזה. תקרא את ההודעה מלמטה, ותביני את הדיעה של התנועה שלי על פרסום.

מה מעוצבנים?!

כי לנו יש גיוסים יותר טובים? ועוד בחינם! איזה התעלמות מוחלטת יש לכם מהמעשה שעשיתם במפקד האחרון! איך לעזאזל אתם יכולים לדבר על פיר או לא פיר! בטח שזה פיר, כמו שלכם יש את הזכות לפרסם בטלוויזיה גם לנו יש אם אתם עושים את זה או לא זה כבר בעיה שלכם! בנוגע לכסף אתה יכול לקפוץ לי לך אין בכלל מה להגיד בנושא כי במפקד האחרון אתם קיבלתם הרבה יותר כסף מהצופים בגלל שרימיתם אתה יודע מה? אתה חושב שאנחנו יותר מידי ממוסחרים... זה בעיה שלך! אני חושבת שהתנועה שלך היא האחרונה שיכולה לצייץ בכלל על התנועה שלי איך תנועת נוער עם ערכים וכדומה יכולה להגיע למעשה כזה שפל איך יכלתם לרמות ככה! אז תשתוק! אל תדבר אל אחרים לפני שאתה בודק את עצמך!

ת מ י מ ה

New member
הצחקת אותי

אני יודעת אני לא מהפורום הזה אבל אני בפורום של האתר של הצופי ונמאס כבר שהקנאים האלה מהנוער העובד והלומד באים מתוסכלים לפורומים של הצופים ומבלבלים את השכל אם הקנאה שלהם במפקד האחרון "זכיתם" בגלל שהיו לכם יותר הפנינג ודברים כאלה ובגלל שכל אלה שבמושבים ישר משתייכים אליכם אז תפסיקו לשגע את השכל ותפני להנהלת תפוז או וואלה ותקימו פורום מתוסכלי הצופים או יותר נכון קנאי הצופים תפסיקו אם זה תתביישו לכם אתם אנשים שמחנכים איך אתם מעיזים לדבר ככה!!!!!!!

SAG E

New member
אוקיי תקשיב

ההודעה שלך מראה שממש אין לך שום מושג איך המערכת של הצופים ובכלל כל תנועת נוער אחרת עובדת. כל תנועת נוער מקבלת תקציב כספי ממשרד החינוך בהתאם למספר החניכים שלה לפי מפקד תנועות הנוער שכידוע נערך כל 5 שנים והשנה הוא נערך שוב. תנועת הצופים בשנת 97 הייתי בערך במקום ה7 מבין כל תנועות הנוער ו"בני עקיבא" במקום הראשון והנוער העובד והלומד במקום השני. השנה תנועת הצופים, כמו כל תנועת נוער אחרת, מצפנ לגדילה עצומה במספר החניכים, כ-50% ולהגיע למעל ל50,000 חניכים. מטרות הגדילה הן לא רק כספיות אלא גם במטרה להעביר את הערכים הצופיים ליותר חניכים. דבר נוסף, כספי החניכים לא משמשים לצורכי הפרסומת בטלויזיה. כספי החניכים הם לצורך ביטוח למקרה שיקרה להם משהו, ציוד למחסן השבט ודברים נוספים כאלה והכסף, מלבד כספי הביטוח, נשארים בתוך השבט. עוד דבר אחד. אני לא יודע איפה אתה חי שאתה אומר, או לא אומר אני לא בטוח, שכל החניכים בצופים הם אשכנזיים. אם זה באמת מה שניסית להגיד, טעות מרה בפיך.

מצופלח

New member
בסדר. הבעייה הכי גדולה שלי היא:

הכוונה שלכם, בפרסום הזה, הוא לפנות, כמו כל תאגיד, דוגמת ליוויס לתת מודע של לקוח פוטנציאלי (במקרה שלכם, חניך פוטנציאלי), להשפיע על הרגשות המודחקים בו, וליצור בו את הרצון להצתרף לתנועתכם ע"י עמצאים של שטיפת מוח. ואתם עוד מדברים על שטיפת מוח בתנועה שלי. דבר שני: אצלינו בתנועה היה דיון על אם לפרסם בטלויזיה ועל שלטי חוצות ואוטובוסים, והחלטנו שלא, בגלל שלא היינו מוכנים להשקיע כ"כ הרבה מכספינו על דרכי גיוס אשר אינן הוגנות! ואל תגידו לי שלא הושקעו מכספיכם על זה, בגלל שחלק מאוד רציני חייב להיות מהכסף שלכם. ככה עובד עולם העסקים... אין מה שנקרא GOOD WILL אני לא חושב, שאתם, כתנועה שחורטת על דגלה את ערכי הדמוקרטיה, צריכים להתבייש בכך שאתם מפעילים שיטות גיוס כ"כ לא תחרותיות וכ"כ מונופוליסטיות וא-דמוקראטיות.

מצופלח

New member
טעות....

אני כן חושב שאתם צריכים להתבייש... כתבתי שלא
סליחה... גם אני מד"צ... גם אני עייף, גם אני לומד וגם אני מדריך 2 קבוצות וממש"צ קבוצה של 15 מד"צים... סליחה...

מזה?!

