וואי,אני שומעת עכיוש את אריק מנסה לשיר זוהר

וואי,אני שומעת עכיוש את אריק מנסה לשיר זוהר

זה נישמע רע,אוף,איזה שבוע מבאס.........למה זמרים כמו אריק או רחמה צריכים לשיר בסגנון כל כך רחוק מהם? מה השלב הבא? זמרי בלט יתחרו בינהם בריקודי בטן?

רגע רק רגע

Active member
זה לא הסגנון...

זו היכולת. אריק סיני זמר חנוק, בדיוק כמו דפנה ארמוני. כשהם שרים שירים שנכתבו לזמרים בעלי יכולות קוליות גבוהות (לאו דווקא זוהר ארגוב), זה נשמע רע. אין מילה אחרת.

חייבת לציין שאריק נשמע יותר טוב מדפנה

עם השיר שהוא מבצע. נשמע פחות לא קשור מאשר ארמונ'לה

רגע רק רגע

Active member
כי היא ניסתה לסלסל בכח...

מה שגרם לתחושת ה-"לא קשורה" שציינת. לעומתה, אריק סתם חנוק

../images/Emo40.gifזמרים ים תיכוניים כמו אביבה ואלבז

ובכלל כל זמר מזרחי יכולים לשיר כל מוסיקה מלבד מזרחית - שירי ארץ ישראל, שירי שלמה ארצי, אריק איינשטיין ועוד וזה ישמע טוב מאוד. מרחב הפעולה שלהם בשירה הוא רחב מאוד. הבעיה היא שזה לא מתרחש ההיפך וזמרים כמו אריק, רוחי וארמונ'לה לא מסוגלים לשיר מוסיקה שאינה מה שהם לא שרים. לעולם זה ישמע מהם לא טוב. אצלם הביצועים יכולים להסתכם רק במה שהם מכירים טוב.

יונתנסקי

Well-known member
את צודקת ב.............נגיד 90%

יש ה"חולים" במחלת הסילסולת בכל מקרה, גם כשישירו חזנות אשכנזית קחי למשל אתמול את רמתי, בלבל בשיר תשל גידי גוב המסלסל הידוע.... נכון שאת קקוראת לי יוןיון כשאת רוצה לשמח אותי כשאני עצובה ? תגידי "נכון" אף שאנחנו חלוקות בטעמינו כרחוק מזרח ממערב.

juspan

New member
לא מסכימה

כמעט כל שיר "מזרחי", שאינו איזו חאפלה בהווייתו, אפשר להפוך בעיבוד נכון לשיר מערבי לגמרי, לעתים בהצלחה רבה. רבים וטובים עשו את זה ועושים (הדוגמאות המוכרות מכוכב נולד למשל, ג'קו אאל"ט הפך את שרית חדד לבלדת רוק, או אלינור בביצוע של ערן צור וכו' וכו'). אין שום בעיה לוותר על סלסולים ופשוט לשיר כמו שאתה שר. לקחת את השיר למקום שלך. זה דומה בעיניי לכל מיני להקות אלטרנטיביות אמריקאיות/אנגליות או סתם להקות רוק, שלוקחות שירי פופ קטנים ומטופשים (לא שזו ההשוואה שלי חלילה למוזיקה מזרחית, אלא לסגנון הנורא נורא שונה מהותית, קצבית וכו'), כמו מה שעשתה טראוויס לבריטני ספירס, קייק ל I will survive ועוד ועוד. http://www.youtube.com/watch?v=cvsI3jc4pPA

רגע רק רגע

Active member
../images/Emo45.gif

מייקל לקח את העיבוד למקום אחר. אם רק היה שר ולא צועק את נפשו לדעת

למעלה