וואלה!ממש פורום נחמד!!

וואלה!ממש פורום נחמד!!

מכירים מתכון טוב לעוף בתנור? מחפשת משהו לשבת ויש אורחים אז.... יש רעיונות?
 

cial 1

New member
מלה יש רק תבקש עם תמונה וגם ללא../images/Emo6.gif

הכול באהבה למטבח יש גם כאלה באהבה לספינת האהבה? לא באמת רוצה משהו? קל או עם תוספות יש גם עוף בודד לו אני עם קצת הומור עד שתבקש מה את אתה רוצה תקבל אחלה שדרוג ממני מהגדולות ממתינה בהרבה הבנה?
 

cial 1

New member
חנה ם מזה חומד את XL איתי../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo2.gif לעוף?

שונים עם חן זה המתכון למבקש/ת שם? ולמי שרוצה טוב אני אתן לו לה מתכון הכי קל והכי מלה בכול הטוב? -5 חתיכות של עוף או עוף שלם לא גדול גם טוב הכי? נכון אם יש לך קפואי או תרי תבלינים-חצי כפית פלפל אנגלי-חצי כפית כרוכום 2 כפות של רוזמרין יבש או תרי 2/4 פחות מחצי כוס שמן זית וקנולה או כול שמן שאתם אוהבים? כפית מלאה של מלח + חצי כפית צלח גס ירק רצוי הכול קטן? 5 בצלים קטנים- אם אז 3 גדולים לחתוך לקוביות חצי חבילה של גזר גמדי יש קפואי 8- תפוחי אדמה קטנים אין יש לחתוך לקוביות כ-6 גדולים. אופן ההכנה 1 בקערה גדולה מערבבים את כול התבלינים עם השמם 2 לוקחים את חתיכות העוף או העוף לתוך הקערה של המרכיב שהכנו ומורחים על העוף כמו עיסוי טוב. 3 מכינים את התבנית רצוי זכוכית פיירקס או תבנית חסינה טובה? 4 מוצאים את העוף או החתיכות מהמרכיב 5 מניחים בתבנית -6 מכניסים את הירקות הקטנים לתוך הקערה של מרכיב התבלינים -מערבבים עם מה שנותר-7 בתבנית של העוף מוסיפים את הירוקות ועל זה באמצע העוף או החתיכות יש לנו את המלח העבה חצי כפית לפזר על הכול זה כאשר כול המרכיבים בתנית. ותנור שחומם מראש ל-200 מעולות עד 45 דקות בלב התנור תן גם טורבו כך אין לנו אבק שרפה? כן יש לבדוק אחרי 25 דקות אפשר תמיד לערבב את הירק בעדינות ויש לכם אחלה ארוחה עכשיו יש אלפים של אחלה מתכונים לעוף וזה אחד כמו הנזיד אבל בתנור ואם יש סיר חרס כול זה בפנים יהיה זה המעדן הכי עולמי? לאוהבי העוף. חני
 

חנהפ

Active member
עוף בתפוזים בתנור

8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים. מיץ מ2-3- תפוזים. 1 בצל גדול פרוס לרצועות. 2 שיני שום קצוצות 1 כף דבש 1 כפית אבקת מרק 2-3 כפות רוטב סויה פפריקה מלח 8 תפו``א בינוניים משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים. חותכים את התפו"א לקוביות קטנות של 1 ס"מ על 1 ס"מ. לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל. כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו את התבלינים). אופים בחום של 220 מעלות כ3/4- שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה. בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות. מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים.
 
למעלה