זה שיש כמה ילדים בחאקי ששרים כל הכיתה בצופים עושה שתיפת מוח? מזה השטויות האלה? יש הבדל בין התנועה שלך לשלנו קודם כל אנחנו בניגוד אליכם לא מרמים ובגלל זה אנחנו צריכים לעשות יותר גיוסים דבר שני אנחנו בניגוד אליכם לא צריכים לשלם אפילו שקל על הפרסום הזה (הכל מתרומות... כמה אנשים אוהבים אותנו..) והפרסום הזה הוגן לחלוטין כי גם לכם יש את האפשרות לפרסם את עצמכם בצורה הזאת זה שהחלטתם שלא זה כבר בעיה שלכם לא שלנו המדינה שלנו דמוקרטית נכון? שיש בחירות בין ראשי ממשלה הם לא מפרסמים את עצמם בטלוויזיה ובשלטים? אז מה זה לא דמוקרטי? אנחנו לא משמיצים את התנועה שלכם או כל תנועה אחרת באף אחד מהפרסומות שלנו וכמו שאמרתי קודם גם אתם יכולים לפרסם את עצמכם ככה כך שזה הוגן לחלוטין... הבעיה שלכם זה שאתם לא מוכנים להוציא סכום כזה על פירסום ואני מאמינה שאם לא היינו מקבלים את התרומות גם אנחנו לא היינו מוצאים סכום כזה...

מצופלח

New member
חמוד, אתה צריך ללמוד קצת

כשפרסומת מכוונת אל ציבור מצביעים (כמו קמפיין לפני בחירות) היא מכוונת אל השכל של המצביע, ומסבירה לו מה המועמד שווה (לפעמים שקרים, אבל לא משנה... זה לדיון אחר) כשפרסומת מכוונת אל ציבור בן 10-14 בערך, היא לא פונה אל התודעה של הילדים, אלא פונה אל התת-מודע שלהם (ע"י הצעת פרסים וכו´). תסתכלי על הפרסומות של "במבה", "מקדונלד´ס" ו-"הצופים" (כל הזכויות שמורות לתאגידי העל שמאחורי המותגים) מה הפרסומות האלה מספרות על המותג שנמכר? כלום. במבה פונה אל הרצון לחברים (התינוק ה"מגניב" במסיבה מגניבה שכולם אוכלים בה במבה) מקדונלד´ס פונה לילדותיות הטבעית בילד (אמא! אני רוצה ארוחת ילדים, אני אוהב את רונלד, 102 כלבים וגנבים, הארי פוטר וכו´... סליחה שאני לא מעודכן בעניין הבובות, לא הייתי במקדונלדס הרבה זמן) בצופים הסיפור אותו הדבר, אתם פונים ליצר החברתי בילד "כל הכיתה בצופים" ולא באמת מספרים משהו על הצופים עצמם. זו שטיפת מוח. זה גם מיסחור מוגזם... אבל אני יודע שלא אכפת לכם להיות מותג כמו "ליוויס" "מקדונלד´ס" "סטארבאקס" וכו´. אני הכנתי פעולה בנושא, אני אשלח לכם ע"מ שתעיינו בה. אולי תחכימו אגב, "חולצה כחולה והיא עולה" היה קמפיין לפני בערך 10 שנים... על מה אנחנו מדברים פה?! אגב, זה שאולי שילמו לכם על הפרסומות, זה לא כי יש לכם עיניים יפות, זה בגלל שאכשיו אתם מחוייבים למכור או לפרסם מוצרים מסויימים בטיולים ובשבטים או משהו בסגנון. אין כסף חינם.

מצופלח

New member
לא. לכם יש. ../images/Emo128.gif

הדרך של הפרסום לא מוצאת חן בעייני: אתם לא מוכרים את עצמכם אלא אתם מפתים את הילדים התמימים להגיע לצופים ע"י תחרות ופרסים. זוהי אינה צורת גיוסים, זו צורת מכירה של מוצר, בדרכים הפוכות ומהצדדים. פרסום צריך לספר על המוצר שמוכרים, ולא להבטיח - "הכיתה שתביא הכי הרבה חניכים מקבלת פרס". אתם לא צריכים לקנות חניכים, אלא לגייס אותם. אז תפסיקו להתיפיף בזה שכמה ארגונים עשירים תרמו לכם את הכסף, זה רק אומר כמה אתם הפכתם להיות מוצר מותג ולא תנועת נוער.

מה מזכיר לך המשפט הבא:

"חולצה כחולה והיא עולה"... כן כן גם אתם פירסמתם את עצמכם...אומנם זה היה דיי מזמן אבל תשתוק... אין לך את הזכות בכלל לדבר על התנועה שלי אחרי מה שהתנועה שלכם עשתה במפקד האחרון אתם צריכים להתבייש בעצמכם! ועכשיו שגילת שגם אתם פירסמתם את עצמכם באותה הצורה אתה בכלל צריך לשתוק! מה לעשות שבעידן שלנו זו הדרך הכי טובה והכי מציאותית למשוך חניכים לתנועה... (בדיוק מה שאתם חשבתם שאתם פירסמתם את הפרסומת הזאת) יש בזה צורך (גם בגלל שאנחנו בניגוד אליכם לא מרמים) תנועה שמאמינה בערכים שהיא מעבירה לחניכים שלה רוצה שיבואו כמה שיותר חניכים שיחשפו לערכים אלה. וללכת לבתי ספר זה לא פרסום? אני יודעת שגם מההודעה הזאת אתה תבחר להתעלם כי כל הודעה שאמרתי משהו שאתם לא עשיתם בסדר התעלמת אבל זה לא אכפת לי העיקר שתקרא ותפנים... אבל אם אתה באמת גאה בתנועה שלך תגיב על ההודעה תגיד משהו על הפרסום שלכם תגיד משהו על הדרך שבה ניצחתם במפקד האחרון תגיד...

מה אתה חושב?

שכל הילדים כל כך טיפשים שאם הצופים לא ימצאו חן בעינהם הם ימשיכו לבוא לפעולות בשביל פרס מסכן? דרך הפרסום היא רק דרך למשוך ילדים לבוא לצופים, אף אחד לא מכריח אותם להישאר.

למעלה